Bagaimana untuk Buang Reddie.net (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove Reddie.net

Jika anda tiba-tiba melihat tetimbul skrin penuh oleh Reddie.net dipaparkan betul-betul di tengah-tengah sesi Pelayaran anda, ia adalah benar-benar yakin bahawa aplikasi perisian iklan telah dijangkiti Mesin Maya anda. Program yang tidak diingini akan sentiasa mengganggu aktiviti pelayaran anda dengan menyediakan anda dengan nada iklan komersial setiap kali anda ingin menggunakan pelayar web anda. Di samping itu, pop-up yang banyak akan melambatkan prestasi komputer anda, menyebabkan kemalangan kerap sistem dan juga mengancam keselamatan peribadi anda. Oleh yang demikian, iklan ini patut boleh terpadam dengan serta-merta, bersama-sama dengan program adware yang menghasilkan mereka.

Kerana ia adalah pasti bahawa permohonan adware adalah bertanggungjawab ke atas iklan pop timbul Reddie.net, anda mestilah sangat berhati-hati apabila memasang perisian baru pada PC anda. Selain itu, anda tidak perlu klik iklan rawak yang anda lihat di web atau membuka mana-mana lampiran spam e-mel daripada penghantar yang tidak diketahui. Jika anda melakukan mana-mana tindakan-tindakan ini, ini mungkin satu alasan untuk mendapat jangkitan adware pada komputer anda.

Perlu diingat bahawa Reddie.net tetimbul tidak mungkin iklan sahaja yang akan anda lihat, kerana terdapat banyak platform pengiklanan lain yang dicatatkan oleh LeaseWeb B.V., yang terletak di web hosting Syarikat yang berkaitan dengan Reddie.net. Disebabkan oleh fakta ini, nasib pada mesin Maya anda boleh menyambung kepada mana-mana daripada mereka dan menyediakan anda dengan pelbagai iklan daripada domain yang berbeza.

Seperti telah disebutkan di atas, jika anda menghadapi Reddie.net iklan pop timbul pada monitor anda, ia adalah satu nasib yang menyebabkan mereka untuk tampil. Setelah dipasang pada PC anda, permohonan nasib akan membuat pencapaian yang lebih perlahan dan akan menyebabkan pelbagai sistem kemalangan. Walaupun terdapat sesuatu yang lain anda tidak tahu, dan ia adalah lebih membimbangkan daripada iklan-iklan komersial dalam diri mereka. Ia adalah jangkitan yang mampu mengesan aktiviti Maya anda.

Remove Reddie.net
The Reddie.net Virus

Dengan memantau sesi web anda, atur cara perisian iklan akan merekodkan beberapa maklumat yang berkaitan dengan seting pelayar anda, menyemak imbas sejarah, pertanyaan carian, kata laluan, seting akaun, dan sebagainya. Walau bagaimanapun, proses ini sudah tentu akan menimbulkan risiko yang kepada privasi anda dan boleh menyebabkan kehilangan data atau wang.

Satu lagi masalah yang anda mungkin mengalami sering disebabkan oleh pop-up yang dikemukakan bersama-sama dengan sebarang pautan muat turun atau butang. Jika anda membuka pautan yang dipaparkan, anda akan membolehkan pihak ketiga yang tidak diketahui untuk menjangkiti sistem anda dengan malware, yang diedarkan oleh anda akan dipindahkan ke laman web berniat jahat. Untuk mengelakkan ini dari berlaku, anda perlu mencari dan menghapuskan nasib permohonan secepat mungkin. Dalam kes lain, keselamatan peribadi anda adalah sangat mungkin boleh serius mengugut.

Mujurlah, penyingkiran Reddie.net bukanlah satu proses yang sukar. Anda boleh menghapuskan program bersama-sama dengan semua iklan-iklan yang dipaparkan sama ada secara manual atau secara automatik. Penyingkiran manual arahan yang disediakan di bawah artikel ini. Walaupun, walaupun anda telah melengkapkan proses pemindahan secara manual, anda masih perlu menjalankan imbasan penuh desktop PC anda untuk mengenalpasti apa-apa sisa daftaran atau fail sementara. Anda boleh melakukan ini dengan memasang alat antimalware berwibawa yang akan mencari dan Padamkan semua ancaman sekali gus dan yang sedia ada akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat pada setiap masa.

Buang Reddie.net

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Reddie.net daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Reddie.net dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *