Bagaimana untuk Buang Eorezo Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Eorezo Virus. Panduan Eorezo Virus penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Eorezo adalah sebuah aplikasi permainan yang disasarkan kepada penceramah Perancis. Ia menyokong pemikiran permainan seperti Permainan Sudoku. Eorezo seolah-olah seperti alat yang biasa, tapi ada lebih daripada apa yang dijangka. Penyelidik Keselamatan telah melihat ke dalam program ini dan apa yang mereka telah menemui adalah tidak baik. Setelah memantau bagaimana kerja-kerja Eorezo, pakar-pakar telah membuat kesimpulan bahawa ia adalah nasib. Corak tingkah laku program ini mendedahkan bahawa ia hidup subur di pengiklanan trafik. Ia akan cuba membawa anda ke laman web pihak ketiga yang mungkin tidak selamat untuk dilawati. Oleh kerana cara ia beroperasi, anda tidak mungkin sedar bahawa pelencongan yang dijalankan oleh aplikasi nasib. Di samping itu, alat yang rendang akan mengintip anda belakang anda.

Jika tidak ingat memperoleh Eorezo, jangan terkejut yang ianya ada di dalam komputer anda. Furtive program boleh menyelinap dengan cara tanpa anda menyedari bila dan bagaimana. Untuk mengelakkan kejadian tersebut pada masa hadapan, anda perlu menjadi lebih baik bijak dan lebih berjaga-jaga. Kami akan menerangkan bagaimana vektor penyebaran digunakan oleh kerja-kerja Eorezo. Pertama, Terdapat satu teknik yang dipanggil penyertaan. Seorang hacker boleh mengeksploitasi alat yang diberikan oleh atur cara lain yang disertakan kepadanya. Tuan rumah biasanya dipanggil sebagai klien muat turun. Ia akan disertakan alat tambahan sebagai bonus. Silap mata tersebut di sini adalah bahawa perisian tambahan tidak akan memuatkan Pendeta sendiri atau buka kotak dialog. Ia hanya akan disenaraikan di dalam terma-terma dan syarat Program utama. Jika anda tidak membacanya, anda akan dibiarkan tidak menyedari bahawa ia dijadualkan untuk dipasang.

E-mel spam boleh menyebarkan Eorezo dalam fesyen yang sama. Alat yang terselindung akan digabungkan dengan dokumen yang dilampirkan. Penghantar akan menerangkan bahawa fail adalah pemberitahuan daripada sebuah entiti yang tertentu. Penghantar spam sering misrepresent sedia ada Syarikat dan organisasi, seperti pos negara, firma kurier, institusi, Bank, Cawangan-cawangan kerajaan, rangkaian sosial, Kedai-kedai dalam talian, dan pihak berkuasa tempatan. Untuk mengesahkan kesahihan sesuatu surat tertentu, semak Kenalan pengirim. Anda boleh merujuk ke laman web rasmi bagi entiti-entiti yang sepadan. Memandu-oleh pepasangan adalah cara-cara Tempahan kerja pengagihan. Alat yang rendang boleh dipindahkan dari sebuah laman web yang berniat jahat. Domain boleh diatur untuk memulakan pemindahan apabila memasuki. Apabila tiba di sebuah tapak yang tidak dikenali, anda perlu melakukan penyelidikan anda sebelum ia mengunjungi.

Eorezo akan menunjukkan anda membeli-belah menawarkan, walaupun ia bukanlah seorang Pembantu membeli-belah. Jika atur cara mula untuk melaksanakan tugas-tugas yang bukan sebahagian daripada fungsi yang dinyatakan, kemungkinan adalah bahawa ia terlibat dalam skim siber. Dalam kebanyakan kes, Perkhidmatan tambahan yang menyediakan tawaran membeli-belah. Eorezo akan memaparkan kepada anda tawaran untuk pelbagai barangan pengguna, termasuk pakaian, teknologi peralatan, perabot, peralatan sukan, aksesori, unsur dekoratif, berkebun peralatan, Permainan, Permainan, dan lain-lain. Iklan akan muncul dalam pelbagai format, seperti hadiah percuma, banner, dalam-teks pautan, kotak kupon, kontekstual, sebaris, peralihan, terapung, Ruang-antara, dan iklan perbandingan.

Pemaju Eorezo yang meletakkan usaha untuk membuat iklan yang menarik dan menarik perhatian. Nasib yang menghiasi mereka dengan warna-warna cerah dan kesan-kesan khas, menumpukan kepada harga barang-barang terutama dan promosi disediakan. Sebab Menyarungkan loghat iklan adalah kerana mereka merupakan punca pendapatan. Pemilik Eorezo dibayar untuk mempromosi kandungan pengguna lain. Skim monetizing adalah berdasarkan keputusan. Sewajarnya digelar sistem pay per klik, mekanisme ini bermakna menterjemah klik ke dalam hasil. Hit setiap menambahkan jumlah tertentu jumlah komisen. Dengan mengikuti iklan, anda membantu pemilik Eorezo membuat keuntungan. Kerana anda tidak perlu membayar untuk mereka dibawa kepada anda, Keselamatan anda tidak dianggap sebagai satu kebimbangan yang utama. Nasib itu tidak menjalankan imbasan bagi tujuan keselamatan.

Ada cara lain untuk Eorezo untuk membuat keuntungan untuk para pencipta. Nasib yang akan mengumpul data mengenai anda ketika ia sedang aktif dalam sistem anda. Ia boleh merakam sejarah pelayaran awda, tracking cookie, ketukan kekunci, akaun e-mel, nombor telefon, IP alamat, lokasi geografi, profil demografi, nama pengguna dan kata laluan. Gathered input akan dibungkus ke dalam katalog dan dijual di pasaran darknet tanpa pengetahuan atau kebenaran awda. Tahap risiko keselamatan yang lebih besar di sini, kerana mempunyai akses maklumat log masuk anda boleh membenarkan penjenayah siber untuk memecahkan ke akaun peribadi anda dan mencuri daripada mereka.

Buang Eorezo Virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Eorezo Virus daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Mulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Eorezo Virus dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *