Bagaimana untuk Buang Resultieser.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove Resultieser.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Resultieser.com. Panduan Resultieser.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Adware adalah jenis perisian berniat jahat yang bertujuan untuk mengubah penyemak imbas anda menjadi alat yang memaparkan iklan yang menjengkelkan. Resultieser.com pop-up dan iklan adalah tanda jelas bahawa komputer anda telah dijangkiti oleh nasib. Sebaik sahaja mendapat akses ke pelayar anda, parasit jahat ini akan membuang masa yang singkat dan akan mula membedil anda dengan pelbagai iklan yang mengganggu dalam semua bentuk – pop-up, dalam teks, banner, berkelip mesej, dan sebagainya

dalam kebanyakan kes, mereka dikenali untuk menggalakkan eksklusif Tawaran Istimewa tawaran, kupon, diskaun, mesej update palsu, alat utiliti palsu, dan sebagainya. Nasib juga diketahui dapat memantau aktiviti dalam talian anda dan oleh itu mempunyai kuasa untuk menyesuaikan iklan, jadi mereka kelihatan lebih menarik pada mangsa. Ini meningkatkan peluang untuk pengguna klik pada kandungan seperti itu. Iklan tersebut bertujuan untuk mencipta pendapatan pay per klik untuk hacker dan halaman yang dinaikkan pangkat.

Remove Resultieser.com
The Resultieser.com Virus

Nasib yang biasanya tersebar melalui mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, pautan dijangkiti dan iklan, torrent rosak fail, diikat kemas-kini palsu, dan sebagainya, perisian. Pengguna akan diketahui melakukan kesilapan memilih untuk kemas kini yang cepat apabila mereka telah muat turun perisian dari komputer. Ini membolehkan program-program yang tersembunyi untuk memasuki komputer mereka tanpa disedari oleh. Masalahnya ialah, nasib tidak seterusnya meranapkan komputer anda tanpa kebenaran anda. Mana dan mengapa anda perlu berhati-hati dan rajin dengan segala-galanya yang anda klik pada.

Untuk memastikan perisian yang dimuat turun tidak mengandungi sebarang kandungan yang tersembunyi, anda perlu memilih adat atau mod lanjutan dalam Pendeta Persediaan. Jika anda melihat mana-mana program-program tambahan atau aplikasi, kami cadangkan anda Buang mereka, kerana mereka mungkin adalah perisian berniat jahat yang terselindung.

Anda tidak perlu membuang masa. Semakin lama parasit merbahaya ini kekal pada komputer anda, yang lebih teruk ia akan mendapat. Pasti, iklan mungkin tidak kelihatan sangat mengancam, tetapi ada kemungkinan bahawa mereka boleh mengarahkan anda ke laman web berbahaya pihak ketiga yang bertujuan untuk membuka backdoors untuk penggodam. Ini akan menjadi cara yang ideal untuk penjenayah siber untuk menjangkiti komputer anda dengan virus lain. Mempunyai nasib pada PC anda meletakkan maklumat peribadi seperti tetapi tidak terhad kepada Login ID, kata laluan, nombor kad kredit, akaun bank, dan lain-lain dalam bahaya.

Semakin lama anda membiarkan berkeliaran Resultieser.com percuma, yang lebih teruk ia akan mendapat. Akhirnya, browser anda akan mendapat penuh dengan iklan dan akan berhenti menjawab, membuat apa-apa kerja online mustahil. Jika anda mencari cara untuk menyingkirkan makhluk perosak nasib ini menjengkelkan, kami boleh membantu anda. Apa yang anda perlu lakukan hanyalah ikut arahan kami di bawah.

Buang Resultieser.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Resultieser.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *