Bagaimana untuk Buang Search.hdirectionsandmap.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Search.hdirectionsandmap.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Search.hdirectionsandmap.com. Panduan Search.hdirectionsandmap.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Search.hdirectionsandmap.com adalah enjin carian yang mengandungi butang capaian pantas untuk platform popular dan berguna. Terdapat dua buah bar Pautan terbenam. Yang pertama, terletak di bawah medan carian, memberikan akses pantas ke Amazon, Gmail, Google Maps, Bing Maps, insurans Geico dan YouTube. Set kedua pautan dibina ke dalam bar alat yang terbenam. Ia menyediakan pautan ke WeatherMap, My berita dawai, Facebook, dan platform bagi arahan dan peta yang disenaraikan di atas. Dua set butang capaian pantas berkongsi beberapa laman web biasa kerana bar alat terbenam bertujuan untuk sentiasa tersedia. Jika anda melancong, Search.hdirectionsandmap.com akan menjadi mudah untuk anda. Kami tidak menyarankan and platform. Menurut penyelidik Keselamatan, ianya dikaitkan dengan hijacker pelayar.

Jika anda mendapati Search.hdirectionsandmap.com set sebagai Laman utama anda dan lalai enjin carian apabila menukar komputer anda satu hari nanti, anda telah jatuh mangsa kepada program berbahaya. Banyak pengguna telah mengadu bahawa ini berlaku kepada mereka. Dengan hijacker boleh menyelinap jalan masuk ke sistem anda tidak dapat dikesan. Terdapat beberapa cara untuk membolehkan ini berlaku. Teknik pengagihan pilihan dipanggil penyertaan. Perisian percuma, shareware, dan program-program cetak rompak boleh menipu anda supaya bersetuju untuk memasang alat penyangak ke komputer anda. Mereka akan menawarkan sebagai bonus dan termasuk untuk pasang satu lalai. Jika anda membuang membaca terma-terma dan syarat-syarat apabila memproses atur cara pilihan, anda akan dibiarkan tidak menyedari bahawa utiliti lain dijangka akan dipasang secara selari dengannya.

Remove Search.hdirectionsandmap.com
The Search.hdirectionsandmap.com Virus

E-mel spam memindahkan hijacker Search.hdirectionsandmap.com dengan bantuan fail. Furtive program akan tersembunyi di sebalik dokumen sepatutnya yang penghantar akan Tambah ke e-mel. Dalam banyak kes, penghantar spam misrepresent sah Syarikat dan organisasi. Ini membantu membuat mesej mereka seolah-olah tulen. Untuk mengesahkan bahawa sesuatu surat tertentu berasal dari entiti ia dinyatakan dari, bukti orang hubungan tersedia. Alamat e-mel merupakan penunjuk terbaik, kerana semua data yang lain dengan mudah boleh disalin. Cara yang paling mudah untuk menyebarkan hijacker tersebut adalah melalui memandu-oleh muat turun. Memasuki laman web rosak atau mengikuti link yang terjejas boleh cukup untuk mempunyai program jahat yang dipindahkan ke sistem anda. Anda harus berhati-hati tentang sumber-sumber dalam talian yang anda percayai. Melakukan penyelidikan anda jika diperlukan.

Dengan hijacker Search.hdirectionsandmap.com adalah program untuk beriklan. Ia akan menunjukkan kepada anda yang menarik menawarkan untuk pelbagai perkara, termasuk pakaian, teknologi peralatan, perabot, aksesori, berkebun peralatan, Permainan, Permainan, unsur-unsur hiasan, dan lain-lain lagi. Tawaran terutama yang akan dibawa melalui iklan. Skrin anda akan dibanjiri dengan pop-up, pop-bawah, banner, kotak kupon, sebaris, kontekstual, terapung, Ruang-antara, peralihan, perbandingan, dan lain-lain jenis iklan secara berterusan. Ini akan menjadi satu gangguan pada mulanya, tetapi ia akan menjadi terlalu mengganggu dan mengganggu untuk berurusan dengan masa. Selain itu, iklan adalah satu potensi ancaman keselamatan. Mereka boleh membawa kepada laman web yang diadun bersama perisian berniat jahat. Orang-orang di belakang Search.hdirectionsandmap.com akaun untuk platform mereka link ke.

Halaman Search.hdirectionsandmap.com kepunyaan sebuah syarikat Cayman Islands dengan nama Eightpoint Technologies Ltd. Perkhidmatan pengiklanan akan diedarkan di bawah lesen yang eksklusif dengan kekutuban Technologies Ltd., sebuah syarikat yang berpangkalan di Limassol, Cyprus. Kedua-dua entiti telah memutuskan untuk tidak bertanggungjawab atas isu-isu yang berkaitan dengan keselamatan. Masalah sekitar hijacker itu termasuk dijangkiti malware dan mempunyai input sensitif bocor. Program rahsia rekod sejarah pelayaran, tracking cookie, ketukan kekunci, IP alamat, lokasi geografi, Poskod, profil demografi, residensi, akaun e-mel, nombor telefon, nama pengguna, kata laluan, kelayakan kewangan dan butir-butir lain. Pemilik hijacker Search.hdirectionsandmap.com yang menjual maklumat gathered di pasaran darknet.

Buang Search.hdirectionsandmap.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Search.hdirectionsandmap.com daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taip msconfigdan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Search.hdirectionsandmap.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *