Bagaimana untuk Buang Pushnest.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Adware adalah perisian berniat jahat yang jahat, yang boleh menghidupkan anda melayari ke pengalaman neraka. Halaman Pushnest.com merupakan gejala jangkitan siber tersebut. Sebaik sahaja ia infiltrates peranti anda, ia akan menjangkiti semua pelayar web tersedia – Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Microsoft Edge, Internet Explorer, Safari. Browser adalah imun terhadap kesannya. Sejurus selepas serangan itu, nasib akan mula menjana pelbagai iklan yang mengganggu di skrin anda, setiap kali anda membuka pelayar anda. Untuk setiap klik yang anda membuat mereka, parasit yang akan dibayar.

Untuk memastikan bahawa anda akan tertarik kepada kandungan ditaja dipaparkan, perosak berbahaya ini akan memantau aktiviti dalam talian anda. Dan, terima kasih kepada sejarah pelayaran dan hasil carian anda, ia akan dapat menyesuaikan iklan yang ia akan menggalakkan. Sejumlah besar kandungan yang ditaja akan membuktikan sangat merosakkan penyemak imbas anda, membuat mereka merudum dan pembekuan pada setiap hari, sehingga mereka gagal untuk bekerja sama sekali.

Nasib menggunakan cara pengagihan jisim, untuk menjangkiti pengguna seberapa banyak yang mungkin. Dalam kebanyakan kes, ini berlaku melalui e-mel spam, perisian percuma, pengemaskinian yang palsu, serta pautan yang meragukan. Parasit ini tidak dapat menyelinap di komputer anda sendiri. Ia perlu kebenaran anda untuk berbuat demikian. Ia akan mengambil masa hanya satu klik anda untuk memasang perisian berbahaya tersebut tanpa disedari pada komputer anda. Selalunya, pengguna tidak sedar menjangkiti PC mereka dengan malware, kerana tergesa-gesa dan kecuaian mereka.

Jika anda beri perhatian apa yang anda klik, semasa menyemak imbas web, anda akan dapat mengelakkan jangkitan siber yang berpotensi. Kami mengesyorkan mengelakkan membuka e-mel spam, terutamanya jika ia mengandungi lampiran atau fail boleh laku.

Selain itu, ia adalah terbaik untuk memilih jenis maju Custom/ pemasangan, supaya anda boleh melihat serta-merta jika terdapat sebarang perisian tambahan yang telah disembunyikan daripada anda. Biasanya, itulah perisian berniat jahat yang terselindung. Dalam situasi tersebut, apa yang anda perlu lakukan adalah hanya Buang kandungan bonus ini dan meneruskan dengan pemasangan.

Nasib mempunyai potensi sepenuhnya memusnahkan pelayar anda. Iklan mungkin tidak kelihatan sangat mengancam, tetapi disebabkan oleh nilai yang besar, mereka boleh memuat penyemak imbas web dan berhenti daripada bekerja dengan betul. Apatah lagi, dengan mengekalkan parasit ini tidak dilayan pada PC anda, anda meletakkan maklumat peribadi dan kewangan anda berisiko.

Crooks bertekad untuk mengeksploitasi kelemahan tersebut, supaya mereka boleh mendapatkan maklumat ini dan berkongsi dengan lain-lain pihak ketiga untuk keuntungan. Jika anda tidak mahu privasi anda terjejas, dan kembali pengalaman pelayaran selamat dan ad-percuma, anda perlu membuang nasib menjengkelkan ini daripada komputer anda secepat mungkin.

Buang Pushnest.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Pushnest.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *