Bagaimana untuk Buang Earth Maps Search Engine (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Earth Maps Search Engine

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Earth Maps Search Engine. Panduan Earth Maps Search Engine penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Pembekal carian pilihan anda ditukar kepada Earth Maps Search Engine? Kami benci menjadi Rasul berita yang kurang baik, tetapi ia kelihatan seperti komputer anda telah dijangkiti oleh hijacker pelayar. Perisian yang berniat jahat ini bertanggungjawab secara tiba-tiba pengeboman pop-up, tawaran eksklusif, iklan dan tawaran-tawaran jualan, khas dan kupon, berkelip mesej palsu Kemaskini permintaan, dll

iklan akan disasarkan khusus untuk kelihatan menarik kepada pengguna dan yang didapati kerana keupayaan dengan hijacker untuk mencuri sejarah mangsa pelayaran dan tabiat, serta memantau aktiviti web mereka. Ini bertujuan untuk memastikan keuntungan dengan kaedah PPC (Pay Per klik).

Cara yang paling biasa untuk seorang pelayar hijacker untuk menembusi sistem komputer anda adalah melalui e-mel spam dan lampiran, pakej perisian percuma, fail-fail torrent, permintaan Kemaskini palsu, pautan meragukan dan iklan, dan sebagainya

Remove Earth Maps Search Engine
The Earth Maps Search Engine Virus

apa yang kami cadangkan supaya bagi pengguna untuk mengelakkan jangkitan malware pada masa hadapan, adalah untuk sentiasa pastikan mereka mendapatkan kemas kini mereka daripada sumber yang boleh dipercayai dan berlesen sahaja. Selain itu, memilih untuk pemasangan satu adat atau lebih maju memang pilihan terbaik kerana ia memberi anda kawalan penuh ke atas kandungan yang dimuat turun. Pengguna dengan mudah boleh buang mana-mana program atau aplikasi yang kelihatan mencurigakan atau tidak pernah bertujuan untuk memuat turun di tempat pertama.

Pelayar perampas mungkin tidak kelihatan amat berbahaya, tetapi itu tidak bermakna mereka harus dapat diremehkan. Di sebalik iklan yang dihasilkan mungkin mengintai ancaman yang lebih besar. Masalahnya ialah, anda tidak punya cara untuk mengetahui di mana mereka mungkin mengarahkan anda untuk. Anda boleh satu klik jauh dari jangkitan kuda Trojan yang berpotensi. Pengguna dengan mudah mendapatkan terjebak ke dalam perangkap yang ditetapkan oleh penggodam dan ia akan mengambil masa hanya satu klik untuk membuka backdoors untuk penjenayah siber yang dengan mudah boleh mengeksploitasi peluang sebegini dan mencuri data peribadi mereka tanpa disedari.

Anda tidak mahu kata laluan, nombor kad kredit, alamat IP dan data peribadi lain jatuh ke tangan yang salah, Adakah anda? Kami boleh membantu anda untuk berjaya mengeluarkannya daripada komputer anda. Apa yang anda perlu lakukan hanyalah ikut arahan kami di bawah.

Buang Earth Maps Search Engine

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Earth Maps Search Engine dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *