Bagaimana untuk Buang PROXYCHECK.EXE (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan PROXYCHECK.EXE. Panduan PROXYCHECK.EXE penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

PROXYCHECK.EXE adalah satu proses yang berniat jahat yang dimulakan oleh jangkitan nasib. Nasib, sudah ada dalam sistem anda, adalah salah satu untuk memulakan proses. Ini bermakna bahawa untuk berhenti daripada berjalan, anda perlu mengalih keluar perisian iklan yang benar-benar. Ini adalah tepat apa yang perlu anda lakukan. Nasib parasit yang tidak diingini. Ya, mereka tidak boleh dibandingkan ransomware dan kuda Trojan apabila ia datang kepada tahap bahaya, tetapi mereka tidak mengundang pelbagai persoalan sama ada.

Peraturan yang sama terpakai untuk nasib di PROXYCHECK.EXE. Ianya tidak berbahaya supaya tidak memandang rendah ia. Semakin lama ia kekal atas kapal, lebih banyak masalah ia akan menyebabkan. Masalah-masalah ini boleh mula seperti yang kecil dan tidak ketara tetapi membesar di kedua-dua nombor dan keterukan dengan setiap hari. Memotong penginapan nasib yang paling pendek sebaik mungkin. Ia tidak akan memberi manfaat kepada anda dalam apa jua cara. Membuangnya sebelum ia menguruskan menyebabkan beberapa kerosakan yang tidak boleh ditarik balik. Perosak ini membebaskan diri dari kawalan akhirnya dan kemudian perkara menjadi lebih teruk. Jangan biarkan ini berlaku. Adakah diri anda memihak dan Bersihkan PC anda daripada wabak ini secepat mungkin. Tidak membazirkan masa dan jangan buang masa anda di dalam perbahasan. Kelewatan membawa kepada penyesalan.

Sebaik sahaja memasuki nasib ini, semuanya berubah. Perosak jahat dengan serta-merta appends sambungan sial kepada semua pelayar anda dengan demikian mengambil kawalan penuh ke atas mereka. Walau bagaimanapun, ini adalah tidak baik untuk anda. Ia adalah tidak baik untuk pengalaman menyemak imbas anda sama ada. Dari pada sekarang, setiap kali anda pergi ke dalam talian anda dapatkan dihujani dengan iklan yang tidak terkira banyaknya. Iklan dalam pelbagai bentuk dan bentuk muncul sepanjang masa, meliputi keseluruhan skrin anda dan menyekat kandungan halaman-halaman. Selain itu, iklan menjadi semakin agresif sebagai Pas masa. Adakah anda tahu Kenapa? Kerana penggodam yang memerlukannya. Mereka menggunakan nasib ini untuk meningkatkan trafik web untuk laman khusus dan sekali gus menjana pendapatan pay per klik. Bagi setiap halaman yang anda dapatkan diarahkan, crooks dibayar. Untuk setiap iklan yang anda klik, crooks dibayar lagi. Mereka menggunakan anda sebagai penaja mereka. Anda mengisi poket mereka. Namun, ada lagi.

Kerana nasib itu mempunyai mekanisme mengesahkan tiada, tiada apa-apa yang ia memaparkan boleh dipercayai. Beberapa muka surat anda tanah atas dan iklan anda akan terdedah kepada mungkin telah dikompromi untuk menghantar perisian berniat jahat. Jika anda klik, anda mendapat jangkitan. Adakah anda mahu lebih banyak parasit dalam sistem anda? Mesin anda telah menderita dan underperforming disebabkan oleh perosak tunggal ini. Bayangkan apa yang akan berlaku jika anda mendapat jangkitan dengan lebih lanjut. Mengambil risiko tersebut tetapi mencari dan menghapuskan nasib itu dengan serta-merta. Dengan itu atas kapal, anda contently terganggu dan terdedah kepada risiko perisian berniat jahat. Tidak bertolak ansur ini dan tidak tahan dengan diam-diam dan jangkitan. Sebaik sahaja anda menghilangkan darinya, segala-galanya akan kembali kepada normal. Supaya tidak teragak-agak. Gunakan panduan pemindahan kami di bawah untuk penghapusan secara manual atau muat turun aplikasi anti-malware baik untuk mendapatkan pekerjaan yang dilakukan untuk anda. Anda mempunyai pilihan. Pilih satu dan bertindak.

Bagaimana pula perosak masukkan? Nasib yang jahat tidak kelihatan sudah blue. Ia mungkin tiba bersama dengan aplikasi lain yang anda muat turun dari web tetapi anda tidak berhati-hati semasa proses pemasangan. Masa depan, jangan cuai tetapi ambil masa anda dan memilih seting tersuai dalam Pendeta Persediaan. Bertentangan dengan apa orang berkata, mereka sebenarnya tidak sesuai untuk pakar IT sahaja. Mereka hanya mengambil masa yang lebih tetapi juga membenarkan anda melihat semua aplikasi tambahan dalam Ikatan yang bakal dipasang pada PC anda. Ianya juga mengizinkan anda untuk mengeluarkan tambahan tersebut sebelum menamatkan pemasangan. Berbuat demikian. Program bonus tersebut dan selalunya jahat. Jangan biarkan mereka Jom.

Buang PROXYCHECK.EXE

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan PROXYCHECK.EXE dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *