Bagaimana untuk Buang Geniustrainer.net (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Adware adalah perisian berniat jahat yang jahat yang bertanggungjawab untuk jumlah yang besar iklan yang anda lihat di skrin anda. Jika anda sentiasa mendapat diarahkan ke laman web Geniustrainer.net, anda berada dalam kesulitan. Laman ini adalah tanda bahawa di suatu tempat pada komputer lurks parasit daripada kategori nasib. Perisian berniat jahat seperti ini diprogramkan khusus untuk menjana pelbagai iklan yang mengganggu, dengan tujuan semata-mata untuk mewujudkan pendapatan pay per klik.

Parasit yang akan dibayar bagi setiap klik yang anda membuat kandungan iklan yang dipaparkan. Terima kasih kepada nasib dan keupayaan untuk mencuri pertanyaan carian dan sejarah menyemak imbas anda, ia akan mampu memberikan kandungan sasaran yang akan banyak yang lebih menarik kepada anda, jika dibandingkan dengan lain-lain iklan yang kerap. Perkara yang dengan apa-apa pautan ditaja, bahawa parasit ini Snape hanya bilangan iklan itu menunjukkan. Yang lebih ramai, lebih baik peluang keuntungan. Oleh kerana itu, ia akan dipaparkan pada skrin anda semua jenis iklan, tanpa mengganggu untuk memeriksa jika mereka membawa kepada sumber-sumber yang selamat. Jadi lebih baik anda berfikir dua kali sebelum anda klik pada mana-mana iklan yang menarik anda melihat pada skrin anda.

Cara yang paling biasa nasib pengagihan termasuk perisian percuma pakej, palsu pengemaskinian dan spam emel. Parasit ini juga dikenali untuk mengintai di sebalik link dijangkiti dan iklan, serta fail-fail torrent. Untuk memastikan bahawa anda akan dilindungi daripada jangkitan adware yang berpotensi, anda perlu beri perhatian apabila anda sedang melayari internet. Jangan membuta tuli Amanah tetimbul rawak yang menggesa anda untuk mengikuti pautan Kemaskini yang mencurigakan. Sebaliknya, bergantung pada sumber rasmi dan berlesen sahaja.

Kami juga mengesyorkan memilih untuk maju Custom/ jenis pemasangan, dan bukannya satu yang cepat. Ini akan memberi anda kekuatan untuk melihat kandungan penuh apa yang anda kira-kira untuk pasang pada PC anda. Jika terdapat apa-apa perisian tambahan, anda perlu memastikan bahawa ia tidak dipasang, oleh deselecting apa-apa program atau aplikasi. Malware dikenali untuk menyembunyikan dalam gabungan tersebut ketika menyamar sebagai pilihan pemasangan.

Iklan tidak kelihatan amat berbahaya, tetapi Masalahnya ialah bahawa anda tidak pernah tahu apa yang bahaya mungkin mengintai di sebalik mereka. Seperti yang telah disebutkan, parasit tersebut tidak mengesahkan keselamatan iklan yang dipaparkan, jadi anda mungkin boleh mengejutkan jika anda klik pada advert tersebut diragui. Paling biasa, gejala-gejala jangkitan adware akan ketinggalan, kemalangan pelayar, kelajuan internet yang perlahan, serta serangan ad menjengkelkan yang sentiasa akan mengganggu kerja anda dalam talian.

Parasit ini juga boleh pergi kerana jauh untuk mengganggu sebuah video yang anda sedang menonton, begitu ia boleh memaparkan iklan. Nasib juga meletakkan maklumat peribadi anda berisiko. Hacker dengan mudah boleh mengeksploitasi peluang ini untuk mendapatkan tangan anda data peribadi dan kewangan, supaya mereka boleh berkongsi dengan orang lain untuk tujuan yang berfaedah. Menjadi bijak. Menghilangkan gangguan nasib ini secepat mungkin! Jika anda tinggal terbiar, anda risiko parasit yang benar-benar mengambil alih penyemak imbas anda dan merosakkan mereka teruk ke titik mereka bukan untuk bertanding sekali. Melindungi keselamatan dalam talian dan privasi anda! Menghilangkan ancaman jahat nasib ini sekarang!

Buang Geniustrainer.net

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Geniustrainer.net dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *