Bagaimana untuk Buang Koilk Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Koilk Virus. Panduan Koilk Virus penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Adakah anda tahu apakah nasib? Anda terpaksa berurusan dengan perosak itu sendiri? Jika tidak, anda telah berjaya. Sampai sekarang. Memandangkan hakikat bahawa anda sedang membaca artikel ini, ia adalah selamat untuk mengandaikan bahawa anda akan menjadi menguasai oleh jangkitan Koilk. Koilk adalah satu nasib dan jika anda memilikinya atas kapal, anda berada dalam kesulitan. Nasib perosak tidak menjadikan sahabat yang menyenangkan. Mereka tidak akan berguna kepada anda dalam apa jua cara. Mereka hanya berpura-pura menjadi dan, untuk kali kedua, anda mungkin bahkan percaya bahawa mereka adalah. Namun, tidak lama selepas itu, anda akan menyedari apa kacau-bilau menyebabkan mereka. Koilk adalah tidak berbeza.

Jangan mengharapkan apa-apa yang berguna daripadanya. Parasit ini hanya akan menyebabkan anda sakit kepala dan masalah. Itulah sebabnya jika anda membiarkan ia, sudah tentu. Kami amat mengesyorkan bahawa anda tidak, walaupun. Apa yang anda perlu lakukan adalah menghapuskan jangkitan jahat daripada sistem anda secepat mungkin. Ia perlahan-lahan tetapi pasti ruins pengalaman menyemak imbas anda dan bertukar anda dari pengunjung menjadi pengguna. Program berdusta kepada wajah anda dan anda lebih baik tidak percaya perkataan yang dikatakan. Menghilangkan darinya dengan serta-merta!

Koilk drowns anda dengan iklan. Tetapi Adakah anda perasan bahawa iklan ini kelihatan seperti mereka telah dibuat untuk anda dan anda sahaja? Ini adalah kerana mereka mempunyai. Di sini adalah perkara itu. Nasib yang terpaksa menjana pay per klik hasil bagi pemilik. Untuk tujuan tersebut, ia memaparkan iklan yang anda klik. Apabila anda klik, crooks yang dibayar. Tetapi perosak tidak bergantung pada nasib. Ia memerlukan anda klik dan ia melakukan yang terbaik untuk mendapatkan mereka. Itulah sebabnya sebelum bermula pengeboman ad, Koilk melakukan kerja rumah anak.

Spies perosak kepada kamu. Ia pengajian anda untuk mempelajari apa yang anda suka. Ia mengetahui segala-galanya tentang anda. Apa anda yang berminat, Laman mana yang anda telah dilawati, mana produk yang anda telah mencari, segala-galanya. Kemudian, ia menggunakan maklumat ini untuk memaparkan iklan yang anda akan dapati menarik. Dengan cara ini, ia tahu bahawa anda akan sekurang-kurangnya terdorong untuk klik. Tidak jatuh ke dalam perangkap ini. Klik apa-apa.

Iklan yang palsu dan rosak dan mereka akan sama ada membawa kepada anda terjejas halaman penuh dengan jangkitan, atau jangkitan mereka sendiri yang mereka sembunyikan. Walau apa pun, satu klik adalah semua yang diperlukan untuk anda untuk memuat turun lebih banyak malware pada mesin anda. Pastikan ini tidak berlaku. Menghilangkan iklan. Mengelakkan adalah hanya penyelesaian sementara. Iklan tersebut menjadi begitu banyak dengan masa yang memang mustahil untuk tidak klik. Satu-satunya cara untuk membuat mereka pergi adalah untuk menyingkirkan sumber, aka nasib.

Apabila penceroboh sudah pergi, segala-galanya akan kembali kepada normal. Skrin anda tidak akan dilindungi dengan pop timbul setiap kali anda pergi ke dalam talian. Selain itu, Mesin anda akan menyaksikan peningkatan prestasi jualan. Apa yang anda perlu lakukan adalah mengikuti panduan pemindahan kami di bawah.

Bagaimana pula anda dijangkiti dengan nasib ini? Seperti banyak perosak lain, Koilk juga beralih kepada cara-cara lama tetapi emas penyusupan menjangkiti mangsa dengan. Ia Sembunyi di sebalik e-mel spam, pengemaskinian palsu, rosak muka surat, iklan pihak ketiga, pakej perisian percuma, dll. Sebagai contoh, anda mungkin fikir anda akan mengemaskini Java walaupun pada hakikatnya, anda akan memasang parasit. Lebih berhati-hati dan menggunakan sumber-sumber sah hanya muat turun.

Juga, Jangan sekali-kali skip terma-terma dan syarat-syarat kerana mereka mungkin menyembunyikan beberapa Fasal yang mengelirukan. Cetakan halus adalah sesuatu yang sebahagian besar pengguna cenderung terlepas dan itulah kesilapan mereka. Jangan biarkan ia menjadi kesilapan anda juga. Menjadi prihatin dan berhati-hati pada setiap masa. Jika anda tidak melindungi Mesin Wang anda sendiri, tidak ada orang lain akan baik.

Buang Koilk Virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Koilk Virus dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *