Bagaimana untuk Buang Lp.pccleanerutils.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove Lp.pccleanerutils.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Lp.pccleanerutils.com. Panduan Lp.pccleanerutils.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Lp.pccleanerutils.com adalah sebuah laman web yang mempromosikan sebuah utiliti yang dipanggil induk PC pembersih. Alat ini telah dibangunkan untuk mendiagnosis dan membaiki masalah komputer. Ia adalah serasi dengan kebanyakan versi sistem operasi Windows (OS), termasuk XP, Vista, 7, 8, 8.1 dan 10. Walaupun program ini mungkin kelihatan boleh dipercayai, ia dinaikkan pangkat dengan cara diragui. Untuk bermula dengan, halaman Lp.pccleanerutils.com tidak mempunyai kandungan yang sebenar. Jika anda cuba melawat ia, anda akan mendapati bahawa ianya tidak boleh dicapai. Kempen promosi untuk Master PC pembersih yang tidak diminta. Pada titik rawak, anda akan diarahkan ke laman web yang disambungkan ke Lp.pccleanerutils.com yang akan menawarkan anda untuk memuat turun alat komputer anda. Halaman yang berkenaan mempunyai alamat URL yang agak panjang yang juga luar biasa.

Pakar Keselamatan telah melakukan penyelidikan di laman web Lp.pccleanerutils.com dan keputusan yang amat membimbangkan. Ia telah mendapati bahawa domain adalah pajak gadai yang program nasib. Program yang terselindung menggalakkan utiliti tersebut di atas dalam usaha untuk menjadikan orang-orang yang men-download dan memasang ke komputer mereka. Ia dilarang untuk menjalankan kempen-kempen pengiklanan yang mengganggu sesi pelayar. Ini dianggap melanggar sistem. Program-program yang boleh dipercayai dan laman web tidak mengganggu sesi pelayar pengguna dalam apa jua cara. Anda tidak harus mempercayai mesej yang dimuatkan di pelayar web anda oleh laman web yang tidak dikenali. Apabila ditawarkan program oleh apa-apa mesej, awda patut menolak. Ini bukanlah alat yang bagaimana boleh dipercayai dipasarkan.

Terdapat banyak program yang menawarkan perkhidmatan sama seperti induk PC pembersih. Sebahagian daripada mereka dinaikkan pangkat dengan cara yang serupa. Intrusiveness kempen itu ialah mendedahkan. Jika laman web yang cuba untuk memaksa satu program yang diberikan kepada anda, anda perlu Buang. Terdapat peluang yang tinggi permohonan berkaitan yang berniat jahat. Dalam kes Lp.pccleanerutils.com, kami mempunyai sebuah laman web yang berkaitan dengan program nasib. Alat ini dianggap berisiko. Nasihat kami kepada pengguna adalah untuk mencari perisian atas inisiatif mereka sendiri. Terdapat banyak program yang boleh dipercayai di luar sana. Anda boleh melakukan penyelidikan anda dan mencari apa yang anda lookign dalam beberapa minit. Paling penting, Jangan sekali-kali percaya iklan yang tidak diminta pada mana-mana topik yang berkaitan perisian dan Keselamatan.

Remove Lp.pccleanerutils.com
The Lp.pccleanerutils.com Virus

Terdapat sebab yang baik mengapa kita akan menasihati anda untuk melakukan penyelidikan anda tentang program yang anda Tambah ke sistem anda. Permohonan tidak berlesen boleh mengizinkan atur cara berbahaya ke dalam komputer awda. Salinan cetak rompak utiliti dibayar, freeware dan shareware sering digunakan untuk mengagihkan jangkitan. Laksana program terpencil makan dengan tuan rumah dan termasuk dalam terma dan syarat-syarat sebagai alat bonus. Ini adalah mengapa ia adalah penting untuk membaca perjanjian lesen (EULA) pengguna akhir apabila memasang sekeping diberikan perisian. Ia harus diperhatikan bahawa mod asas atau automatik mungkin membuang pilihan tertentu. Mempunyai semua yang tersenarai, pilih cara adat atau maju.

Ada cara lain untuk nasib Lp.pccleanerutils.com untuk mendapatkan akses kepada komputer anda tanpa pengetahuan anda. E-mel spam adalah satu alternatif yang biasa. Kami semua digunakan untuk menerima e-mel sarap secara harian. Semasa kita membuang sebahagian besar daripada mereka, beberapa Pilih boleh disalah anggap sebagai sah. Artis penipuan telah menjadi masterful Kraftangan mereka. Mereka sering menulis bagi pihak syarikat-syarikat yang sedia ada dan organisasi, seperti pos negara, Jabatan polis tempatan, Mahkamah Daerah, Cawangan-cawangan kerajaan, institusi, Bank-Bank, kurier firma, rangkaian sosial dan sebagainya. Dengan memasukkan logo serta hubungan entiti sepadan ke dalam Surat tersebut, ia boleh menjadi seiras pemberitahuan legit. Untuk bukti kebolehpercayaan mesej yang diberikan, menyemak akaun yang dihantar dari. Ini tidak sahaja.

Akhir sekali, kita perlu menangani satu lagi ancaman yang berpotensi sekitar nasib di Lp.pccleanerutils.com. Alat penyangak boleh mengumpul maklumat anda. Kebanyakan atur cara perisian iklan mempunyai keupayaan untuk mengesan sesi penyemakan dan rekod data daripada pelayar web. Butir-butir seperti anda sejarah biskut, ketukan kekunci, alamat IP, lokasi geografi, kod kawasan, e-mel, residensi, telefon nombor, Faks, nama pengguna, kata laluan dan kelayakan kewangan mungkin terdedah. Pemilik program itu tidak meminta izin untuk mengumpul data peribadi anda. Mereka tidak meminta kebenaran untuk menjual, mana-mana. Jika data peribadi anda dijual di pasaran darknet, anda boleh menjadi mangsa kecurian siber.

Buang Lp.pccleanerutils.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Mulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Lp.pccleanerutils.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *