Bagaimana untuk Buang Search.heasytowatchnews2.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Search.heasytowatchnews2.com. Panduan Search.heasytowatchnews2.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Adakah anda sentiasa mendapat diarahkan ke laman web Search.heasytowatchnews2.com? Punca ini adalah hijacker pelayar yang telah menyusup komputer anda. Ia dikenali untuk mengubahsuai seting pelayar anda, serta mendapatkan data seperti sejarah, melayari tabiat pertanyaan carian, dan sebagainya. Ia menggunakan maklumat ini untuk menghasilkan sejenis khusus kandungan iklan yang pengguna adalah paling berkemungkinan untuk klik.

Mangsa Search.heasytowatchnews2.com akan mendapati diri mereka tertarik dengan iklan yang ditunjukkan dan pop-up yang sering mempromosikan tawaran eksklusif dan jualan kupon khas, tawaran, berkelip mesej, pengemaskinian yang palsu, dan sebagainya. Matlamat utama hijacker pelayar adalah untuk mencipta pendapatan melalui kaedah membayar per klik atau berbayar. Apatah lagi, hijacker ini mempunyai keupayaan untuk menggantikan Laman web, Laman tab baru dan enjin carian pilihan anda dengan halaman Search.heasytowatchnews2.com.

Pelayar perampas dapat disalurkan dalam banyak cara. Masalahnya ialah, ia tidak boleh menjangkiti komputer anda tanpa anda membiarkan ia. Itu adalah betul. Anda memberikan akses diri anda. Ia tidak kira jika anda melakukannya tanpa disedari atau tidak. Cara yang paling biasa untuk menipu awda supaya membenarkan, adalah pakej perisian percuma, permintaan palsu Kemaskini, e-mel spam, fail-fail torrent, pautan meragukan dan iklan, dan sebagainya

untuk mengelakkan jangkitan hijacker potensi, kami menasihatkan anda untuk sentiasa memilih untuk lebih maju atau pemasangan adat apabila memuat turun perisian dari internet. Dengan cara ini anda boleh mempunyai kawalan penuh ke atas apa benar-benar mendapat dipasang pada komputer anda, menjadikan ia mustahil untuk mengesan perisian jahat tersembunyi untuk slip melalui tanpa disedari. Apa yang anda perlu lakukan ialah hanya Buang apa-apa program atau aplikasi yang tidak dinyatakan sebelum ini dalam ikatan dimuat turun. Perkara yang sama juga dengan mana-mana perisian yang anda anggap tidak perlu menimbulkan kesangsian atau mencurigakan.

Perampas pelayar tidak dianggap sangat berbahaya. Mereka adalah tidak nyata virus, kerana mereka menjejaskan pelayar anda sahaja, bukan sistem keseluruhan komputer anda. Namun, itu tidak bermakna mereka adalah tidak merbahaya. Anda tidak perlu perosak ini pada PC anda. Semakin lama anda meninggalkan ia untuk berkeliaran percuma pada komputer anda, yang lebih buruk kesannya akan mendapat. Ia akan menghasilkan lebih banyak dan lebih banyak iklan yang akhirnya akan memuat sistem anda kepada titik terhempas sepenuhnya. Ia akan mula dengan memperlahankan kelajuan sambungan internet anda, yang diikuti oleh berjalan dengan perlahan daripada atur cara dan aplikasi. Dan semua.

Iklan dan pop-up yang dijana oleh Search.heasytowatchnews2.com boleh mengarahkan semula anda ke sumber berpotensi berbahaya yang mampu membuka backdoors untuk penggodam yang ingin mencuri data peribadi anda dan menjual kepada pihak ketiga untuk keuntungan. Jika anda mahu untuk mengelakkan kesan-kesan tersebut, anda perlu membuang parasit ini berniat jahat daripada komputer anda secepat mungkin. Kami boleh membantu anda dalam tugas ini. Apa yang anda perlu lakukan hanyalah ikut arahan berikut.

Buang Search.heasytowatchnews2.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Search.heasytowatchnews2.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *