Bagaimana untuk Buang Firefox (Chrome/ Searchinterneat-a.akamaihd.net)

Browser hijackers
Remove Searchinterneat-a.akamaihd.net

“saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Searchinterneat-a.akamaihd.net. Panduan pemindahan Searchinterneat-a.akamaihd.net ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.”

Searchinterneat-a.akamaihd.net adalah sebuah pembekal Cari alternatif. Laman web sepatutnya mempertingkatkan pengalaman menyemak imbas anda. Terdapat banyak enjin carian palsu di web. Mereka semua menawarkan perkhidmatan search pengoptimuman dan membuat penyata yang cerah, tetapi keputusan muktamad tidak menepati jangkaan. Searchinterneat-a.akamaihd.net pulangan hasil yang tidak boleh dipercayai. Domain yang dimanipulasi oleh hijacker pelayar. Program rendang menggunakannya untuk memenuhi agenda yang. Ia menyokong laman web pihak ketiga dan mengumpulkan maklumat orang untuk tujuan menjualkannya.

Bagaimana tidak hijacker di belakang Searchinterneat-a.akamaihd.net meletakkan Keselamatan saya dalam bahaya?

Orang-orang yang tidak mempunyai kefahaman yang canggih komputer tidak selalunya dapat memerangi hijacker Searchinterneat-a.akamaihd.net. Dalam sesetengah kes, mereka tidak sedar bahawa masalah pada sistem mereka adalah sebenarnya perisian berniat jahat. Program rahsia hijacks pelayar dan mengubah setingnya dalaman tanpa yang diberi kuasa. Ia menjadikan Searchinterneat-a.akamaihd.net Laman web dan lalai enjin carian. Anda akan mendapati bahawa seting ini tidak boleh dibuat asal. Menggunakan laman web ini sepanjang sesi anda adalah berisiko. Hijacker itu akan menambah ditaja halaman tengah-tengah keputusan yang tulen kepada pertanyaan anda. Mereka mungkin tidak selamat untuk dilawati.

Remove Searchinterneat-a.akamaihd.net
The Searchinterneat-a.akamaihd.net Virus

Hijacker Searchinterneat-a.akamaihd.net juga memaparkan iklan pop-up, mempromosikan tawar-menawar yang membeli-belah menawarkan. Ini termasuk diskaun, kupon, hadiah percuma, jualan, lelong, pakej tawaran dan lain-lain. Hijacker dalam menjana iklan dalam format yang berbeza, seperti pop-up, pop-bawah, banner, windows halaman penuh, Ruang-antara, terapung, perbandingan, kontekstual, sebaris dan peralihan iklan. Risiko yang sama adalah jelas di sini, kerana ia adalah dengan hasil carian yang palsu. Iklan boleh mengarahkan semula anda ke laman-laman web yang berniat jahat dan menjangkiti sistem anda dengan perisian berniat jahat.

Seperti yang pernah dilihat, hijacker Searchinterneat-a.akamaihd.net juga tampers dengan maklumat peribadi rakyat. Ia akan merekodkan sejarah pelayaran awda, Penjejakan biskut, ketukan kekunci, IP alamat, lokasi geografi, Poskod, e-mel, nombor telefon, nama pengguna, kata laluan dan butiran lain yang anda telah didedahkan melalui browser anda. Maklumat gathered akan dijual di pasaran gelap tanpa pengetahuan atau kebenaran awda. Ia boleh menggulung di tangan penjenayah siber.

Bagaimana hijacker di belakang Searchinterneat-a.akamaihd.net pula menembusi komputer saya?

Anda boleh bertanya soalan yang lain adalah bagaimana hijacker Searchinterneat-a.akamaihd.net telah dipasang sistem anda di tempat pertama. Searchinterneat-a.akamaihd.net tidak adalah laman web yang popular. Jika anda mempunyai ia bakal pelayar anda tanpa pernah melawat, anda tidak bersendirian. Inilah yang berlaku kepada kebanyakan pengguna. Perisian penyangak boleh telah memasukkan komputer bersama-sama dengan atur cara lain. Proses ini, penyertaan, yang dipanggil adalah teknik penembusan yang paling biasa. Dengan hijacker boleh melancong bersama-sama dengan program-program cetak rompak, freeware dan shareware. Apabila menjalankan pemasangan alat tertentu, mengambil sedikit masa untuk meneliti terma dan syaratnya. Jika ada tambahan program-program ditawarkan dengan itu, anda perlu Buang mereka.

Vektor penyebaran lain yang menggunakan hijacker Searchinterneat-a.akamaihd.net adalah e-mel spam. Program terpencil boleh melancong lampiran ke dalam fail. Dibayar balik oleh pengangkut boleh jadi dokumen teks, imej, folder zip, sebuah Arkib Mampat atau fail sistem. Dalam kes kedua, penghantar akan menyamar ia dengan menambah sambungan fail palsu kepadanya. Untuk menyemak mesej Apakah sah, mencari kenalan dari e-mel. Mereka perlu padan dengan koordinat pengirim mendakwa mewakili entiti tersebut.

Penyingkiran Searchinterneat-a.akamaihd.net

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Searchinterneat-a.akamaihd.net dari pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taip msconfigdan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh menghilangkan Searchinterneat-a.akamaihd.net dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *