Bagaimana untuk Buang Refreshnerer1309.info (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Penampilan di laman web Refreshnerer1309.info bukanlah berita baik. Jika halaman sentiasa muncul setiap kali anda membuka pelayar anda, ia bermakna bahawa anda telah jatuh mangsa kepada parasit nasib seorang. Perisian yang berniat jahat ini diprogramkan untuk menukar tetapan penyemak imbas anda dan membuat pengalaman menyemak lalu awda neraka hidup. Tidak lama selepas penyusupan, nasib yang akan banjir skrin anda dengan beberapa mengganggu iklan pop-up. Iklan ini juga boleh dalam bentuk kain rentang dan promosi dalam teks.

Terdapat tiada melarikan diri. Apatah lagi, ada sebab mengapa anda akan tertarik kepada kandungan tersebut. Anda lihat, nasib menggunakan sejarah pelayaran, web tabiat dan pertanyaan carian, anda untuk menyesuaikan kandungannya yang ditaja, jadi anda lebih cenderung untuk klik padanya. Masalahnya ialah, anda tidak pernah tahu di mana iklan tersebut mungkin mengarahkan anda untuk kerana parasit yang tidak diprogramkan untuk mengesahkan ia akan memaparkan iklan.

Cara yang paling biasa untuk mendapatkan peranti yang dijangkiti dengan nasib adalah melalui e-mel spam, fail-fail torrent, perisian penyertaan, pautan meragukan dan iklan, serta pengemaskinian palsu. Untuk memastikan bahawa nasib tidak slip tanpa disedari oleh, anda perlu untuk sentiasa memilih sejenis adat atau lanjutan proses pemasangan. Dengan berbuat demikian, anda akan dapat melihat kandungan penuh apa yang telah anda download. Jika terdapat apa-apa perisian tambahan, kami mengesyorkan bahawa anda Buang apa-apa program bonus dan aplikasi, kerana ia mungkin perisian yang berniat jahat yang terselindung.

Juga, jangan membuta tuli mempercayai tetimbul update secara rawak. Anda mungkin berfikir anda klik pada link yang boleh dipercayai untuk mengemaskini satu program pada komputer anda, tetapi dalam kebanyakan kes, tetimbul tersebut adalah palsu. Sebaliknya, sentiasa menggunakan sumber-sumber rasmi dan berlesen untuk mendapatkan kemas kini perisian anda.

Adware adalah kacau ganggu keseluruhan. Sebaik sahaja ia infiltrates komputer anda, anda akan mengalami pengalaman neraka. Kerja anda dalam talian akan sentiasa diganggu oleh iklan. Walaupun video yang anda sedang menonton akan meletakkan terhenti oleh parasit, supaya ia boleh memaparkan iklan. Lagi lama anda menangguhkan penyingkiran nasib berbahaya ini, yang lebih teruk keadaan anda akan menjadi. Tidak lama lagi, pelayar web anda akan menjadi terlalu terbeban oleh iklan yang ia tidak akan dapat berfungsi dengan baik.

Jika anda memanjangkan penginapan parasit dalam komputer awda, pelayar web anda akhirnya akan gagal untuk bekerja sama sekali. Lagi risiko anda meletakkan data peribadi anda jika anda tidak mengalih keluar perosak siber ini dari peranti anda. Crooks dengan mudah boleh mendapatkan kata laluan, nombor kad kredit dan lain-lain maklumat sensitif melalui parasit ini. Satu-satunya cara untuk melindungi privasi anda, dan mendapatkan kehadiran dalam talian anda adalah dengan mengeluarkan nasib Refreshnerer1309.info ini daripada komputer anda.

Buang Refreshnerer1309.info

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Refreshnerer1309.info daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Refreshnerer1309.info dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *