Bagaimana untuk Buang JS:MINER-C Virus | Dikemaskini

Trojans

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan JS:MINER-C Virus. Panduan JS:MINER-C Virus penyingkiran ini berfungsi untuk semua versi Windows.

JS:MINER-C adalah kuda Trojan. Menganalisis program skim pengkodan, pakar-pakar telah menentukan bahawa ia telah dikarang dalam JavaScript. Kerana mendedahkan namanya, JS:MINER-C telah dicipta untuk melombong di web cryptocurrencies. Jika anda tidak biasa dengan istilah ini, kami akan Terangkan secara ringkas. Cryptocurrency yang merupakan unit kewangan digital. Ini bermakna bahawa ia digunakan untuk melengkapkan transaksi kewangan dalam talian. Orang ramai sering membuat pembelian dan pemindahan dana dalam talian. Walau bagaimanapun, Keselamatan sentiasa menjadi masalah di sini kerana risiko serangan-serangan penggodam. Ini telah membawa kepada keperluan untuk mewujudkan satu alternatif yang menghapuskan kemungkinan kecurian. Terdapat cryptocurrencies yang berbeza. Pemimpin-pemimpin pasaran termasuk Bitcoin, Monero, Ethereum, DarkCoin, Dash, Litecoin, dan lain-lain.

JS:MINER-C mengeksploitasi komputer dengan menggunakan mereka untuk saya untuk cryptocurrencies. Ia melancarkan proses yang mengimbas web mencari cryptocoins dan mengumpul mereka. Operasi ini akan kelihatan dalam anda Task Manager. Anda akan menemui mereka mengenakan sejumlah tinggi CPU. Ini akan mengambil tol pada sistem anda. Komputer anda akan menjadi lembap dan tidak dapat melakukan tugas yang canggih. PC anda akan sering gerai, pembekuan, paparan ralat mesej dan kemalangan. Ini adalah gejala-gejala awal kehadiran Trojan itu. Di samping itu, pelayar web anda akan mula mempamerkan tingkah laku yang luar biasa. Akan ada pelencongan dan tetingkap pop timbul. Kerana semua isu-isu ini adalah disebabkan oleh masalah berbeza, ia boleh mengambil masa seketika untuk mencari punca-punca asas.

JS:MINER-C membina botnet mewujudkan sambungan antara semua mesin yang dijangkiti. Infrastruktur bersama peranti membolehkan Trojan itu untuk melakukan serangan jauh dan menembusi sistem komputer yang lebih banyak. Virus perlu menyebarkan salinan dirinya supaya dapat melaksanakan tugas mengikut jadual. Agenda JS:MINER-C adalah jelas. Pemaju program rahsia membuat kutipan dengan perlombongan di web cryptocurrencies. Cara mereka mengeksploitasi sistem komputer dan mengumpul cryptocoins dari web adalah menyalahi undang-undang. Ia harus diperhatikan bahawa mungkin ada kesan terhadap pemilik peranti yang dijangkiti. Sesetengah negara mempunyai undang-undang penggunaan sistem maklumat yang adil. Jika komputer anda disambung ke botnet yang bagi tempoh masa yang lama, anda boleh didenda pengabaian.

JS:MINER-C mengganggu internals itu untuk menghalang perisian sistem menghalang tugas-tugas tersebut. Ia membuat Seting DNS dan membuat pendaftaran penyertaan. Ini membawa turun Sistem Pertahanan yang menjadikan ia terdedah kepada serangan malware. Program-program perisian berniat jahat lain boleh mengambil kesempatan daripada kelemahan komputer anda dan cuba untuk memecahkan entri. Ini adalah satu lagi sebab mengapa anda perlu mengambil langkah-langkah terhadap parasit tersebut sebaik sahaja anda mengesan kehadirannya. Akhirnya, kita akan menangani satu potensi ancaman yang mungkin atau mungkin tidak jelas. Kebanyakan Trojan mengumpul maklumat tentang orang. Ia tidak diketahui sama ada JS:MINER-C mengumpul data daripada peranti sasaran, tetapi ada kemungkinan bahawa ia tidak.

Mengetahui bagaimana jangkitan merebak boleh membantu anda melindungi komputer anda. Terdapat beberapa cara untuk JS:MINER-C untuk menembusi sistem anda. Vektor penyebaran yang paling biasa adalah e-mel spam. Muatan program terpencil bergabung dengan dokumen yang dilampirkan dan dihantar dengan huruf. Penghantar akan cuba untuk membuat anda percaya bahawa fail lampiran adalah untuk makluman penting. Beliau akan memetik suatu syarikat yang sedia ada atau organisasi, seperti pos negara, sebuah firma kurier, bank, rangkaian sosial, Cawangan kerajaan, institusi atau Jabatan polis tempatan. Untuk menyemak sama ada e-mel yang diberikan adalah sah, anda boleh bukti kenalan dengan rujukan halaman rasmi daripada entiti yang sepadan.

Teknik seterusnya daripada senarai ini memandu-oleh pepasangan. JS:MINER-C boleh dipindahkan melalui laman web dan rosak. Proses ini akan bermula secara automatik Bilakah anda masukkan. Anda perlu mengelakkan dijangkiti domain untuk memastikan sistem anda selamat. Sebaik sahaja anda melayari laman web ini, ia akan menjadi terlalu lewat. Melakukan penyelidikan anda pada platform yang tidak dikenali kepada anda sebelum meneruskan. Kaedah pengagihan akhir yang kita perlu menyebut penyertaan. JS:MINER-C boleh menjadi tuan rumah oleh utiliti-utiliti lain, seperti perisian percuma, shareware dan aplikasi cetak rompak. Pelanggan muat turun akan merangkumi furtive program sebagai alat bonus. Untuk mengelakkan ia daripada semakin dipasang, anda akan mempunyai untuk menukar seting. Jika anda melangkau membaca terma dan syarat, program terselindung akan diberikan akses setiap lalai.

Buang JS:MINER-C Virus

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan JS:MINER-C Virus dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *