Bagaimana untuk Buang Search.trendsearch.online (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Search.trendsearch.online

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Search.trendsearch.online. Panduan Search.trendsearch.online penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Adakah anda perasan sebarang perubahan aneh sepanjang pengalaman menyemak lalu awda? Jika laman web, Laman tab baru dan enjin carian pilihan anda telah digantikan dengan laman web Search.trendsearch.online, kami ada berita buruk untuk anda. Tanda-tanda tersebut menunjukkan kewujudan sebuah hijacker penyemak imbas komputer anda. Jika anda telah jatuh mangsa kepada parasit jahat tersebut, maka anda juga akan mengalami serangan yang tiba-tiba iklan dalam bentuk tawaran eksklusif, kupon khas, mesej berkelip, permintaan Kemaskini palsu, dan sebagainya

iklan dan pop-up akan banjir skrin anda dan akan menyebabkan pelayar web anda tidak berfungsi dengan baik. Perampas juga turut boleh mendapatkan sejarah pelayaran awda, tabiat dan pertanyaan carian, untuk menghasilkan iklan mengikut keutamaan pengguna sendiri. Itulah sebabnya mengapa pengguna sering jatuh ke dalam perangkap ini. Ianya amat sukar untuk menentang klik pada iklan tersebut menarik.

Cara yang paling umum agihan adalah pakej perisian percuma, pengemaskinian palsu, spam e-mel dan lampiran, fail-fail torrent, meragukan link dan iklan, dan sebagainya. Kami mengesyorkan pembaca kami untuk mendapatkan kemas kini perisian mereka daripada sumber rasmi dan boleh dipercayai sahaja. Tidak percaya setiap tetimbul yang anda lihat di skrin anda yang cuba untuk membuat anda ikuti link mencurigakan, dalam rangka untuk mengemaskini atur cara di komputer anda. Lebih sering daripada tidak, mesej kemas kini tersebut bertukar menjadi palsu dan akan mengubah laluan anda ke laman web palsu yang mungkin membahayakan komputer anda.

Remove Search.trendsearch.online
The Search.trendsearch.online Virus

Selain itu, apabila anda memuat turun perisian dari komputer anda, kami cadangkan anda memilih sejenis adat atau lanjutan proses pemasangan. Ini akan memberi anda kawalan penuh ke atas pemasangan dan anda boleh melihat kandungan penuh berkenaan pakej perisian yang tidak diketahui untuk memasukkan malware tersembunyi yang pengguna tidak akan sedar. Kemudian, anda hanya boleh buang mana-mana program mencari yang mencurigakan daripada aplikasi yang anda anggap tidak perlu atau tidak walaupun bertujuan untuk memuat turun di tempat pertama.

Anda perlu tahu bahawa pelayar perampas tidak dianggap virus yang sebenar kerana mereka menjangkiti pelayar anda sahaja, bukan sistem komputer anda. Namun, itu tidak bermakna bahawa mereka adalah tidak merbahaya. Jika anda mengesan kehadiran mereka berniat jahat pada PC anda, anda perlu segera membuat penamatan perkhidmatan mereka, sebelum mereka mampu untuk menyebabkan sebarang kerosakan. Perampas pelayar seperti Search.trendsearch.online adalah satu ancaman kepada keselamatan dalam talian dan privasi anda.

Semakin lama anda membiarkan parasit ini berniat jahat untuk berkeliaran yang teruk yang kesannya akan mendapat. Lambat laun pelayar anda akan jadi beban dengan iklan dan pop-up yang ia akan mula kemalangan dan akhirnya berhenti bekerja sama sekali. Jika anda ingin untuk kembali ke pengalaman pelayaran yang biasa, kami mencadangkan bahawa anda mengikuti arahan terperinci kami di bawah ini, supaya anda boleh belajar bagaimana untuk berjaya Buang perosak ini menjengkelkan dari PC anda.

Buang Search.trendsearch.online

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Search.trendsearch.online daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Search.trendsearch.online dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *