Bagaimana untuk Buang Private.search-protection.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Private.search-protection.com. Panduan Private.search-protection.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Halaman utama anda telah bertukar kepada Private.search-protection.com? Anda perlu tahu bahawa ini adalah hanya salah satu daripada tanda-tanda bahawa anda mempunyai hijacker pelayar di tangan anda. Jangkitan komputer ini juga boleh menggantikan penyedia gelintar anda dengan yang tidak diingini Laman web yang sama. Apatah lagi, perampas dikenali untuk mengubah seting pelayar dan juga mendapatkan sejarah pengguna untuk menghasilkan iklan disasarkan yang mereka adalah paling berkemungkinan untuk klik. Tindakan ini bertujuan untuk mencipta pendapatan dengan kaedah PPC (Pay Per klik).

Mangsa diarah semula di Private.search-protection.com adalah sesungguhnya untuk dapatkan dihujani oleh pop-up menjengkelkan, iklan, berkelip mesej, pengemaskinian palsu, tawaran eksklusif, kupon, dan sebagainya yang sentiasa akan sampuk pengalaman pelayaran mereka. Berita buruk ini, mereka boleh mengubah hala ke mencurigakan dan bahkan berbahaya-Laman web pihak ketiga yang boleh berpotensi mencuri data peribadi anda dan juga berkongsi dengan penggodam lain untuk keuntungan.

Dalam kebanyakan kes, pengguna tanpa disedari menjangkiti komputer mereka dengan perisian berniat jahat. Perisian berniat jahat yang tertentu ini boleh seterusnya meranapkan komputer anda menerusi e-mel spam dan lampiran, pengemaskinian palsu, meragukan link, iklan, serta pakej perisian percuma. Kadang-kadang pengguna mungkin mengalami tetimbul secara tiba-tiba yang menyeru untuk kemas kinian perisian serta-merta. Dalam kes-kes tersebut, ia akan menjadi satu kesilapan untuk klik pada link Kemaskini disediakan. Adalah disyorkan untuk sentiasa mendapatkan Update anda lurus daripada syarikat perisian yang rasmi.

Salah satu kesilapan yang paling umum yang membawa kepada jangkitan malware adalah apabila pengguna tidak memberi perhatian apabila mereka memasang atur cara dan terlalu cepat untuk klik pada butang ‘Next’ tanpa membaca dengan bersungguh-sungguh apa yang mereka bersetuju untuk semasa pemasangan. Adalah dinasihatkan untuk sentiasa memilih opsyen adat atau lebih maju dalam Pendeta Persediaan kerana dengan cara itu pengguna akan mempunyai kawalan penuh ke atas apa sebenarnya sedang dipasang pada komputer mereka dan dengan mudah boleh padam sebarang perisian tambahan yang mereka anggap tidak perlu atau tidak mahu di tempat pertama.

Perampas browser pada umumnya tidak dianggap sebagai berbahaya sebagai perisian berniat jahat lain. Sesetengah tidak bahkan akan pergi jauh sebagai meletakkan label ‘virus’ kepada mereka. Benar, apa yang mungkin anda hadapi adalah serangan iklan yang menjengkelkan, tetapi anda masih perlu tidak meremehkan bahaya yang mungkin sebalik tetimbul tersebut. Anda tidak tahu di mana mereka mungkin mengubah laluan anda jika anda jatuh ke dalam perangkap ciminals siber’.

Perkara seterusnya yang anda tahu, anda mungkin tanpa disedari membenarkan kuda Trojan dalam sistem komputer anda atau bahkan risiko jangkitan ransomware potensi! Itulah sebabnya jika anda melihat bahawa pelayar anda telah dirampas, anda perlu meneruskan dengan penghapusan secepat mungkin! Dalam artikel ini kita boleh membawa anda melalui beberapa arahan terperinci untuk membantu anda menangani jangkitan perisian berniat jahat yang menyakitkan hati ini sebelum buruk boleh berlaku dan data peribadi anda akan terjejas.

Buang Private.search-protection.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Private.search-protection.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *