Bagaimana untuk Buang Jackettrain.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Jackettrain.com. Panduan Jackettrain.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Adakah anda perasan sesuatu yang pelik dalam tingkah laku penyemak imbas anda sejak kebelakangan ini? Mungkin perubahan secara tiba-tiba penyedia Laman web dan mencari anda tanpa kebenaran anda? Adakah anda sentiasa mendapat diarahkan ke laman web Jackettrain.com? Jika jawapan kepada soalan-soalan ini adalah ‘Ya’, ia kelihatan bahawa komputer telah menyusup dengan hijacker pelayar. Tetapi jangan bimbang. Perampas mungkin dipanggil virus, tetapi mereka adalah apa-apa yang. Mengapa? Kerana ia hanya menjejaskan pelayar anda, bukan sistem komputer anda.

Perampas pelayar akan membedil skrin anda dengan segala macam iklan kandungan seperti pop-up, tawaran eksklusif dan promosi, tawaran istimewa dan kupon, jualan yang terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, berkelip mesej palsu Kemaskini permintaan, dan sebagainya. Kerana perosak berbahaya ini mempunyai keupayaan untuk mendapat pertanyaan anda menyemak imbas sejarah dan Cari, anda akan dapati bahawa iklan yang dihasilkan akan khusus disasarkan untuk kelihatan menarik untuk anda. Ini dilakukan untuk memastikan bahawa mangsa adalah paling berkemungkinan untuk klik pada iklan dan sekali gus membantu hacker untuk menjanakan pendapatan dari kaedah membayar per klik.

Perampas pelayar adalah salah satu jenis yang paling meluas tersebar ‘virus’ sana. Cara yang paling biasa untuk mendapatkan komputer anda dijangkiti dengan parasit siber ini melalui mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, pengemaskinian palsu, pautan meragukan dan pop-up, serta diikat fail perisian dan torrent. Ia mungkin mengejutkan kamu, tetapi perampas pelayar tidak boleh seterusnya meranapkan komputer anda tanpa anda membenarkan ia mencapai diri anda. Selalunya pengguna tanpa disedari menjadi mangsa perisian berniat jahat ini.

Apa yang kami cadangkan pembaca kami untuk melakukan, untuk mengelakkan jangkitan hijacker potensi adalah untuk berhati-hati apabila memuat turun perisian dari internet. Ia adalah sentiasa terbaik untuk memilih satu adat atau lanjutan jenis pemasangan, untuk mempunyai kawalan penuh ke atas apa sebenarnya sedang dipasang pada komputer anda. Dengan cara ini anda boleh dengan mudah hanya Buang mana-mana program atau aplikasi yang anda dapati tidak pernah mahu untuk memuat turun, bermula dengan menimbulkan kesangsian atau mencurigakan.

Manakala perisian berniat jahat seperti pelayar perampas tidak dianggap sangat berbahaya, mereka masih tidak seharusnya underestimated. Lagipun, anda tidak tahu di mana iklan tersebut akan mengubah laluan anda. Anda mungkin satu klik jauh dari membiarkan penggodam mengambil alih komputer dan mencuri maklumat peribadi seperti nombor kad kredit, akaun bank, alamat IP, kata laluan, ID log masuk, dan sebagainya. Dengan mengikuti pautan yang meragukan atau jatuh ke dalam perangkap tetimbul Kemaskini palsu, ia adalah mungkin untuk mendapatkan diserang oleh virus lain, tetapi buat masa ini lebih berbahaya berbanding dengan hijacker. Kita sedang bercakap mengenai jangkitan seperti Trojans, spyware, cacing dan juga ransomware! Jangan hanya menunggu untuk paling teruk berlaku sebelum anda membuat keputusan untuk bertindak.

Sebaik sahaja anda perasan bahawa pelayar anda mempunyai telah dirampas oleh redirect ini Jackettrain.com, adalah dinasihatkan untuk mengeluarkannya dengan serta-merta dari komputer anda, sebelum ia dapat menyebabkan kerosakan. Pasti, iklan mungkin tidak kelihatan berbahaya, tetapi penyemak imbas anda akhirnya akan jadi beban dengan mereka bahawa ia akan mula terhempas, yang kemudian akan mengakibatkan penurunan keseluruhan prestasi PC anda. Kami boleh membantu anda untuk berjaya menangani parasit siber ini. Apa yang anda perlu lakukan hanyalah ikut arahan terperinci kami di bawah.

Buang Jackettrain.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Jackettrain.com daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Jackettrain.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *