Bagaimana untuk Buang Search.hwildforscrapbooking.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Search.hwildforscrapbooking.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Search.hwildforscrapbooking.com. Panduan Search.hwildforscrapbooking.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Search.hwildforscrapbooking.com memberikan satu alternatif untuk melayari web. Platform yang menggabungkan fungsi enjin carian dengan sifat-sifat Bar Alatan. Medan carian adalah titik Pusat, sebagaimana yang sepatutnya. Di bawah, Terdapat sebuah bar Pautan dengan butang akses cepat kepada tapak web berikut: Gmail, Yahoo, Amazon, Pinterest, Buku skrap, Smilebox, gadis-gadis sekerap dan Lilypad. Di bahagian atas laman web, Terdapat bar alat yang terbenam. Ia mempunyai sebuah medan carian tambahan dan pautan ke sebuah widget cuaca, portal berita dan platform tematik yang dimasukkan ke dalam bar Pautan tersebut. Bercakap yang, tema Search.hwildforscrapbooking.com adalah seni dan kraf. Jika hobi anda membuat karya seni dengan tangan, platform ini akan sesuai untuk anda. Walau bagaimanapun, ia mempunyai penarafan keselamatan yang rendah.

Kajian telah mendedahkan bahawa Search.hwildforscrapbooking.com yang berhubung dengan hijacker yang. Pelayar web sasaran furtive program. Ia boleh menjejaskan Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari dan lain-lain pelanggan yang melayari. Hijacker ini menukar enjin carian lalai dan laman web kepada Search.hwildforscrapbooking.com. Ini memberikan keupayaan untuk mengganggu keputusan carian. Ia akan memasukkan laman-laman web yang disokong di tengah-tengah keputusan sebenar untuk pertanyaan anda. Sesetengah daripada mereka mungkin tidak relevan untuk pertanyaan anda. Lebih penting lagi, beberapa daripada domain ditaja mungkin tidak selamat untuk dilawati.

Sama juga menyokong hijacker Laman web di Search.hwildforscrapbooking.com melalui iklan. Program penyangak menjana pop-up, pop-bawah, kotak kupon, hadiah percuma, perbandingan, video, terapung, peralihan, Ruang-antara, konteks, dan iklan sebaris untuk tujuan promosi. Mereka membawa kepada laman web yang disokong. Untuk menarik perhatian pengguna, hijacker Search.hwildforscrapbooking.com yang menunjukkan tawaran murah untuk pelbagai komoditi. Ini meliputi pakaian, aksesori, alat sukan, perabot, hiasan, peralatan berkebun, peranti teknologi, sukan, mainan, dan lain-lain. Tidak membenarkan pemasaran dan harga helah untuk awan penilaian anda lebih baik. Iklan yang berisiko dan harus dielakkan.

Remove Search.hwildforscrapbooking.com
The Search.hwildforscrapbooking.com Virus

Bahkan jika anda mengelak daripada dipersoalkan tawaran membeli-belah, anda akan masih terdedah kepada risiko keselamatan. Hijacker Search.hwildforscrapbooking.com yang mempunyai keupayaan pengesanan. Ia akan merekodkan data yang anda masukkan ke dalam pelayar web anda, serta input klien anda Kedai-kedai satu lalai. Alat yang terselindung boleh mendapatkan maklumat yang merangkumi sejarah, kuki, ketukan kekunci, IP alamat, lokasi geografi, Poskod, e-mel, nombor telefon, nama pengguna, kata laluan, dan kelayakan kewangan. Entiti-entiti di belakang halaman Search.hwildforscrapbooking.com telah terjadinya bertanggungjawab ke atas isu-isu yang berkaitan dengan keselamatan. Domain didaftarkan Eightpoint Technologies Ltd., sebuah syarikat Cayman Islands. Perkhidmatan ini disediakan oleh kekutuban Technologies Ltd., sebuah syarikat dari Limassol, Cyprus.

Aspek akhir yang kita perlukan untuk alamat adalah bagaimana hijacker Search.hwildforscrapbooking.com yang diagihkan. Terdapat beberapa vektor penyebaran yang anda perlu tahu tentang. Kebanyakan perisian diedarkan melalui mereka. Yang pertama dan yang paling biasa adalah penyertaan. Alat yang rendang boleh bergabung dengan sebahagian yang lain perisian. Muat turun klien boleh freeware, shareware atau program cetak rompak. Ia akan mengandungi alat tambahan sebagai bonus. Anda akan mempunyai pilihan untuk memasang bersama-sama dengan anda utiliti yang dimaksudkan, atau memilih untuk keluar. Seting lalai akan meneruskan dengan pemasangan. Untuk mengubah pilihan, anda perlu mencarinya di dalam terma-terma dan syarat.

Satu lagi cara biasa untuk menyebarkan malware adalah melalui e-mel spam. Dengan hijacker Search.hwildforscrapbooking.com boleh tersembunyi di sebalik lampiran mesej palsu. Penghantar akan menggambarkan fail sebagai satu dokumen yang mempunyai beberapa jenis dan meminta anda untuk melihatnya serta-merta. Jika anda membuka lampiran, program terpencil akan mendapat akses serta-merta ke komputer anda. Apabila menerima e-mel yang tidak dijangka, anda perlu melakukan pemeriksaan untuk mengesahkan ketulinannya. Melihat nama pengirim dan kenalan yang dia telah menyediakan. Alternatif akhir adalah untuk meng-host hijacker di laman web. Domain akan disetkan untuk memulakan dengan muat turun dan memasang apabila memasuki. Anda harus berhati-hati tentang laman web yang anda melawat dan pautan yang anda ikuti.

Buang Search.hwildforscrapbooking.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Search.hwildforscrapbooking.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *