Bagaimana untuk Buang Home.firrectly.top (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Home.firrectly.top. Panduan Home.firrectly.top penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Adakah anda sentiasa mendapat diarahkan ke halaman Home.firrectly.top? Kami benci menjadi Rasul berita yang kurang baik, tetapi ia akan tampak bahawa komputer anda telah dijangkiti oleh hijacker pelayar. Apakah gejala-gejala jangkitan malware tersebut? Apabila anda menyemak imbas di internet, anda akan mendapat mesej di dalam bar status yang mengatakan “Menunggu Home.firrectly.top”, “Sambungan kepada Home.firrectly.top”, dan sebagainya

tidak kira Laman yang anda ingin kunjungi, anda akan Dapatkan dihujani dengan mengganggu iklan pop-up, tawaran eksklusif, Khas menawarkan, dan kupon, serta palsu mengemaskini permintaan dan lain-lain Pautan meragukan dan pelencongan. Anda akan perasan bahawa teks rawak telah dijadikan Hiperpautan. Lain-lain tanda pelayar yang diceroboh adalah tidak dibenarkan pemasangan bar alatan, tambahan dan sambungan, penggantian Laman Utama dan pembekal carian pilihan dengan website Home.firrectly.top, bersama-sama dengan lain-lain perubahan seting pelayar anda.

Cara yang paling biasa untuk mendapatkan komputer anda dijangkiti dengan hijacker pelayar adalah melalui e-mel spam dan lampiran, serta fail boleh laku dalam e-mel daripada penghantar yang tidak diketahui, permintaan Kemaskini palsu, percuma pakej perisian, pautan dijangkiti dan iklan, tetap dan banyak lagi. Apa yang anda boleh lakukan untuk mencegah jangkitan malware pada masa hadapan? Kami nasihatkan anda supaya sentiasa mendapat pengemaskinian perisian anda daripada sumber-sumber yang boleh dipercayai dan rasmi.

Elakkan muat turun atur cara dan aplikasi daripada laman web yang tidak dikenali dan mencurigakan. Adalah lebih baik untuk memilih untuk maju Custom/ jenis pemasangan apabila memuat turun kandungan daripada internet kerana inilah satu-satunya cara yang anda boleh mempunyai kawalan penuh ke atas apa sebenarnya sedang dipasang pada komputer anda. Dengan menggunakan mod ini dalam Pendeta Persediaan, anda dengan mudah boleh buang mana-mana program atau aplikasi yang anda anggap tidak perlu atau tidak pernah bertujuan untuk memuat turun di tempat pertama.

Pelayar perampas mungkin tidak sebagai berbahaya seperti virus lain seperti Trojan Horses, cecacing atau ransomware, tetapi itu tidak bermakna bahawa mereka harus boleh dipertikaikan lagi. Pasti, anda mungkin tidak mahu mengganggu iklan sebagai berbahaya, tetapi jika anda klik padanya, anda mungkin berpotensi membuka backdoors kepada ancaman yang teruk boleh merosakkan komputer anda. Ini boleh mengakibatkan kecurian maklumat peribadi yang boleh dikongsi oleh hacker dengan lain-lain pihak ketiga. Data tersebut boleh tetapi tidak terhad kepada kata laluan, IP alamat, Login kelayakan, akaun bank, nombor kad kredit, serta pelbagai jenis fail seperti dokumen, gambar dan fail boleh laku.

Anda mungkin berfikir bahawa anda dengan mudah boleh mengelakkan klik pada pop-up tersebut dijangkiti, tetapi perampas mempunyai keupayaan untuk mendapatkan dan memantau sejarah pelayar anda, tabiat dan pertanyaan carian, yang membuat ia mudah untuk menjana jenis kandungan yang anda kebanyakan iklan mungkin klik pada. Kami boleh membantu anda untuk berjaya Buang ini perisian berniat jahat daripada komputer anda. Hanya ikut arahan terperinci kami di bawah.

Buang Home.firrectly.top

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Home.firrectly.top dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *