Bagaimana untuk Buang Iperadventure.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove Iperadventure.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Iperadventure.com. Panduan Iperadventure.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Jika halaman Iperadventure.com terus muncul pada penyemak imbas anda, ia adalah tanda yang buruk. Tanda-tanda bahawa nasib jahat yang telah menyusup pelayar web anda. Nasib bukanlah sesuatu yang anda mahu untuk komputer anda. Sebaik sahaja anda lihat Laman web ini, anda perlu mengambil langkah-langkah dan memadam ini mengganggu perisian berniat jahat sebelum terlambat dan kerosakan serius telah dilakukan. Anda lihat, ini perisian yang berniat jahat akan membedil anda dengan segala macam iklan dalam banyak bentuk seperti dalam teks, banner, tetimbul, mesej berkelip yang kononnya memberi isyarat kepada anda sesuatu pada komputer anda, atau iklan yang mempromosikan utiliti palsu atau pengemaskinian palsu.

Jika anda melihat mana-mana iklan yang kelihatan terlalu baik adalah benar, mereka mungkin adalah. Selalunya, iklan yang berupa tawaran eksklusif satu-masa sahaja, tawaran istimewa dan jualan, kupon, diskaun, dan lain-lain. Mereka akan disesuaikan untuk kelihatan lebih menarik kepada pengguna, terima kasih kepada nasib dengan keupayaan untuk memantau aktiviti web mereka seperti penyemakan keputusan-keputusan sejarah dan Cari. Tujuannya adalah untuk mencipta pendapatan melalui kaedah membayar per klik atau berbayar.

Nasib diketahui berselindung di sebalik spam emel dan lampiran, pakej perisian percuma, link meragukan, palsu Kemaskini permintaan dan iklan, tetap, dan sebagainya. Jika anda menerima e-mel rendang daripada penghantar yang tidak diketahui, kami mengesyorkan pembaca kami enggan membukanya. E-mel spam adalah berbahaya. Lebih sering daripada tidak, ia mengandungi lampiran yang dijangkiti yang serius boleh merosakkan komputer anda.

Remove Iperadventure.com
The Iperadventure.com Virus

Apabila cuba untuk memasang perisian, perkara bijak yang perlu dilakukan adalah untuk bertekad untuk lebih maju atau adat jenis pemasangan. Dengan cara ini, jika ada mana-mana program yang tersembunyi atau apps, anda akan dapat melihat mereka. Adalah dinasihatkan anda untuk membuang pilihan perisian tambahan, kerana mereka akan Tempahan mungkin bertukar menjadi perisian berniat jahat.

Jangan takut. Nasib tidak dianggap sebagai real ‘virus’ oleh ramai pengguna. Namun, yang tidak menjadikan ia tidak merbahaya. Di sebalik iklan menjana perisian berniat jahat ini, mungkin ada bahaya yang tersembunyi. Anda boleh satu klik jauh dari memberikan ancaman ganas akses ke PC anda. Penggodam bergantung kepada kecuaian anda untuk mendapatkan tangan mereka pada data peribadi seperti kata laluan, Login ID, akaun bank, nombor kad kredit, dan lain-lain. Sebaik sahaja mereka telah memperoleh maklumat ini, mereka boleh berkongsi dengan lain-lain pihak ketiga untuk keuntungan.

Apa yang lebih teruk tentang nasib ini adalah bahawa lebih banyak masa ia kekal pada pelayar anda, lebih banyak iklan ini akan menghasilkan. Pelayar anda tidak lama lagi akan mula berjuang dengan memaparkan mereka semua dan akhirnya akan mula untuk membekukan dan kemalangan. Pada satu masa nanti, ia akan berhenti menjawab sama sekali dan anda tidak akan dapat berbuat apa-apa jenis kerja dalam talian. Itulah sebabnya mengapa anda perlu mengalih keluar parasit jahat ini sebaik sahaja anda mengesan kewujudannya dan mengembalikan kawalan ke atas pelayar anda sebelum terlambat.

Buang Iperadventure.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Iperadventure.com daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Iperadventure.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *