Bagaimana untuk Buang Saferbrowser Yahoo Search (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Saferbrowser Yahoo Search. Panduan Saferbrowser Yahoo Search penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Saferbrowser Yahoo Search tergolong dalam keluarga virus hijacker pelayar. Malware itu terkenal kerana keupayaannya untuk mengubah suai seting pelayar tanpa pengetahuan atau keizinan daripada pengguna, yang membolehkan ia untuk memasang toolbar dan sambungan yang sering dijangkiti juga. Apakah lain-lain, apabila pelayar anda mendapat dirampas, skrin anda akan mula banjir dengan segala macam mengganggu iklan pop-up, tawaran, kupon, tawaran, dll

mangsa adalah sangat mungkin untuk mencari iklan tersebut menarik. Ini bukanlah kebetulan. Perampas dengan mudah boleh mendapatkan sejarah dan tabiat pelayaran anda untuk menghasilkan jenis kandungan iklan yang pengguna adalah paling berkemungkinan untuk klik. Matlamat utama perisian ini adalah untuk mencipta pendapatan pay per klik.

Walaupun perisian berniat jahat tersebut kebanyakannya diedarkan melalui iklan-iklan yang dijangkiti dan diikat perisian, Terdapat cara lain untuk hijacker untuk mencari jalan pada sistem komputer anda. Cara tersebut termasuk tetapi tidak terhad kepada spam emel dan lampiran, fail-fail torrent, permintaan Kemaskini palsu, pautan meragukan dan banyak lagi. Pengguna dinasihatkan untuk mendapatkan perisian mereka daripada sumber yang sah dan bukan untuk klik pada apa-apa pop-up yang mencurigakan yang menyeru mereka untuk mengikuti pautan dalam rangka untuk mengemaskini perisian mereka.

Memilih untuk proses pemasangan adat atau lebih maju sangat disarankan kerana ia adalah satu-satunya cara untuk mempunyai kawalan penuh ke atas apa sebenarnya sedang dipasang pada komputer anda. Anda dengan mudah boleh padam sebarang atur cara yang anda tidak perlukan atau mencari mencurigakan.

Jangan sekali-kali memandang rendah kuasa pelayar perampas. Manakala serangan iklan itu mengganggu mungkin tidak kelihatan amat berbahaya, tapak-tapak yang mereka boleh mengarahkan semula anda boleh menyembunyikan ancaman berbahaya yang lain. Anda mungkin berfikir anda akan klik pada tawaran khas, tetapi hakikatnya, anda boleh mendapatkan dihalakan semula ke halaman yang dijangkiti yang boleh buka satu backdoor hackers. Kita semua tahu apa yang penggodam boleh lakukan, betul? Data peribadi anda seperti kata laluan, alamat IP, akaun bank, nombor kad kredit, bukti kelayakan log masuk, dan lain-lain boleh dengan mudah jatuh ke tangan mereka, dan mereka juga boleh memilih untuk berkongsi apa-apa maklumat kepada pihak ketiga untuk keuntungan.

Jika anda tidak mahu untuk mendapatkan maklumat yang terjejas atau menjadi mangsa kepada sesuatu yang lebih berbahaya seperti ransomware atau Trojan Horses, anda dengan serta-merta perlu mengalih keluar hijacker Saferbrowser Yahoo Search ini berniat jahat daripada komputer anda. Teruskan membaca artikel ini untuk mengetahui bagaimana anda boleh menguruskan tugas ini.

Buang Saferbrowser Yahoo Search

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Saferbrowser Yahoo Search dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *