Bagaimana untuk Buang Search2000s.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Search2000s.com. Panduan Search2000s.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Search2000s.com sebagai hijacker pelayar yang mampu infiltrating komputer anda semasa anda melayari web dan mencuba untuk memuat turun pelbagai program dari laman web pihak ketiga. Ambil perhatian bahawa hijacker ini bukan sahaja menjejaskan Laman Utama lalai anda, tetapi ia juga menggantikan enjin carian lalai anda. Oleh itu, sekiranya anda ingin menukar URL laman web dan mencari pembekal, anda patut mengalih keluar Search2000s.com pelayar hijacker dari PC anda secepat mungkin.

Search2000s.com dibentangkan sebagai alat carian bermanfaat yang dimaksudkan untuk mempamerkan hasil carian yang selamat. Namun, sebaik sahaja pelayar tambahan yang memasuki Mesin Maya anda, ia mula menyebabkan banyak masalah, maka program ini tidak perlu disimpan pada sistem.

Perubahan paling ketara yang dibuat oleh Search2000s.com pengubahsuaian anda lalai Laman web dan enjin carian yang anda pasti akan perasan. Sebenarnya, ia hanya satu cara perampas yang bekerja-sebaik sahaja mereka seterusnya meranapkan PC anda, perlu kelulusan untuk melaksanakan apa-apa perubahan padanya, yang pasti mungkin menyebabkan kemudaratan kepada enjin anda. Walau bagaimanapun, apa yang lebih menarik, adalah fakta bahawa anda tidak dapat mengingati memasang atur cara ini pada sistem dan ini sudah tentu akan mengganggu anda.

Search2000s.com tidak memerlukan apa-apa kelulusan untuk masuk komputer. Hijacker ini adalah begitu mahir bahawa ia boleh membuat anda memasang sendiri tanpa menyedarinya. Biasanya, Search2000s.com memasuki PC diberkas freeware lain, kerana ia menyediakan mungkin pintu masuk paling mudah untuknya. Perlu diingat bahawa hijacker yang sering dipasang bersama-sama dengan program berbahaya lainnya, yang juga mungkin memerlukan pembuangan. Sebab itu, setiap kali Bilakah anda memasang perisian baru pada mesin Maya anda, anda perlu membaca semua terma dan syarat-syarat yang diberikan oleh Pendeta Persediaan. Dalam kes lain, anda akan mengalami masalah keselamatan yang berkaitan.

Sekali dipasang pada komputer anda, Search2000s.com bermula banjir monitor anda dengan pelbagai iklan komersial dan pautan. Masalahnya di sini ialah bahawa ia bukanlah sangat mudah untuk mengenal pasti link tersebut, jadi anda mungkin klik padanya secara kebetulan, dan dipindahkan ke beberapa laman web yang tercemar dengan kandungan yang berniat jahat. Selain itu, setiap klik pada pautan yang disediakan dalam menjana wang untuk pencipta mereka dan terus kewujudan program yang tidak diingini.

Walau bagaimanapun, iklan dipaparkan tidak perkara yang anda perlu bimbang tentang kebanyakan. Malah, isu terbesar yang berkaitan dengan Search2000s.com ialah keupayaan program untuk mengakses data peribadi anda. Sebaik sahaja dengan hijacker menjangkit PC anda, ia mula memantau aktiviti Maya anda dan rekod sejarah pelayaran anda. Sebaik sahaja program ini telah mengumpulkan maklumat yang mencukupi tentang pilihan anda, Search2000s.com saham data dengan pihak ketiga yang disembunyikan di belakang dan mereka boleh menggunakannya untuk tujuan yang berniat jahat. Ini adalah sebab mengapa anda perlu mengalih keluar Search2000s.com serta-merta dan pastikan komputer anda dilindungi dengan baik terhadap perisian berniat jahat.

Dalam kes sesi Pelayaran anda telah dipindahkan ke laman web yang tidak dipercayai, fail-fail yang terjejas, ia adalah sangat mungkin bahawa aplikasi perisian iklan telah berjaya menembusi Mesin Maya anda. Hasilnya, sesetengah jangkitan mungkin tersembunyi ke dalam sistem dan mereka boleh membenarkan sesetengah penjenayah siber untuk mendapat akses kepada PC anda dan mencuri data sensitif anda. Jika ini berlaku, satu-satunya cara untuk memadam sebarang ancaman dari dalam sistem sepenuhnya dan melindungi data peribadi anda daripada dicuri adalah dengan menggunakan program automatik Keselamatan. Dengan menggunakannya, jangkitan tersembunyi semua boleh terletak dan dihapuskan sekaligus.

Buang Search2000s.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Search2000s.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *