Bagaimana untuk Buang Gamegogle.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Gamegogle.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Gamegogle.com. Panduan Gamegogle.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Gamegogle.com telah dikategorikan sebagai hijacker pelayar yang berupaya mengubahsuai pelayar web anda tanpa meminta kebenaran anda. Kebiasaannya, dalam hijacker menjangkit PC anda apabila melekat pada pakej perisian yang dipromosikan melalui laman web pihak ketiga yang tidak boleh dipercayai. Walau bagaimanapun, apa yang anda perlu tahu adalah bahawa pemasang tidak dipercayai dan pakej perisian yang biasanya digunakan untuk pengedaran perisian berniat jahat, program itu oleh itu perlu dibuang daripada sistem serta-merta. Jika tidak, anda akan berkemungkinan mengalami masalah keselamatan yang berkaitan.

Gamegogle.com adalah enjin carian yang sama untuk Jogostempo.com. Kedua-dua itu dibentangkan dalam Portugis, dan mereka memaparkan pautan ke Brazil yang satu dan sama kedai dalam talian, tapak berita dan permainan dalam talian. Fail yang mengawal hijacker yang dilabel oleh Beijing Gaojiaoxintu Technology Co., jadi tidak hairanlah yang enjin carian yang digunakan mungkin menunjukkan beberapa link yang membawa kepada Laman sesawang China.

Iaitu tingkah laku pelik Gamegogle.com adalah sebuah bukti bahawa enjin carian ini tidak boleh dipercayai dan perlu dipadamkan daripada sistem secepat mungkin. Perlu diingat bahawa walaupun enjin mempromosikan Laman web yang boleh dipercayai, ia tidak bermakna bahawa ia adalah sah. Malah, ini mungkin trick yang Gamegogle.com menggunakan untuk meyakinkan anda bahawa iklan banner dan link ke laman-laman web yang tidak diketahui juga dipercayai. Walaupun itu adalah tidak benar dan anda perlu mengabaikan mereka semua untuk mengelakkan sebarang ancaman yang berpotensi di dalam komputer anda.

Remove Gamegogle.com
The Gamegogle.com Virus

Biasanya, atur cara yang telah dipasang bersama-sama dengan Gamegogle.com, juga memerlukan pembuangan serta-merta. Ini adalah kerana perisian percuma adalah sering bergerak yang diikat dengan perisian berniat jahat atau jika ia masuk ke dalam sistem, Keselamatan anda mungkin serius mengancam.

Walaupun fakta bahawa ia bukanlah mudah untuk mengatakan yang nasib, program-program yang berpotensi tidak diingini, dan perisian berniat jahat yang anda akan perlu untuk menghapuskan selepas Gamegogle.com menjangkit anda Mesin maya, kebanyakan pengguna komputer patut mengalih keluar Gamegogle.com. Selain itu, mereka juga perlu menghapuskan semua latar belakang perkhidmatan yang berkaitan dengan Gamegogle.com untuk memastikan bahawa hijacker yang tidak boleh dikemaskini selepas sedang dipadam daripada pelayar web.

Malangnya, Buang gamegogle 3.1 permohonan daripada komputer anda dan memadam alat carian yang tidak diingini daripada pelayar anda adalah tidak mencukupi untuk mengalih keluar Gamegogle.com dari sistem. Seperti telah disebutkan di atas, anda juga harus menghapuskan fail dan khidmat serta lain-lain, dan tidak semua pengguna komputer akan dapat berjaya melaksanakan penghapusan secara manual. Sebab itu, anda boleh memasang alat antimalware dipercayai pada PC anda yang akan mengesan dan menghapuskan semua ancaman yang berpotensi pada sistem.

Satu berita yang baik mengenai Gamegogle.com ialah bahawa penghapusan bukanlah satu proses yang sukar. Ini bermakna bahawa ia terpulang kepada anda untuk memutuskan sama ada hendak menghapuskan atur cara ini secara manual atau secara automatik. Penyingkiran manual arahan yang disediakan di bawah artikel ini. Walaupun, walaupun anda telah melengkapkan proses pemindahan secara manual, anda masih perlu menjalankan imbasan penuh desktop PC anda untuk mengenalpasti apa-apa sisa daftaran atau fail sementara. Seperti telah disebutkan, anda boleh melakukan ini dengan memasang alat antimalware berwibawa yang akan memadamkan semua ancaman sedia ada sekaligus dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat pada setiap masa.

Buang Gamegogle.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Gamegogle.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *