Bagaimana untuk Buang My Browser Home Redirect (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan My Browser Home Redirect. Panduan My Browser Home Redirect penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

My Browser Home Redirect adalah satu program berniat jahat. Ia adalah jangkitan hijacker pelayar yang berbahaya. Jika anda mendapatkannya dalam sistem anda, sediakan untuk masalah. Perampas membuat bagi penyewa yang dahsyat. Perosak ini tidak akan memberi manfaat kepada anda. Walaupun ia mendakwa dapat sambungan yang berguna yang boleh meningkatkan pengalaman dalam talian anda, ini adalah satu penipuan. Ia tidak akan. Malah, ia akan merosakkan. Penyimpanan hijacker itu bermakna bahawa anda terdedah kepada risiko berterusan malware dan risiko keselamatan. Jangan biarkannya atas kapal. Sebaik sahaja anda menyedari anda dijangkiti, mengambil tindakan.

Mencari di mana parasit jahat yang bersembunyi dan menghapuskannya dengan serta-merta. Lebih cepat anda menghilangkan darinya, lebih baik bagi kamu dan sistem anda kesejahteraan hidup. Jangan biarkan diri anda tertipu. My Browser Home Redirect masih jangkitan dan tidak ada perkara yang seperti perosak berbahaya. Ada yang lebih berbahaya daripada yang lain, yang benar, tetapi mereka semua menyebabkan kerosakan. Jika anda memberi hijacker ini cukup masa atas kapal, ia juga boleh menyebabkan anda beberapa keburukan yang tidak boleh ditarik balik. Adakah diri anda memihak dan menghapuskannya sebelum ia mempunyai peluang untuk berbuat demikian.

My Browser Home Redirect membuat perubahan seting pelayar anda tanpa kebenaran anda. Malah, anda tidak pun diberitahu daripada reshuffles ini. Anda hanya menyaksikan mereka selepas mereka telah dibuat. Seperti penggantian anda Laman web dan enjin carian, misalnya. Anda membuka pelayar anda satu hari hanya untuk melihat bahawa My Browser Home Redirect sentiasa bersedia menyambut anda. My Browser Home Redirect adalah mana-mana, sebenarnya. Terdapat tiada mendapat membuangnya.

Setiap kali anda berada dalam talian, anda menghadapi halaman. Anda mendapatkan diarahkan kepadanya sentiasa. Anda juga dihujani dengan Tan yang jika anda klik pada iklan yang berniat jahat, anda men-download lebih banyak perisian berniat jahat. Melayari laman web yang tidak selamat lagi. Satu klik pada iklan yang terjejas, dan anda menjangkiti PC anda sudah dijangkiti lebih. Tetapi ini bukanlah paling teruk. Ada lagi. Hijacker yang meletakkan privasi anda berisiko juga. Ia spies anda menggunakan penyemak imbas anda sebagai peranti mengintip. Ia tahu anda setiap langkah dalam talian. Semua yang anda lakukan adalah diawasi.

Hijacker yang juga rekod semua itu boleh mencari dan kemudian berkongsi dengan crooks di belakangnya. Data sensitif anda terdedah kepada cybercriminals dan mereka boleh menggunakannya untuk apa-apa yang mereka lihat patut. Mereka juga boleh dilelong kepada pihak ketiga. Walau apa pun, ini tidak membawa kepada apa-apa yang baik. Sebaliknya. Jika anda menggunakan PC anda untuk membayar bil dalam talian atau untuk membeli-belah dalam talian, hijacker tersebut walaupun mungkin mencuri kelayakan anda secara peribadi dan kewangan. Tidak perlu untuk menjelaskan apa yang boleh berlaku seterusnya, Adakah? Anda mungkin menjadi mangsa penipuan kewangan atau malah kecurian identiti. Mengelakkan perkara daripada berlaku. Ikut panduan pemindahan kami di penghujung artikel ini dan keluarkan My Browser Home Redirect Walaupun ia tidak terlalu lambat. Lebih cepat ianya hilang, lebih baik.

Bagaimana dengan hijacker My Browser Home Redirect yang diedarkan? Tidak ada hanya satu taktik, yang pasti. Hacker bergantung pada lama tetapi kaedah penyusupan emas untuk menjangkiti pengguna. Contohnya, mesej e-mel spam dan lampiran-lampiran yang berniat jahat, freeware/ shareware pakej palsu pengemaskinian, rosak pages/ ads/ link, program palsu atau pengemaskinian sistem, dijangkiti mesej media sosial, rakan-rakan perkongsian, dan sebagainya. Taktik yang banyak dan satu-satunya cara untuk melindungi diri anda dengan menjadi lebih berhati-hati. Tidak cuai dan terganggu sebagai cara ini anda hanya membuat kerja hacker lebih mudah. Teruskan pengawal anda pada setiap masa. Web adalah penuh dengan jangkitan yang menunggu anda untuk melakukan langkah salah.

Buang My Browser Home Redirect

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar My Browser Home Redirect daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan My Browser Home Redirect dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *