Bagaimana untuk Buang MediaDownloader Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove MediaDownloader

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan MediaDownloader Virus. Panduan MediaDownloader Virus penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

MediaDownloader adalah satu alat yang membolehkan penjimatan video dari Internet. Ia adalah serasi dengan dalam Windows dan Mac sistem operasi (OS). Untuk menjimatkan media, anda hanya perlu masukkan alamat URL, pilih sama ada anda mahu simpan fail dalam format muzik atau video, dan tekan download. Utiliti menyokong pecutan muat turun lebih maju, penukaran format semasa menyimpan dari laman web video dan pemindahan media ke apa-apa jenis peranti mudah alih. Setakat ini, MediaDownloader kelihatan hebat. Terdapat hasil tangkapan ikan, walaupun. Sebagai pertukaran memberi anda peluang untuk menyimpan fail ke cakera keras anda, alat yang rendang akan meminta anda untuk memberi perhatian kepada iklan promosi. Tambahan pula, dengan memasang ia ke dalam komputer anda, anda akan membenarkan ia untuk mengesan sesi Pelayaran anda dan mengumpul data mengenai anda.

Pakar Keselamatan telah dianalisis atur cara itu, supaya mereka boleh menentukan sama ada ia melibatkan risiko keselamatan. Kesimpulannya adalah bahawa MediaDownloader adalah program nasib. Ia boleh membawa kepada isu-isu yang berkaitan dengan keselamatan. Alat penyangak memaparkan iklan dalam usaha untuk meningkatkan hasil. Mereka mengemukakan kepada laman-laman web yang disokong. Pemilik domain yang sama membayar pemilik MediaDownloader untuk menghubungkan kandungan mereka. Mereka menerima komisen yang bergantung pada bilangan pengguna telah mengikuti pautan yang ditaja. Kaedah ini menentukan pampasan dipanggil sistem pay per klik.

Kerana nasib yang memerlukan pengguna untuk bekerjasama dalam satu cara, ia menarik keluar segala helah daripada beg itu. Iklan yang mempromosikan tawaran murah untuk pelbagai barangan pengguna, seperti pakaian, aksesori, peralatan sukan, Permainan, perabot, hiasan, peralatan berkebun, pegun, alat dan barangan lain. Persembahan ini juga pelbagai cara. Iklan akan muncul dalam format yang berbeza, termasuk sepanduk, hadiah percuma, kupon kotak, pautan dalam teks, video klip, kontekstual, terapung, sebaris, peralihan, Ruang-antara, dan tetingkap skrin penuh. Aliran malar pop-up akan mengganggu kerja anda dan melambatkan komputer awda untuk merangkak yang disebabkan oleh penggunaan yang tinggi dari CPU. Masalah lebih besar itu datang daripada laman web di sebalik iklan. MediaDownloader tidak menyemak mereka untuk menyemak status keselamatan mereka. Kerana ia berdiri, apa-apa iklan tertentu boleh membawa kepada sebuah laman web yang rosak.

Remove MediaDownloader
The MediaDownloader Virus

Ancaman utama yang lain sekitar MediaDownloader berkaitan dengan keselamatan peribadi. Seperti yang kita sebutkan di awal artikel ini, program furtive ini mempunyai keupayaan untuk memantau sesi Pelayaran dan mengumpul maklumat tentang orang. Ia akan merekodkan sejarah melayari anda, tracking cookie, ketukan kekunci, akaun e-mel, IP alamat, lokasi geografi, Poskod, butiran demografi, nombor telefon, alamat fizikal, nama pengguna, kata laluan dan maklumat kewangan. Pemilik nasib yang akan menukarkan data peribadi anda di darknet pasaran tanpa pengetahuan anda. Anda tidak akan tahu yang diberikan akses kepada input peribadi anda dan bagaimana mereka akan menggunakannya.

MediaDownloader mempunyai laman web rasmi. Ia didaftarkan domain mediadownloader.me. Jika anda tidak pula memperoleh permohonan RELA, anda telah ditipu untuk dipasang ke komputer anda. Ini boleh berlaku dalam beberapa cara. Kaedah pengagihan pilihan dipanggil penyertaan. Perisian percuma, shareware, dan aplikasi cetak rompak boleh digunakan untuk pemasangan program terpencil menjadi tuan rumah. Alat yang terpencil akan disenaraikan di dalam terma dan syarat-syarat pelanggan muat turun sebagai bonus. Ia akan dipilih setiap lalai, bermaksud bahawa anda akan mempunyai untuk menukar yang ada untuk mengecualikan perisian tambahan. Pastikan anda membaca pengguna akhir perjanjian lesen (EULA) apabila pemprosesan pemasangan.

Vektor penyebaran yang lain adalah spam e-mel. MediaDownloader boleh dihantar melalui dokumen yang appended. Huruf yang mengelirukan akan dibentangkan sebagai satu pemberitahuan rasmi daripada sebuah entiti yang mempunyai reputasi yang baik, seperti jawatan negara, sebuah firma kurier, rangkaian sosial, bank, institusi, Cawangan kerajaan, platform perdagangan atau Jabatan polis tempatan. Penghantar boleh mengandung mesej baik. Dengan memasukkan logo atau Lambang Pertubuhan sepadan dan penyenaraian koordinat yang sebenar, Surat itu boleh dibuat kelihatan sah. Anda boleh mengesahkan kesahihan e-mel yang diberikan dengan menyemak alamat elektronik yang dihantar dari.

Buang MediaDownloader Virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar MediaDownloader Virus daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Mulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan MediaDownloader Virus dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *