Bagaimana untuk Buang Rotumal.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Rotumal.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Rotumal.com. Panduan Rotumal.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Pelayar anda baru-baru mula berkelakuan aneh? Telah anda Laman web dan enjin carian telah digantikan dengan laman web adat? Sebab di sebalik kelakuan pelayar yang tidak normal seperti itu selalunya adalah jangkitan berniat jahat siber. Jika anda sentiasa mendapat diarahkan ke halaman Rotumal.com, yang hanya mengesahkan kebimbangan anda. Kewujudan Laman web ini adalah tanda bahawa hijacker jahat pelayar telah menyerang ruangan web anda. Ia tidak menghadkan capaian dengan hanya satu jenis aplikasi. Pelayar tidak terlindung daripada penyusupan yang jahat – Chrome, Firefox, Edge, Safari, Opera, pelayar tidak kebal kepada serangan malware.

Sebaik sahaja sebuah hijacker infiltrates, ia akan mula menghasilkan pelbagai iklan. Semakin lama ia membenarkan untuk berkeliaran percuma, semakin banyak bilangan iklan akan tumbuh. Setiap halaman yang anda lawati, anda akan mendapat dibanjiri dengan pop-up, mesej berkelip dan juga mengganggu gangguan iklan pada video yang anda cuba untuk menonton secara online. Perampas pelayar terkenal untuk menggunakan apa-apa cara yang perlu untuk menyediakan kandungan yang menarik untuk pengguna untuk klik. Itulah sebabnya mengapa ia akan mencuri mangsa yang melayari pertanyaan sejarah dan Cari, untuk menyesuaikan iklan dengan sewajarnya.

Cara yang paling biasa hijacker pengagihan termasuk pakej perisian percuma, mesej update palsu, fail-fail torrent, dipersoalkan link dan iklan, spam emel dan lampiran, dll. Jika anda dijumpai oleh tetimbul mencurigakan yang akan menggesa anda untuk memaklumkan satu program pada komputer awda dengan mengklik pada pautan rendang, ianya berkemungkinan besar akan kemas kini yang palsu yang ingin menjangkiti komputer anda dengan perisian berniat jahat.

Remove Rotumal.com
The Rotumal.com Virus

Bercakap tentang perisian, jika anda adalah kira-kira untuk meneruskan proses pemasangan, kami amat mengesyorkan memilih mod adat atau lebih maju dalam Pendeta Persediaan. Dengan cara ini, anda boleh dengan mudah Buang apa-apa program atau aplikasi yang kelihatan mencurigakan kepada anda atau anda pernah diniatkan untuk memuat turun di tempat pertama. Lebih sering daripada tidak, perisian tambahan adalah sebenarnya menyamar malware yang menunggu untuk mendapatkan akses kepada komputer anda.

Walaupun iklan yang dihasilkan akan kelihatan menarik, terdapat no cara mengetahui dengan pasti di mana mereka akan mengarahkan pengguna. Anda mungkin mendapatkan dihalakan semula sumber-sumber yang dijangkiti yang bertujuan untuk memberikan penggodam capaian kepada komputer anda. Ia bergantung pada kekurangan perhatian untuk mendapatkan tangan jenayah mereka pada data yang berharga, jadi mereka boleh berkongsi dengan lain-lain pihak ketiga untuk keuntungan anda. Perampas adalah satu ancaman kepada Keselamatan dan privasi dalam talian anda. Mereka mempunyai kuasa untuk mengubah sebarang seting yang mereka lihat patut. Apatah lagi, mereka boleh memasang meragukan tambahan, sambungan, Bar Alatan atau utiliti palsu tanpa kebenaran anda. Tidak kira berapa banyak anda cuba untuk membuat asal perubahan ini parasit pada penyemak imbas anda, ia akan menjadi sia-sia.

Untuk benar-benar mengembalikan kawalan ke atas penyemak imbas anda dan kembali ke pengalaman pelayaran selamat dan ad-percuma, anda perlu mengalih keluar perisian berniat jahat ini. Yang lebih awal, lebih baik. Jangan biarkan ia begitu sahaja untuk tempoh yang lama. Lagi lama anda menunggu, lebih banyak iklan yang ia akan dapat menjana. Jumlah besar seperti iklan akan menyebabkan pelayar anda untuk kemalangan sentiasa. Lambat laun ia akan jadi beban dengan mereka, bahawa ia akan berhenti berfungsi sepenuhnya. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk meneruskan, kami mencadangkan anda ikut arahan kami di bawah untuk mengetahui bagaimana untuk menyingkirkan hijacker pelayar ini yang mengganggu.

Buang Rotumal.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Rotumal.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *