Bagaimana untuk Buang Greatene.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove Greatene.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Greatene.com. Panduan Greatene.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Anda fikir bahawa sedang dihujani dengan iklan adalah kelakuan normal pelayar, tetapi sekarang sudah tidak begitu pasti? Iklan bukan sesuatu yang luar biasa, tetapi Bilakah mereka menghalang anda daripada pengalaman pelayaran yang biasa, iaitu bagaimana anda tahu bahawa sesuatu yang tidak kena. Greatene.com iklan pop timbul adalah disebabkan oleh jangkitan adware jahat yang mempunyai penyemak imbas anda. Parasit jahat ini akan melakukan apa-apa untuk membuat anda klik pada iklan yang dihasilkan olehnya.

Mengapa? Jadi ia boleh menghasilkan pendapatan membayar per klik, itulah sebabnya. Parasit ini berniat jahat malah akan pergi jauh untuk mendapatkan pelayar sejarah dan mencari keputusan, jadi ia boleh menyesuaikan iklan itu dengan sewajarnya, jadi mangsa adalah paling berkemungkinan untuk klik pada iklan. Masalah itu, anda tidak pernah tahu di mana anda mungkin mendapatkan diarahkan, sebaik sahaja anda telah klik pada kandungan seperti itu. Anda mungkin dijangkiti oleh virus-virus lain tanpa menyedarinya.

Nasib tidak seterusnya meranapkan pelayar anda tanpa kebenaran anda. Ya, ini bermakna bahawa jika anda telah jatuh mangsa kepada parasit cyber ini, anda mempunyai sendiri untuk menyalahkan. Sudah tentu, anda melakukannya tanpa disedari. Malware mempunyai cara untuk menipu anda. Parasit ini paling biasa diedarkan melalui mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, penyertaan, kemas kini perisian palsu, link rosak dan pop-up, dll. Jika anda dijumpai oleh advert untuk yang kelihatan terlalu baik adalah benar, ia mungkin adalah.

Remove Greatene.com
The Greatene.com Virus

Jangan jatuh ke dalam perangkap tersebut. Ianya tidak bernilai risiko. Kami mengesyorkan pembaca kami untuk menjadi rajin apabila mereka muat turun kandungan daripada internet. Apabila memasang perisian, ia adalah terbaik untuk memilih mod lanjutan Custom/ dalam Pendeta Persediaan. Ini akan memastikan bahawa tidak ada aplikasi atau program-program tambahan yang akan disembunyikan daripada anda dan anda boleh dengan mudah Buang mana-mana perisian yang anda anggap tidak perlu atau tidak mahu untuk memuat turun untuk bermula dengan.

Janganlah engkau takut,, nasib bukanlah sebenar ‘virus’ kerana ia menjangkit anda pelayar sahaja, bukan sistem keseluruhan komputer anda. Walau bagaimanapun, itu tidak bermakna bahawa mereka adalah tidak merbahaya. Ancaman ini adalah benar dan anda akan menyesal jika anda tidak bertindak dengan cepat dan membuang nasib ini sebaik sahaja anda mengesan kewujudannya pada PC anda. Anda akan mendapat apa-apa dengan mengekalkan perisian berniat jahat ini. Ia akan membawa anda sakit kepala sahaja. Penyemak imbas anda akan jadi beban dengan iklan dan pop-up yang ia tidak akan mampu untuk bersaing. Tidak lama lagi, ia akan mula kemalangan dan pembekuan.

Anda juga mungkin mengalami kelajuan internet yang perlahan. Pada satu masa nanti, pelayar akan berhenti berfungsi sama sekali. Yang lebih buruk ialah, bahawa anda mungkin tanpa disedari membenarkan virus lain pada komputer anda, dengan mengklik iklan yang berniat jahat. Bukan itu sahaja, tetapi anda juga meletakkan privasi dan Keselamatan anda dalam bahaya. Untuk kembali kepada pengalaman pelayaran yang ad-percuma dan selamat, apa yang anda perlu lakukan adalah mengikuti arahan kami.

Buang Greatene.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Greatene.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *