Bagaimana untuk Buang En.uc123.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan En.uc123.com. Panduan En.uc123.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Kemunculan Laman web En.uc123.com adalah tanda. Satu yang buruk. Laman ini adalah petunjuk yang jelas jangkitan siber pada mesin anda. Itu adalah betul. PC anda menyorokkan hijacker pelayar. Tidak perlu dikatakan, anda perlu mengambil langkah segera untuk mengeluarkannya. Lagi lama hijacker yang kekal, lebih banyak masalah yang menyebabkan. Nasib baik, perosak adalah tidak yang sukar untuk mengalih keluar. Terdapat sesetengah jangkitan lebih berbahaya yang berkeliaran di web. Seperti ransomware dan Trojan Horse, sebagai contoh. Ini, Walau bagaimanapun, tidak bermakna bahawa hijacker yang tidak berbahaya. Sudah tentu, tidak. Ianya masih parasit dan anda tidak boleh mengharapkan apa-apa yang bermanfaat untuk keluar daripada kehadirannya. Sebaliknya.

Hijacker tersebut akan membuang runtuhan salji dan isu-isu pada anda dan isu-isu ini akan menyimpan pada cerucuk ke atas melainkan jika anda melakukan sesuatu mengenainya. Anda perlu mengalih keluar hijacker ASAP. Apabila anda melihat halaman En.uc123.com, menganggapnya sebagai amaran ia dan mengendahkan ia. Kemudian, mula mencari tempat bersembunyi di jangkitan dan apabila anda menemuinya, menghapuskan dengan serta-merta. Atur cara ini berbahaya tidak telah dibangunkan untuk membantu anda. Menipu diri sendiri. Memotong dengan penginapan pendek. Inilah jalan tindakan tindakan yang boleh diambil, maka ambillah ia.

Program jahat menambah sambungan sial kepada semua pelayar anda dengan serta-merta selepas penubuhan Lembaga. Plugin ini berfungsi dengan sempurna dengan Chrome, Mozilla, Microsoft Edge dan mana-mana pelayar yang anda mungkin gunakan. Ini bermakna bahawa semua pelayar anda akan dijangkiti sekarang. Mereka berada di bawah kawalan hacker dan disuntik dengan pelbagai iklan. Selain daripada ini, sebelumnya Laman web dan enjin carian anda akan pergi juga. Jangkitan menggantikan mereka dengan domain sendiri yang berniat jahat dan anda telah pun dimaklumkan mengenai suis. Sekarang, apabila anda membuat keputusan untuk pergi ke dalam talian anda perlu menggunakan dalam En.uc123.com. Ia adalah bayang-bayang dalam talian anda. Tetapi berhati-hati. Enjin carian baru anda tidak memberi hasil carian yang tepat dan selamat. Apa yang ia menyediakan akses pantas kepada perisian berniat jahat.

Pautan-pautan yang anda lihat akan rosak. Sekurang-kurangnya, kebanyakan daripada mereka adalah. Jika anda klik, anda mengizinkan jangkitan yang harus dipasang pada PC anda. Bukan itu sahaja, walaupun. Anda juga membantu penggodam mendapat hasil membayar per klik, di atas perbelanjaan anda sendiri. Begitu juga pelbagai iklan yang anda dapatkan dihujani dengan pada setiap hari. Mereka juga berkhidmat tujuan jahat crooks’. Anda klik, mereka mendapat wang. Dan semua ini untuk apa? Pengalaman menyemak lalu awda berkesan dimusnahkan. Mesin anda underperforms juga. Dan, anda sentiasa satu klik dari perisian berniat jahat. Jangan letakkan dengan itu. Gunakan panduan pemindahan kami di bawah dan menghapuskan penceroboh ini dengan serta-merta. Jika anda tidak, anda akan menyesal lambat laun.

Bagaimana pula dengan hijacker masukkan tanpa anda perasan? Jawapannya adalah mudah. Perosak ditipu anda. Ia mungkin tiba bersama dengan program yang lain dan anda, terganggu dan tergesa-gesa, tidak sedar. Penyertaan percuma adalah salah satu taktik penyusupan paling popular. Ianya boleh dicegah, walaupun. Jika anda memberi lebih perhatian dan Jangan tergesa-gesa, anda mempunyai peluang yang baik untuk menangkap perosak dengan serta-merta.

Apabila anda memasang sesuatu, luangkan masa untuk membaca terma dan syarat sebelum menerima mereka. Jika anda melangkau mereka, anda boleh bersetuju untuk sesuatu yang anda benar-benar menentang. Selain itu, pergi dengan seting lebih maju dalam Pendeta Persediaan. Dengan cara ini anda boleh melihat semua apps “bonus” yang bakal dipasang bersama-sama dengan program anda pada asalnya mahukan. Buang kesemuanya. Anda mempunyai opsyen itu. Anda tidak wajib untuk memasang segala-galanya dalam ikatan. Dan anda tidak perlu. Tambahan tersebut yang biasanya jangkitan. Buang mereka terlebih dahulu dan kemudian anda masih boleh memasang apl yang anda mahukan di tempat pertama.

Buang En.uc123.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taip msconfigdan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan En.uc123.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *