Bagaimana untuk Buang Marihokew.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Adware adalah perisian yang berbahaya yang bertujuan untuk menjadikan setiap pelayar yang sedia ada pada peranti anda memaparkan iklan alat. Kemunculan secara tiba-tiba halaman Marihokew.com, apabila anda membuka pelayar anda merupakan petanda jelas bahawa parasit tersebut tinggal di dalam PC anda. Nasib jahat ini diprogramkan untuk menjana seberapa banyak iklan sebagai mungkin, bertujuan untuk memperdayakan pengguna klik pada mereka.

Untuk setiap klik yang menjadikan mangsa, nasib yang mendapat bayaran. Jadi adalah tidak menghairankan, bahawa setiap halaman yang anda lawati akan dibanjiri dengan iklan. Dalam teks, banner, pop-up dan berkelip walaupun amaran mesej – anda tidak akan dapat melarikan diri mereka, tidak kira berapa kali anda klik pada butang ‘Tutup’ mereka. Nasib merupakan satu pelanggaran privasi dan Keselamatan dalam talian anda. Perisian yang berniat jahat ini dengan mudah boleh mengintip aktiviti web anda, dan mengumpul data ini lebih baik menyesuaikan kandungan ditaja ia akan dipaparkan pada skrin anda.

Nasib tidak menyasarkan mangsa tertentu. Ia menggunakan kaedah pengagihan jisim, mencapai pengguna seberapa banyak yang mungkin. Ia adalah penting untuk ambil perhatian, bahawa ia tidak dapat menggodam komputer. Ia bukanlah seperti maju. Masalahnya ialah, hanya anda boleh memberikan kebenaran untuk menyerang.

Dalam kebanyakan kes, pengguna tanpa disedari pasang parasit tersebut pada peranti mereka. Ini berlaku melalui pengemaskinian palsu, penyertaan perisian, e-mel spam atau dengan mengklik pada pautan yang rendang dan iklan. Adalah lebih baik jika anda tidak membuka mana-mana e-mel yang ditandakan sebagai spam. Lebih sering daripada tidak, mesej itu berbahaya dan boleh menjangkiti PC apabila anda terlibat dengan mereka. Terutamanya jika ia mengandungi lampiran atau fail boleh laku. Kami juga amat mengesyorkan berikutan persediaan pemasangan tersuai, jadi tidak tersembunyi perisian mendapat dipasang tanpa pengetahuan awda.

Nasib Marihokew.com yang menghadkan serangan para pelayar web sahaja. Ini bermakna, bahawa ia tidak menjangkiti sistem komputer anda. Walau bagaimanapun, ini tidak bermakna bahawa ia tidak berbahaya. Perisian ini mempunyai tiada tempat pada peranti anda. Anda perlu alihnya keluar sebaik sahaja anda mengesan, jadi ia tidak dapat memenuhi misi jahat. Bukan sahaja tidak parasit yang mempunyai akses kepada pelayar sejarah dan Cari keputusan anda, tetapi ia boleh seperti mudah mendapatkan data berharga seperti, tetapi tidak terhad kepada kata laluan, ID log masuk, alamat IP, bank kelayakan akaun, nombor kad kredit, dan sebagainya

juga, tetapi membolehkan serangga perosak ini terus pada PC anda, anda risiko mendapat pelayar yang rosak teruk. Iklan-iklan yang berat tidak lama lagi akan memberi kesan kepada pelayar web anda, menyebabkan ia ketinggalan bukan sahaja, tetapi untuk kemalangan dan pembekuan sentiasa. Jika anda tidak bertindak terhadap gejala ini dalam masa, pelayar anda mungkin berhenti berfungsi sepenuhnya. Anda boleh mendapatkan maklumat peribadi anda dan kembali ke pengalaman melayari ad-percuma dengan mengeluarkan nasib berbahaya ini daripada komputer anda secepat mungkin!

Buang Marihokew.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Marihokew.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *