Bagaimana untuk Buang ParallaxSearch.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan ParallaxSearch.com. Panduan ParallaxSearch.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

ParallaxSearch.com kelihatan seperti kerap mencari pembekal pada pandangan pertama. Laman web ini menawarkan carian kata kunci dan penapis untuk imej, video dan peta. Sifat yang luar biasa tentang laman web ini adalah bahawa ia mempunyai beberapa medan carian di bahagian atas dan bawah Laman yang bukannya sebuah padang yang tunggal di tengah-tengah. Selain itu, halaman ParallaxSearch.com memberikan petunjuk tiada apa-apa yang salah. Ini adalah tidak berapa perkara yang hakikatnya. Ada risiko keselamatan seluruh laman web ini.

ParallaxSearch.com yang digunakan oleh pelayar perampas. Sebaik sahaja program tersebut sneaks ke sistem anda, ia akan menjadikan ini tapak pembekal carian lalai dan laman web. Hijacker ini akan mengubah hasil carian anda untuk memasukkan laman web yang disokong. Ia juga akan menghasilkan iklan pop timbul, pengiklanan pelbagai jenis barangan harga murah. Laman-Laman ini boleh rosak dan membawa kepada jangkitan perisian berniat jahat. Hijacker ini juga akan terus menjejaki anak sejarah pelayaran anda dan mengumpul maklumat daripada ketukan kekunci anda. Ia boleh mengumpul pelbagai jenis data anda, seperti istilah carian anda, alamat IP, koordinat geografi, butiran demografi dan penyertaan ke dalam akaun peribadi anda. Orang-orang di sebalik program rahsia ini akan menjual data anda tanpa pengetahuan atau kebenaran awda.

Ramai pengguna akan hairan tentang bagaimana ParallaxSearch.com mendapat bakal menjadi enjin carian lalai dan laman web mereka. Jika ini adalah kali pertama anda menemui hijacker yang, anda mungkin tidak tahu bahawa program-program ini boleh menembusi pelayar anda dan mengubah seting. Anda mungkin tidak tahu bagaimana mereka akan diedarkan bermula dengan. Perkara pertama yang anda perlu tahu adalah bahawa anda tidak dijangkiti dengan mereka dengan melawat laman web yang kesemuanya dikaitkan dengan. Hakikatnya mereka hanya mula menggunakan tapak sebagai sebuah portal sistem anda sebaik sahaja mereka telah membuat cara mereka. Program-program dengki menggunakan perisian lain untuk membuat jalan mereka ke dalam sistem. Dalam kebanyakan kes, freeware digunakan.

Hijacker yang datang bergabung dengan program perisian percuma di dalam fail persediaan. Program yang tidak diingini akan ditawarkan di sepanjang proses pemasangan sebagai alat tambahan anda boleh memasang secara percuma dengan perisian utama. Anda perlu membaca perjanjian dengan berhati-hati untuk melihat tiada alat tambahan yang ditawarkan untuk dipasang. Untuk sebab-sebab tertentu, pengguna cenderung untuk percaya perjanjian pemasangan tersebut adalah berlebihan dan menghilangkan untuk membacanya. Semua jenis perisian perosak boleh memasuki begini, seperti program-program yang berpotensi tidak diingini, nasib, palsu program AV, ransomware dan Trojan. Ia adalah sangat dinasihatkan untuk bermain selamat.

Hijacker yang menggunakan halaman ParallaxSearch.com bagi agenda yang boleh menembusi dan Tukar seting pelayar internet yang paling banyak digunakan: Google Chrome, Mozilla Firefox dan Internet Explorer. Halaman ParallaxSearch.com mempunyai kod berniat jahat yang membolehkan hijacker untuk mengubah keputusan carian anda dan mengumpul maklumat dari pelayar anda. Program berniat jahat ini akan meletakkan laman web yang disokong di tengah-tengah keputusan tetap kepada pertanyaan anda. Ia juga akan menjana iklan dalam bentuk pop-up, halaman penuh dan pop-di bawah windows, banner, kotak kupon, dalam teks, sebaris peralihan, kontekstual, iklan terapung dan ruang-antara. Iklan akan menawarkan pelbagai produk pada harga yang murah untuk menarik perhatian anda dan mendapatkan anda berminat.

Orang-orang di sebalik hijacker dalam membuat hasil terutamanya dengan mempunyai orang-orang yang Ikut pautan disokong. Walau bagaimanapun, mereka tidak mengambil tanggungjawab untuk keselamatan anda. Terma-Terma Perkhidmatan (TOS) adalah tidak memihak kepada pengguna. Ia dinyatakan bahawa anda tidak layak untuk menuntut pampasan bagi apa-apa isu-isu keselamatan yang anda telah terserempak dengan menggunakan perkhidmatan laman web ini. Entiti di sebalik ParallaxSearch.com hanya dirujuk sebagai Laman mula hidup.

Melakukan lagi kajian, kami telah dapat mengenal pasti Syarikat yang memiliki halaman ParallaxSearch.com sebagai Earthmagic teknologi Ltd. Ia beribu pejabat di Mongkok, Hong Kong. Selain memperlihatkan iklan yang boleh dipersoalkan, hijacker tersebut akan juga mengumpul data mengenai anda, seperti menyemak imbas sejarah, IP alamat, e-mel, lokasi, nama pengguna dan kata laluan anda. Maklumat anda akan dijual kepada pihak ketiga yang tidak didedahkan yang mungkin mempunyai agenda.

Anda perlu mencari dan membuang atur cara itu di sebalik ParallaxSearch.com untuk mengambil semula sekuriti sistem anda. Terdapat panduan di bawah untuk membantu anda dengan pembuangan secara manual. Selepas anda selesai, anda perlu menjalankan imbasan komputer anda dengan alat AV untuk memeriksa jika perisian lain yang tidak diingini telah berjaya membuat. Hijacker di sebalik ParallaxSearch.com boleh membuka lubang-lubang Keselamatan dalam sistem anda dengan membuat pendaftaran penyertaan.

Buang ParallaxSearch.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Mulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan ParallaxSearch.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *