Bagaimana untuk Buang Eqf0.Ncontentdelivery.info (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Eqf0.Ncontentdelivery.info adalah sebuah laman web yang menunjukkan kehadiran nasib untuk peranti anda. Jika anda sentiasa mendapat dilencongkan ke Laman ini atau lihat iklan yang dihasilkan olehnya, anda berada dalam kesulitan. Perosak ini bertujuan untuk mengambil alih setiap pelayar web yang anda ada pada PC anda, dan menyuntik pelbagai iklan dalam bentuk yang berbeza. Mengapa? Untuk memperdayakan awda klik pada mereka. Setiap klik yang anda buat akan mencipta pendapatan pay per klik parasit tersebut dan halaman-halaman yang ia menggalakkan. Tetapi anda perlu berhati-hati.

Perisian berniat jahat saperti nasib tidak diprogramkan untuk mengesahkan laman-laman web yang ia akan dipaparkan pada skrin anda. Bahawa yang berkata, ada kemungkinan yang anda mungkin dapati alihan untuk berpotensi berbahaya Laman pihak ketiga yang bertujuan untuk membahayakan komputer anda. Apatah lagi, apabila masa berlalu, bilangan iklan akan berkembang, membuat browser lembap, dan lebih terdedah kepada kemalangan atau pembekuan pada asas tetap. Ini benar-benar akan mempengaruhi pengalaman menyemak lalu awda, menjadikannya sukar untuk melakukan apa-apa jenis kerja biasanya.

Mujurlah, inilah tiada virus yang lebih maju. Malah, nasib tidak dianggap sebagai virus sebenar oleh ramai pengguna, kerana ia tidak terus menyerang sistem komputer anda. Ia benar-benar mengehadkan kesan ke pelayar web sahaja. Tetapi masih, bagaimana pula perosak ini berjaya menyelinap tanpa pengetahuan anda? Dengan menggunakan kelemahan anda. Tergesa-gesa, naif dan kecuaian adalah musuh kamu yang paling teruk apabila melayari web. Jangan tergesa-gesa ke klik sesuatu sebelum benar-benar membaca terma dan syarat, atau mengesahkan kesahihan apa yang bertulis.

Penggodam bergantung kecuaian anda, untuk menjangkiti komputer anda dengan parasit jahat. Ini sering berlaku melalui penyertaan perisian dan fail-fail torrent, apabila pengguna memilih yang paling mudah dan terpantas memasang mod – cepat pasang. Itu adalah satu kesilapan besar kerana mana-mana kandungan yang tersembunyi yang tidak akan hanya tetap tidak kelihatan kepada anda tetapi akan juga secara automatik dipasang bersama-sama dengan program-program biasa yang dimasukkan ke dalam ikatan.

Untuk membuat apa-apa perisian tambahan yang kelihatan, anda perlu pilih cara persediaan adat atau lebih maju. Kemudian, Semua yang ada kiri untuk anda lakukan adalah untuk buang pemasangan sebarang pilihan, kerana itulah bagaimana perisian berniat jahat biasanya mengurus untuk slip tanpa disedari oleh pada peranti anda. Cara pengedaran perisian iklan lain mungkin termasuk tetapi tidak terhad kepada spam emel dan lampiran, pautan rendang dan iklan, serta permintaan Kemaskini palsu.

Nasib seperti Eqf0.Ncontentdelivery tidak akan dirosakkan. Tidak kira apa jenis anti iklan permohonan memasang pada penyemak imbas anda, ia akan tidak menjimatkan. Akan Incognito semasa menyemak imbas akan menyelesaikan apa-apa juga. Jika anda berfikir bahawa dengan mengabaikan iklan dijana anda akan berhenti parasit ini, anda salah lagi. Perosak menjengkelkan ini hanya akan menukar taktik dengan dan menjadi lebih dan lebih agresif.

Video dalam talian anda akan mendapatkan atau dijeda untuk iklan, laman web yang sebelum ini tidak memaparkan apa-apa iklan sekarang akan dilindungi dengan pelbagai banner promosi dalam-teks, pop-up dan bahkan berkelip mesej amaran. Dan semua. Aktiviti jahat ini akan pasti membawa kepada penyemak imbas anda prestasi keseluruhan miskin, ketinggalan, dan walaupun perlahan kelajuan internet. Pilihan anda hanyalah penyingkiran daripada parasit adware yang bertanggungjawab ini tetimbul Eqf0.Ncontentdelivery.info yang jahat dan dilencongkan ke. Melindungi privasi talian anda dan melindungi data peribadi dan kewangan anda dengan mengalih keluar perisian berniat jahat ini dari PC anda secepat mungkin!

Buang Eqf0.Ncontentdelivery.info

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Eqf0.Ncontentdelivery.info dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *