Bagaimana untuk Buang Search.securybrowse.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Search.securybrowse.com

Jangan biarkan diri anda terpedaya oleh pelencongan Search.securitybrowse.com. Hakikat bahawa mereka wujud bermaksud bahawa pelayar anda telah dijangkiti oleh parasit jahat daripada kategori hijacker pelayar. Laman web ini akan terus muncul sebagai pop-up, tab baru dan pelencongan yang palsu. Anda mungkin fikir anda mengikuti pautan seolah-olah boleh dipercayai, tetapi anda akan mendapatkan diarahkan ke Laman yang keseluruhannya berbeza sama sekali. Search.securitybrowse.com juga akan menggantikan Laman web dan enjin carian lebih pilihan anda. Tapi itu tidak semua. Perampas akan dapat melakukan lebih daripada itu. Mereka boleh memasang sambungan rendang, tambahan, Bar Alatan dan aplikasi lain tanpa perlu kebenaran anda.

Tempahan mengganggu keupayaan perisian berniat jahat ini adalah kuasanya untuk menjana sejumlah besar iklan yang akan banjir skrin anda dari masa anda membuka pelayar anda dan akan ikut tidak kira Laman yang anda lawati. Apa yang membimbangkan mengenai kandungan iklan ini adalah bahawa ia akan khusus direka untuk menjadi lebih menarik untuk anda, pengguna. Bagaimanakah caranya? Baik, perampas boleh memantau aktiviti dalam talian anda dan mengumpul data seperti melayari keputusan sejarah dan Cari, untuk menyediakan kandungan sasaran yang anda akan lebih cenderung untuk klik. Lagipun, hijacker itu objektif utama adalah untuk mencipta pendapatan melalui Skim membayar per klik.

Perampas pelayar akan sangat sneaky. Mereka akan menggunakan setiap min yang diperlukan untuk memperdayakan awda untuk memasang mereka pada komputer anda. Tetapi bagaimana? Sesungguhnya tiada pengguna sedar akan memasang perisian berbahaya pada PC mereka? Anda akan terkejut betapa mudahnya ia akan menjadi hacker untuk mengumpan anda betul-betul ke dalam perangkap mereka. Ia bergantung pada naif dan tergesa-gesa. Mari kita hadapi itu, anda tidak benar-benar membaca sepenuhnya terma dan syarat-syarat apabila anda klik pada butang ‘Saya setuju’, Adakah anda? Kesilapan besar. Membaca antara garisan dan berfikir dua kali sebelum mengambil tindakan adalah sangat penting jika anda ingin mengekalkan kedudukan dalam talian kami yang selamat.

Remove Search.securybrowse.com
The Search.securybrowse.com Virus

Apabila anda perlu memasang perisian yang anda telah muat turun daripada internet, adalah lebih baik jika anda tidak memilih untuk dipasang yang pantas. Sebaliknya, pilih adat atau mod lanjutan dalam Pendeta Persediaan. Ini akan membolehkan anda untuk melihat jika terdapat apa-apa perisian yang tersembunyi. Jika apa-apa pepasangan pilihan tersedia sesungguhnya, kami amat mengesyorkan bahawa anda memilih untuk keluar daripada mereka semua. Lebih sering daripada tidak, perisian bonus tersebut ternyata perisian berniat jahat yang terselindung. Anda juga boleh mencari hijacker mengintai di sebalik e-mel spam dan lampiran, tetap, pautan meragukan dan iklan, serta palsu Kemaskini permohonan.

Anda fikir bahawa anda boleh hidup dengan mereka yang ada banyak iklan pada penyemak imbas anda? Maaf untuk pecah gelembung anda, tetapi walaupun anda mengelakkan klik pada mereka, yang cukup terus terang, tidak mustahil, anda menghadapi satu ancaman yang lebih besar. Lambat laun, browser anda akan mula berjuang untuk memaparkan semua kandungan digalakkan yang dilemparkan jalan. Memang tidak dapat dielakkan bahawa pada satu masa nanti, ia akan berhenti menjawab sama sekali dan anda akan Kurang Upaya daripada melakukan apa-apa jenis kerja dalam talian. Jika ianya tidak cukup alasan untuk bertindak dengan pantas dan mengalih keluar perisian berniat jahat ini dari PC anda, marilah kita tambah satu hal lagi.

Dengan meninggalkan parasit ini yang tidak terjaga, anda meletakkan maklumat peribadi dan kewangan anda berisiko. Data tersebut wajar boleh dengan mudah jatuh ke dalam tangan para hacker, yang mendapatkan keuntungan dengan berkongsi maklumat ini dengan pihak ketiga. Selain itu, anda tidak tahu di mana iklan tersebut dipersoalkan boleh redirect anda. Anda mungkin satu klik dari membenarkan virus dalam komputer tanpa menyedarinya. Ikuti nasihat kami dan menghilangkan hijacker pelayar ini sebelum terlambat!

Buang Search.securybrowse.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Search.securybrowse.com daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Search.securybrowse.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *