Bagaimana untuk Buang Sax.peakonspot.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Sax.peakonspot.com. Panduan Sax.peakonspot.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Jika anda perhatikan halaman Sax.peakonspot.com, ia bermakna bahawa anda mempunyai adware pada komputer anda. Ia adalah parasit jahat yang menjana pelbagai iklan yang mengganggu dan pop-up, selalunya dalam bentuk tawaran eksklusif dan tawaran-tawaran jualan, khas dan kupon, berkelip mesej palsu Kemaskini permintaan, dan sebagainya. Pengguna akan mendapati iklan itu sangat menarik. Itulah kerana nasib yang mampu mendapatkan sejarah pelayaran mereka, tabiat dan pertanyaan carian, untuk menyediakan kandungan sasaran mangsa yang paling berkemungkinan untuk klik.

Apa jua yang anda lakukan, anda tidak harus jatuh ke dalam perangkap ini. Anda tidak tahu apa bahaya yang mungkin wujud di sebalik iklan yang mencurigakan. Ianya sangat mungkin bahawa anda boleh menjadi satu klik jauh dari memberi penggodam capaian kepada komputer anda. Yang membuatkan mencuri maklumat peribadi anda sangat mudah bagi mereka. Bukan untuk menyebut bahawa mereka juga boleh memilih untuk menjangkiti PC anda dengan virus lain seperti perampas pelayar, cacing, atau bahkan Trojan dan ransomware. Kemungkinan perkara ini berlaku mungkin kecil, tetapi kami nasihatkan anda tidak mengambil risiko.

Nasib biasanya diedar melalui perisian pakej percuma, permintaan Kemaskini palsu, spam e-mel dan lampiran, pautan meragukan dan iklan, torrent fail, dan lain-lain. Perisian berniat jahat ini tidak boleh seterusnya meranapkan komputer anda sendiri. Ia memerlukan bantuan anda. Ini bermakna bahawa entah bagaimana anda diberikan ia akses. Pengguna sering membiarkan parasit jahat, tanpa menyedarinya. Dalam kes-kes yang biasa, ini berlaku apabila mereka memilih untuk pemasangan yang cepat apabila mereka memuat turun perisian dari internet.

Langkah buruk. Dengan cara ini anda tidak akan dapat melihat kandungan penuh pakej perisian yang anda cuba untuk memasang, yang menjadikannya lebih mudah bagi perisian berniat jahat menyelinap melalui tanpa disedari. Apa yang kami cadangkan pembaca kami lakukan adalah mengikut adat atau lanjutan proses pemasangan, agar dapat meningkatkan mempunyai kawalan penuh ke atas program-program yang mereka mahu untuk dipasang pada komputer mereka. Jika anda melihat mana-mana atur cara yang menimbulkan kesangsian atau aplikasi yang anda anggap tidak perlu, anda hanya boleh padam ia.

Berita baiknya adalah, nasib bukanlah virus sebenar kerana ia menjangkit pelayar anda sahaja, bukan sistem keseluruhan komputer. Berita buruk ialah, ia tidak berbahaya. Akhirnya, semua iklan yang telah dihasilkan akan memuat browser, yang akan memulakan untuk kemalangan atau pembekuan kerap. Lagi nasib ini dibenarkan berkeliaran percuma pada PC anda, yang lebih teruk akibat akan mendapat. Tidak lama lagi anda tidak akan dapat berbuat apa-apa kerja yang dilakukan di laman web. Apatah lagi, kerana pelayar akan berjuang untuk sentiasa memaparkan iklan yang begitu banyak, ia tidak akan menjadi panjang sehingga sistem menangkap dan mula untuk melaksanakan lebih perlahan daripada biasa.

Anda pasti mahu perosak berbahaya dikeluarkan dari mesin Maya anda sebelum terlambat. Untuk melindungi privasi anda, web dan kembali kepada yang lebih selamat dan ad-percuma melayari pengalaman, anda perlu untuk menyingkirkan perisian berniat jahat ini secepat mungkin. Kami boleh membantu anda dengan tugas ini. Apa yang anda perlu lakukan hanyalah ikut arahan kami di bawah.

Buang Sax.peakonspot.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Sax.peakonspot.com daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Sax.peakonspot.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *