Bagaimana untuk Buang Onliweb Search Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Onliweb Search Virus. Panduan Onliweb Search Virus penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Onliweb Cari bukanlah program ini berguna ianya diiklankan untuk menjadi. Ia tidak meningkatkan pengalaman dalam talian anda. Ia tidak membuat anda dalam talian membeli-belah lebih baik. Apakah ia menyebabkan masalah. Onliweb carian adalah hijacker pelayar. Pernahkah anda mendengar jangkitan jenis ini? Mereka adalah sangat menyakitkan dan berbahaya. Mereka mula campur tangan dengan sistem kedua mereka masuk. Onliweb carian adalah tidak berbeza. Ia tidak betul-betul apa namanya – ia hijacks penyemak imbas anda. Mereka semua. Walaupun anda tidak mempunyai pelayar tunggal yang boleh dipercayai untuk menggunakan.

Onliweb carian adalah sempurna sesuai dengan Mozilla, Chrome, Microsoft Edge, dan sebagainya. Jika anda memutuskan untuk memasang pelayar baru, ia akan dijangkiti juga. Satu-satunya cara keluar adalah untuk Keluarkn hijacker dalam mesin anda sama sekali. Pada minit yang anda mengesan mengintai dan pembinasaan, mencari tempat bersembunyi yang tepat dan keluarkan ia dengan serta-merta. Jika anda tidak, masalah itu melemparkan anda akan mengekalkan pertumbuhan kedua-dua nombor dan keterukan sebagai Pas masa. Tidak duduk diam walaupun Onliweb Cari memusnahkan aktiviti dalam talian anda. Mengambil tindakan! Hapuskan penceroboh walaupun ia tidak terlalu lewat. Dan melakukannya secepat mungkin. Kelewatan membawa kepada penyesalan.

Sebaik sahaja hijacker yang telah memasuki PC anda, ia tidak membazir bila-bila masa. Ia bermula dari mengganggu anda dengan serta-merta. Segalanya bermula dengan pelayaran anda. Semua secara mengejut, setiap kali anda begitu banyak yang menyentuh salah satu daripada pelayar anda, anda mengalami gangguan berterusan. Anda akan dipaksa untuk melawat banyak laman yang sangat rendang. Tambahan tab terbuka sepanjang masa. Anda Laman web dan enjin carian dapat digantikan dengan domain lain dipersoalkan belakang anda. Keseluruhan skrin anda itu dilitupi dengan Tan iklan yang berniat jahat. Melayari laman web seperti biasa dan berbaik semula menjadi satu tugas yang mustahil. Semua ini kerana Onliweb Cari.

Bayangkan anda mendapat apa-apa kerja dalam talian yang dilakukan apabila anda sentiasa terganggu dan Dilencongkan. Tetapi aktiviti offline anda juga turut terjejas. Menggunakan mesin anda walaupun di luar talian merengsa. PC anda menjadi sangat lembap dan ia jika dibandingkan dengan sepanjang masa. Sesetengah Mesin lebih tua mungkin mula terhempas sekali-sekala. Memang mimpi ngeri. Ia tidak akan lama sebelum anda mula mengelakkan komputer anda sendiri. Tetapi Apakah lebih teruk lagi daripada ini adalah risiko privasi anda terdedah kepada. Dengan hijacker jeopardizes privasi anda oleh mengintip anda dan mengumpul data yang sensitif. Kemudian, ia menghantar kepada crooks yang diterbitkan. Mereka mendapat akses kepada kehidupan peribadi dan mereka boleh menggunakannya untuk apa sahaja yang mereka mahu. Jangan biarkan ia pergi yang jauh. Alih Keluar Cari Onliweb ASAP. Untuk berbuat demikian secara manual, gunakan panduan pemindahan kami di penghujung artikel ini.

Giliran Onliweb Cari taktik sneaky biasa membuat PC anda tanpa disedari oleh. Ia Sembunyi di sebalik pakej perisian percuma, mesej e-mel spam, iklan pihak ketiga, rosak muka surat, tetap tidak dikenal pasti, kemas kini sistem program/ yang palsu, dan sebagainya. Setiap satu daripada teknik-teknik ini akan lakukan jika anda cuai untuk membiarkan ia. Di sisi lain, kedua-duanya mereka akan berfungsi jika anda memberi lebih sedikit perhatian. Mengambil kemas palsu sebagai contoh.

Anda fikir bahawa anda sedang mengemaskini Java hanya kerana ia berkata begitu di dalam tetingkap. Dan, anda tidak bersusah payah untuk membaca terma dan EULA Conditions/. Kesilapan besar. Pada kenyataannya, anda dikehendaki mengemaskinikan apa-apa, anda akan memasang jangkitan pada mesin anda. Jangan begitu cuai dan tidak membuta tuli Amanah segala-galanya yang anda membaca. Akan lebih berhati-hati. Jangan Buangkan berhati-hati untuk angin. Inilah komputer anda dan anda yang bertanggungjawab ke atas keselamatan. Pilih tanaman sebagai ganti. Ia membantu anda memastikan parasit jauhnya.

Buang Onliweb Search Virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Onliweb Search Virus daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Onliweb Search Virus dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *