Bagaimana untuk Buang Kcontentdelivery.info (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Halaman Kcontentdelivery.info telah tiada tempat pada penyemak imbas anda. Jika anda mendapat dihalakan kepadanya tanpa henti, anda berada dalam masalah serius. Laman web ini datang disebabkan oleh parasit jahat nasib, yang telah menyerang peranti anda. Tidak terlibat dengan laman web ini, atau mana-mana iklan, yang akan ‘dibawa kepada anda oleh Kcontentdelivery.info’ atau ‘Powered by Kcontentdelivery.info’. Masalahnya ialah, nasib diprogramkan untuk menghasilkan iklan yang seberapa banyak yang mungkin, dan memaparkan setiap kali anda membuka pelayar anda.

Terdapat tiada melarikan diri dari serangga perosak ini menyakitkan hati. Tidak kira halaman di mana anda cuba untuk melawat, pelbagai iklan akan terus mengganggu anda. Walaupun dalam mod Inkognito akan menjimatkan anda. Untuk membuatkan anda lebih menarik untuk dipromosikan kandungan, serta untuk meningkatkan peluang untuk mendapat klik pada, parasit ini akan menyesuaikan mereka, mengikut kepada data yang telah diperolehi daripada anda. Untuk setiap klik anda membuat, parasit yang akan dibayar.

Nasib bukanlah jenis parasit yang boleh hack komputer anda sendiri. Ia memerlukan bantuan anda, untuk menyerang. Jadi, jika anda membenarkan ia pada peranti anda, barulah akan ia mempunyai akses. Di laman web Kcontentdelivery.info timbul ihsan jangkitan nasib. Perisian berniat jahat daripada kategori nasib diketahui mengintai di sebalik rendang link dan iklan, mesej e-mel spam, pengemaskinian palsu, fail-fail torrent dan perisian penyertaan. Selagi anda beri perhatian pada apa yang anda lakukan dalam talian, dan berfikir dua kali sebelum klik pada apa-apa, anda tidak akan menjadi mangsa parasit ini menyakitkan hati.

Adalah lebih baik untuk mengemudi jelas dari e-mel spam, terutamanya orang-orang yang mengandungi lampiran atau fail boleh laku. Lebih sering daripada tidak, mesej itu bertujuan untuk menjangkiti PC anda dengan perisian berbahaya. Crooks bergantung anda naif dan kecuaian, untuk membuat anda jatuh ke dalam perangkap mereka. Berhati-hati apabila anda memuat turun perisian pada komputer anda. Perkara bijak yang perlu dilakukan, adalah untuk memasang di bawah cara persediaan custom/. Dengan berbuat demikian, apa-apa kandungan yang tersembunyi akan kelihatan bagi anda untuk memilih daripada. Nasib sering penyamaran itu sendiri perisian sebagai tambahan yang tidak dinyatakan dengan betul, dan tidak akan kelihatan jika anda memilih cara pemasangan yang cepat.

Dari saat tekanan ini mendapat capaian ke komputer awda, ia akan mula mengintip anda. Aktiviti dalam talian anda akan diawasi dan data seperti melayari pertanyaan sejarah dan Cari akan dikumpul, jadi parasit yang boleh memberikan kandungan khusus disasarkan anda akan lebih cenderung untuk klik. Berita buruk ini, anda tidak boleh mempercayai sepenuhnya kandungan apa-apa tajaan, kerana nasib tidak mengesahkan muka ia menggalakkan. Jika anda tidak bersikap berhati-hati, anda boleh mendapatkan diarahkan untuk yang mencurigakan dan bahkan berbahaya-Laman web pihak ketiga yang bertujuan untuk membahayakan komputer awda dan mencuri maklumat peribadi seperti kata laluan, alamat IP, Login ID, akaun bank, nombor kad kredit, dll

Selain itu, dalam kuantiti yang banyak iklan akan mengambil tol di pelayar web anda, menyebabkan kemalangan dan pembekuan pada asas tetap. Ketinggalan dan perlahan kelajuan internet akan menjadi satu kejadian harian. Lebih lama anda kelewatan, buruk keadaan anda akan mendapat. Jika anda ingin kembali ke pengalaman pelayaran yang biasa, selamat dan ad-percuma, dan menghapuskan risiko data peribadi anda semakin terjejas, anda mesti mengalih keluar perisian-iklan Kcontentdelivery.info dari PC anda secepat mungkin.

Buang Kcontentdelivery.info

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Kcontentdelivery.info dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *