Bagaimana untuk Buang Hwcdn.net (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Hwcdn.net. Panduan Hwcdn.net penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Redirect Hwcdn.net yang merupakan petanda jelas bahawa anda berada dalam kesulitan. Berterusan penampilan Laman web ini adalah tanda bahawa pelayar anda telah dijangkiti oleh hijacker yang jahat. Sebaik sahaja parasit ini menyerang, ia dengan serta-merta bermula kepada skrin anda dengan semua jenis iklan – pop-up, dalam teks, kain rentang, berkelip walaupun mesej amaran banjir. Paling biasa, kandungan tersebut akan menggalakkan berbeza eksklusif tawaran, tawaran istimewa, kupon dan diskaun, dan sebagainya

perkara mengenai iklan tersebut, bahawa mereka akan menjadi khusus disasarkan untuk kelihatan lebih menarik kepada pengguna. Itulah mungkin terima kasih kepada keupayaan dengan hijacker untuk memantau aktiviti dalam talian anda dan untuk mengumpul data seperti pelayar sejarah dan mencari keputusan, lebih baik menyesuaikan kandungan digalakkan. Objektif utama adalah untuk mencipta hasil PPC (Pay Per klik) bagi kedua-dua muka surat Tajaan dan penjenayah siber yang diprogramkan parasit ini melakukan bidaan mereka.

Cara yang paling biasa untuk seorang pelayar hijacker untuk menyebarkan adalah spam emel dan lampiran, pakej perisian, pautan dijangkiti dan iklan, pengemaskinian palsu dan tetap. Jika anda menerima mesej e-mel spam, terutamanya berkenaan dengan lampiran, kami amat mengesyorkan stereng jelas daripada mereka.

Lebih sering daripada tidak, emel tersebut telah dijangkiti oleh atau mengandungi perisian berniat jahat yang bertujuan untuk menyiasat dan seterusnya meranapkan komputer membuka backdoors untuk penggodam. Mereka bergantung kepada naif anda dan akan mengeksploitasi peluang ini untuk mendapatkan tangan mereka pada data peribadi dan kewangan anda. Itulah sebabnya mengapa adalah sangat penting untuk berhati-hati. Jangan tergesa-gesa ke klik di ‘Saya setuju’ atau ‘Next’ butang tanpa membaca semua terma dan syarat. Selain itu, apabila memasang perisian, kami menasihatkan anda memasang sahaja di bawah wizard persediaan, kerana itulah satu-satunya cara yang anda akan dapat melihat jika terdapat apa-apa perisian berniat jahat yang tersembunyi seperti perisian tambahan.

Perampas yang tidak hanya berupaya menghasilkan sejumlah besar iklan yang menjengkelkan. Mereka juga boleh menggantikan Laman web, Laman tab baru dan enjin carian pilihan anda dengan website shady sama Hwcdn.net. Apatah lagi, parasit jahat ini tidak perlu kebenaran awda untuk memasang alat-alat utiliti yang boleh dipersoalkan, tambahan atau Bar Alatan pada penyemak imbas anda. Kami menggalakkan anda untuk membuang parasit merbahaya ini sebaik sahaja anda perasan kewujudannya pada PC anda. Lagi lama anda menangguhkan penghapusan, yang teruk akibat akan mendapat.

Masa, kelajuan internet anda akan jatuh dan penyemak imbas anda akan gagal untuk berfungsi dengan betul. Pada satu masa nanti, anda tidak akan dapat menggunakan pelayar anda sekali, kerana ia sentiasa akan crash dan kaku kerana semua iklan tercampak jalan. Ikuti nasihat kami dan menghilangkan hijacker pelayar ini mengganggu ASAP. Jika anda ingin mengembalikan kawalan ke atas pelayar anda sekali lagi, kami mencadangkan anda ikut arahan kami di bawah.

Buang Hwcdn.net

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Hwcdn.net dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *