Bagaimana untuk Buang Search.whiteskyservices.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Search.whiteskyservices.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Search.whiteskyservices.com. Panduan Search.whiteskyservices.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Redirect Search.whiteskyservices.com yang dikenali sebagai tanda bahawa komputer anda telah dijangkiti oleh hijacker pelayar. Mangsa jangkitan tersebut berniat jahat akan perasan gantian secara tiba-tiba mereka Laman web, Laman tab baru dan enjin carian pilihan untuk laman web rendang yang sama. Apatah lagi, dengan hijacker akan melancarkan serangan ad menjengkelkan terhadap pengguna tidak curiga.

Skrin mangsa akan mendapat dibanjiri dengan pelbagai iklan dan pop-up, selalunya dalam bentuk tawaran istimewa dan tawaran, jualan eksklusif dan kupon, segala macam menarik mesej berkelip dan ajak Kemaskini palsu. Terima kasih kepada keupayaan hijacker pelayar tersebut untuk mendapatkan pengguna sejarah web, pelayaran tabiat dan pertanyaan carian, iklan tersebut akan khusus disasarkan untuk tampil menarik kepada para pengguna, jadi merekalah yang paling berkemungkinan untuk klik pada iklan. Matlamat utama di sini adalah untuk mencipta pendapatan pay per klik.

Remove Search.whiteskyservices.com
The Search.whiteskyservices.com Virus

Cara yang paling biasa pelayar hijacker pengagihan adalah mesej e-mel spam, lampiran e-mel, kemas kini palsu, pakej perisian percuma, link meragukan dan iklan, fail torrent rosak, dll. Ia adalah penting untuk berhati-hati apabila anda menerima e-mel daripada penghantar yang tidak diketahui. Klik pada huruf spam dengan lampiran sering membawa kepada jangkitan malware semacam. Kami mengesyorkan pembaca kami untuk mengelakkan dari membuka mesej spam kerana lebih sering daripada tidak, ia terbukti menimbulkan masalah.

Selain itu, ia adalah terbaik untuk memilih mod lebih maju atau adat dalam Pendeta Persediaan apabila anda memuat turun perisian dari internet. Ini akan memberi anda kawalan penuh ke atas proses pemasangan dan anda boleh dengan mudah Buang mana-mana perisian yang tidak diingini yang anda dapati tidak pernah mahu untuk memuat turun bermula dengan menimbulkan kesangsian atau mencurigakan.

Perampas pelayar tidak dianggap sangat berbahaya. Yang masih tidak bermakna bahawa mereka adalah tidak merbahaya. Pasti, mereka tidak akan virus sebenar kerana mereka menyerang, pelayar anda sahaja, bukan sistem keseluruhan komputer. Tetapi akibat daripada pelayar yang diceroboh mungkin mempunyai kesan ke PC keseluruhan. Gejala-gejala jangkitan tersebut berniat jahat akan sambungan internet yang perlahan, melambatkan prestasi pelayar.

Pengguna akan perasan bahawa dan memaksimum tetingkap akan berlaku lebih perlahan daripada biasa. Tetapi yang paling penting, kerana dengan hijacker aktiviti jahat, pengalaman pelayaran yang biasa akan tidak lama lagi membuktikan mustahil. Lagi perisian berniat jahat ini kekal pada komputer anda, lebih banyak iklan itu akan menghasilkan dan seterusnya memuat pelayar untuk titik di mana ia akan mula terhempas atau pembekuan kerap. Untuk menghilangkan hijacker Search.whiteskyservices.com ini jahat, kami menasihatkan anda untuk mengikuti arahan terperinci kami di bawah.

Buang Search.whiteskyservices.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Search.whiteskyservices.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *