Bagaimana untuk Buang Rack-search.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Rack-search.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Rack-search.com. Panduan Rack-search.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Rack-search.com adalah enjin carian alternatif. Platform yang disyorkan untuk pengguna yang bekerja dengan Safari, Google Chrome dan Mozilla Firefox. janji-janji Rack-search.com untuk meningkatkan hasil carian. Hanya mencari di laman web, Nampaknya meragukan bahawa ia boleh melakukan apa yang ia mendakwa ianya mampu. Ia tidak mempunyai penapis atau seting lebih maju. Ternyata bahawa platform hanya boleh digunakan untuk menjalankan carian web kata kunci asas. Hakikatnya, walaupun fungsi ini adalah tidak jelas. Rack-search.com mendapati keputusan seperti pelanggan pelayaran yang tetap. Sebaliknya, ia kembali keputusan yang disokong. Laman web berfungsi dengan cara ini kerana ia telah disambungkan kepada hijacker yang.

Program furtive ini tidak berjangkit melalui domain Rack-search.com. Sebaliknya, ia menggunakan teknik-teknik pengagihan underhanded. Sumber yang paling biasa bagi hijacker itu adalah pakej. Alat-alat yang tidak berlesen boleh menggabungkan fail persediaan program dengki dengan mereka sendiri. Tuan rumah biasanya dipanggil sebagai klien muat turun. Ia termasuk hijacker itu sebagai bonus. Ambil perhatian bahawa seting lalai akan mempunyai alat tambahan yang dipasang. Jika anda secara manual menukar pilihan, ia akan diberi akses kepada komputer anda. Pastikan anda sentiasa membaca terma dan syarat program yang anda Tambah ke sistem anda. Adalah lebih baik tidak memperolehi program-program yang belum disahkan dari sumber-sumber yang tidak diminta.

Spam emel pemindahan furtive program seperti hijacker Rack-search.com dengan bantuan fail. Penghantar akan melampirkan dokumen kepada pemberitahuan itu palsu dan cuba untuk meyakinkan anda bahawa ia adalah sah. Dia boleh menulis bagi pihak sebuah entiti yang asli, seperti pos negara, Jabatan polis tempatan, bank, Cawangan kerajaan, institusi, rangkaian sosial atau sebuah kedai e-dagang. Sebelum membuka fail dari mesej elektronik, melakukan penyelidikan anda untuk mengesahkan asal. Bukti e-mel dan kenalan lain yang tersenarai. Memandu-oleh pepasangan berlaku walaupun mudah, jadi berhati-hati. Anda boleh mendapat jangkitan dengan memasuki laman web rosak atau mengklik pada pautan terjejas. Memilih sumber-sumber anda dengan bijak dan melakukan pemeriksaan apabila diperlukan.

Remove Rack-search.com
The Rack-search.com Virus

Apabila ia pecah menjadi alat, program jahat serangan pelayar web yang tersebut di atas. Ia akan mengubah seting dalaman kerana beberapa sebab. Pertama- tamanya, hijacker yang bertujuan untuk memanipulasi keputusan carian. Supaya dapat membuat perubahan kepada mereka, ia akan menukar pembekal carian lalai dan laman web untuk Rack-search.com. Ini akan membenarkan kandungan sisipan yang disokong di tengah-tengah perlawanan sebenar untuk pertanyaan anda. Matlamat hijacker yang lain dijangka mengurangkan Pertahanan anda. Ini adalah perlu untuk aktiviti lain ialah menjalankan. Program rendang memaparkan Tetingkap pop timbul yang disekat di bawah keadaan biasa.

Tetimbul itu adalah satu bentuk langsung pengiklanan. Mereka mempromosikan tawaran murah untuk barangan pengguna yang berkualiti. Anda akan ditunjukkan tawaran untuk barang-barang seperti pakaian, teknologi peranti, aksesori, perabot, peralatan sukan, peralatan berkebun, hiasan, mainan, Permainan, dan lain-lain lagi. Iklan akan datang dalam pelbagai format, termasuk banner, kotak kupon, pautan dalam teks, hadiah percuma, sebaris, kontekstual, terapung, peralihan, Ruang-antara, dan iklan perbandingan. Senarai juadah lazat yang disediakan mungkin membangkitkan anda, tetapi anda perlu ingat bahawa mereka akan dibawa oleh hijacker di Rack-search.com. Program berbahaya tidak mengimbas laman-laman web yang link ke. Tujuannya adalah untuk menjana hasil bagi syarikat pemaju. Keselamatan pengguna akhir bukanlah satu kebimbangan yang utama.

Satu lagi sumber pendapatan dengan hijacker Rack-search.com adalah maklumat peribadi pengguna. Program yang terselindung akan mengumpul data dari pelayar web anda dan menjual di pasaran darknet. Ia boleh mendapatkan pelbagai jenis input, termasuk menyemak imbas sejarah, tracking cookie, ketukan kekunci, e-mel, nombor telefon, IP alamat, lokasi geografi, kod kawasan, fizikal pendaftaran, nama pengguna, kata laluan dan kelayakan kewangan. Pemilik dengan hijacker Rack-search.com Jangan tanya orang kebenaran untuk memantau aktiviti dalam talian mereka dan mengumpul data yang mereka Simpan ke dalam pelayar web mereka. Satunya cara untuk menghalang aktiviti pengesanan adalah untuk mengalih keluar program berbahaya daripada sistem anda.

Buang Rack-search.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Rack-search.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *