Bagaimana untuk Buang My.yoursearch.me (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove My.yoursearch.me

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan My.yoursearch.me. Panduan My.yoursearch.me penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

My.yoursearch.me adalah sebuah pembekal Cari alternatif. Platform mempunyai susun atur yang berbeza daripada enjin carian klasik, seperti Google, Yahoo, Bing, dan MSN. Terdapat beberapa bidang Cari. Yang pertama ialah di bahagian atas halaman, manakala yang kedua ialah di bahagian bawah. Dari segi fungsi, My.yoursearch.me mempunyai ciri-ciri standard. Terdapat tab web untuk carian kata kunci umum, penapis untuk imej, video dan peta. Jika anda sedang mencari cara untuk mengoptimumkan hasil pelayaran anda, anda tidak perlu mencuba Laman web ini. My.yoursearch.me dianggap tidak selamat kerana sambungannya dengan hijacker pelayar. Program penyangak mengganggu tatacara pelayar dalaman dan menjalankan tugas-tugas yang tidak dibenarkan. Jika akan mendedahkan anda kepada risiko sekuriti.

Tugas pertama dalam agenda hijacker tersebut adalah untuk set semula pembekal carian lalai dan laman web untuk My.yoursearch.me. Laman web mempunyai kod berniat jahat yang membolehkan program jahat untuk tambah perubahan yang tidak diizinkan ke seting dalaman. Kemudian datang iklan. Dengan hijacker My.yoursearch.me menjana iklan, mempromosikan tawar-menawar yang membeli-belah tawaran. Mereka akan dibawa dalam pelbagai bentuk dan format, termasuk pop timbul, pop-bawah, pautan dalam teks, kotak kupon, peralihan, Ruang-antara, terapung, perbandingan, sebaris, kontekstual, dan iklan video. Tetingkap yang mengganggu akan mengganggu sesi Pelayaran anda dan menghalang anda daripada menggunakan komputer anda dengan sebaik-baiknya. Dengan hijacker habis banyak memori CPU dan RAM untuk mengeluarkan mereka. Ini akan memberi kesan negatif pada kelajuan prestasi anda.

Hijacker My.yoursearch.me yang menggunakan beberapa helah underhanded untuk membuat kempen-kempen promosi yang lebih berkesan. Ia menghiasi tetingkap iklan dengan skim warna yang terang, animasi flash, fon Kursif, dan lain-lain kesan khas. Perhatian khusus akan dibayar kepada pemilihan tawaran tersebut. Hijacker dalam memerhati orang yang melayari tabiat dalam usaha untuk menentukan minat mereka. Kemudian, ia sepadan iklan dengan sewajarnya. Jika anda telah berkembang almari pakaian anda, program yang rendang akan loghat pada tawaran untuk barangan pakaian. Jika anda sedang dalam proses menghias rumah anda dan mencari unsur-unsur dalaman, hijacker yang akan membawa anda cadangan berbeza cebisan perabot dan hiasan.

Remove My.yoursearch.me
The My.yoursearch.me Virus

Hijacker My.yoursearch.me yang tidak menghadkan aktiviti pengesanan kepada hanya sejarah pelayaran. Ia akan mengumpul pelbagai jenis data anda seperti anda cookies, ketukan kekunci, IP alamat, lokasi geografi, profil demografi, kod kawasan, nombor telefon, akaun e-mel, nama pengguna, kata laluan dan maklumat kewangan. Gathered input akan dibungkus ke dalam katalog dan dijual di pasaran darknet. Pemilik hijacker itu Jangan tanya orang kebenaran untuk memantau sesi mereka dalam talian, rekod dan menjual maklumat peribadi mereka. Dengan menjual data peribadi dan kewangan anda, mereka mendedahkan anda kepada risiko keselamatan yang teruk. Orang-orang yang membeli butiran mungkin penjenayah siber. Mereka boleh menggunakannya untuk memecahkan ke dalam akaun anda dan mencuri daripada mereka.

Sekarang bahawa anda tahu apakah kerosakan dengan hijacker My.yoursearch.me boleh lakukan, anda perlu tahu bagaimana ia telah menembusi sistem anda dan bagaimana untuk melindungi diri anda daripada serangan pada masa akan datang. Terdapat beberapa teknik pengagihan yang mungkin telah menjadi sebab alat penyangak yang mendapat penyertaan. Kaedah paling biasa ialah penyertaan. Pemaju akan bergabung laksana hijacker tersebut dengan fail persediaan program lain. Perisian percuma, shareware, dan salinan cetak rompak aplikasi berbayar yang digunakan untuk tujuan ini kerana mereka tidak mempunyai lesen yang dilindungi. Perisian tambahan akan dinyatakan di dalam terma-terma dan syarat-syarat pelanggan muat turun. Anda akan mempunyai pilihan untuk ia padam. Untuk tidak terlepas peluang ini, membaca perjanjian lesen (EULA) pengguna akhir dan memilih cara pemasangan tersuai.

E-mel spam adalah vektor biasa yang lain. Orang di sebalik mesej menyatu dengan muatan hijacker My.yoursearch.me dengan dokumen. Dengan bantuan skrip atau makro yang, transferal tersebut secara automatik. Membuka lampiran akan menjangkiti sistem anda dengan serta-merta. Penghantar spam boleh licik di devising mesej-mesej palsu. Huruf boleh ditangani bagi pihak suatu syarikat yang sedia ada atau organisasi. Untuk menapis spam dari e-mel yang sah, anda boleh melihat maklumat orang hubungan. Akhir sekali, kita perlu menyebut kaedah pemasangan pemacu siap. Sebuah laman web yang rosak boleh memuat turun dan memasang perisian berniat jahat untuk mesin anda. Apa yang perlu dibuat untuk membolehkan anda mengakses domain. Inilah sebabnya anda harus berhati-hati tentang laman web yang anda melawat.

Buang My.yoursearch.me

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Mulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan My.yoursearch.me dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *