Bagaimana untuk Buang Maraukog.info (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Maraukog.info

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Maraukog.info. Panduan Maraukog.info penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Maraukog.info adalah tanda buruk. Laman ini menunjukkan kewujudan jangkitan hijacker pelayar dalam sistem anda. Melihat itu semua masa yang bermakna dengan hijacker sedang atas kapal dan inilah yang memaksa tapak Maraukog.info pada anda tanpa henti. Menerima penampilan Laman ini sebagai tanda amaran ia dan mengendahkan secepat mungkin. Perampas Jangan menjadikan sahabat yang menyenangkan. Ini tidak membezakan. Ia akan membawa anda apa-apa tetapi sakit kepala dan negatif. Semakin lama ia kekal, yang lebih teruk keadaan anda mendapat.

Adakah diri anda memihak dan keluarkan ASAP Maraukog.info. Mencari tempat bersembunyi yang tepat dan menghapuskannya atas penemuan. Ia mempunyai tiada tempat dalam sistem anda. Semua itu Adakah ia merosakkan pengalaman menyemak imbas anda, mendedahkan anda kepada risiko perisian berniat jahat dan mengancam privasi anda. Akta sebelum ia menguruskan menyebabkan beberapa kerosakan yang tidak boleh ditarik balik. Sahaja penamatannya segera adalah jalan tindakan yang boleh diambil tindakan. Ambil sekarang!

Hijacker, sekali masuk, tidak membuang masa. Dalam keadaan huru-hara-membuat bermula serta-merta. Jangkitan membuat beberapa perubahan yang benar-benar tidak dibenarkan dalam seting seperti menggantikan anda Laman web dan enjin carian, misalnya. Sekali lagi, tanpa kebenaran anda. Anda hanya membuka salah satu daripada penyemak imbas anda sehari untuk menemukan bahawa anda terjebak dengan halaman Maraukog.info. Jangan lupa bahawa semua pelayar anda terjejas supaya anda bahkan tidak perlu dipercayai satu untuk digunakan. Jika anda memutuskan untuk memasang yang baru, pastikan bahawa ia akan dijangkiti juga. Selain daripada itu, hijacker ini juga appends sebuah plugin sial untuk pelayar anda, sekali gus menyuntik mereka dengan iklan. Hampir setiap advert yang anda lihat dari sekarang secara powered by perosak. Dan, ianya tidak boleh dipercayai.

Remove Maraukog.info
The Maraukog.info Virus

Malah, kebanyakan iklan yang ditaja dan digunakan oleh crooks untuk meningkatkan trafik web dan mendapat keuntungan membayar per klik. Pautan ditaja adalah tidak boleh dipercayai, walaupun. Jika anda klik, ia dengan mudah boleh membawa kepada halaman rendang yang penuh dengan perisian berniat jahat. Atau, ia boleh Sembunyikan malware itu sendiri. Walau apa pun, satu klik adalah semua yang diperlukan untuk anda muat turun lebih banyak parasit anda sudah dijangkiti dan underperforming Mesin. Dengan hijacker atas kapal, anda akan sentiasa satu klik jauh dari ancaman siber yang lebih banyak. Tapi itu tidak semua. Perosak juga jeopardizes keselamatan anda mengintip anda dan mengancam untuk mendedahkan maklumat peribadi anda untuk crooks. Jangan biarkan ia. Memotong dengan penginapan pendek sekarang sebelum terlambat. Ikut panduan pemindahan kami di penghujung artikel ini dan mengucapkan selamat tinggal kepada wabak ini sekali dan untuk semua.

Bagaimana pula dengan hijacker jahat masukkan? Salah satu taktik yang sering diguna yang menggunakan keping nasib dipanggil penyertaan percuma. Dalam erti kata lain, crooks melampirkan nasib dalam atur cara lain di web dan apabila anda memuat turun program ini, anda akan mendapat nasib yang baik. Untuk mengelakkan perkara daripada berlaku, akan lebih berhati-hati. Memilih seting tersuai dalam Pendeta Persediaan dan bukannya orang-orang yang asas. Dengan cara ini anda akan dapat melihat ini perosak di samping itu bersambung dan padam sebelum menamatkan pemasangan.

Crooks bergantung kepada hakikat bahawa kebanyakan pengguna memilih kelajuan ke atas keselamatan. Mereka pergi dengan pilihan lebih cepat kerana mereka tidak mahu kehilangan masa. Ini adalah kesilapan mereka. Jangan biarkan ia menjadi kesilapan anda juga. Tiada siapa yang berkata bahawa mengekalkan PC tanpa jangkitan akan mudah. Ia memerlukan masa dan perhatian. Jangan tergesa-gesa. Mengambil masa untuk melihat apa yang anda ada memasang. Apabila anda melihat aplikasi yang tidak berkaitan yang anda mahukan pada asalnya, ia padam. Program tersebut adalah biasanya berniat jahat. Membuktikan hacker yang salah. Membuktikan bahawa anda mengambil berat untuk keselamatan anda.

Buang Maraukog.info

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Maraukog.info dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *