Bagaimana untuk Buang Crtmatix.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Tidak halaman Crtmatix.com terus mengganggu anda setiap kali anda membuka pelayar anda? Kewujudannya adalah tanda yang sangat buruk. Penampilan Laman ini bermakna satu perkara – pelayar anda telah menyusup oleh parasit jahat daripada kategori hijacker pelayar. Sebaik sahaja hijacker yang menyerang, ia akan mengubah seting pelayar anda. Ia boleh juga memasang aplikasi yang boleh dipersoalkan, sambungan atau Bar Alatan lain pada penyemak imbas anda, tanpa mengganggu untuk meminta kebenaran anda. Tetapi buruk masih belum datang.

Perampas pelayar akan mengawasi setiap langkah yang anda membuat online, serta mengumpul data web seperti menyemak imbas sejarah dan carian, jadi ia akan dapat mencipta kandungan iklan disasarkan yang anda akan lebih tertarik dengan. Untuk setiap klik yang anda membuat iklan yang dihasilkan, parasit yang akan dibayar. Masalahnya ialah, anda tidak boleh mempercayai hijacker untuk memaparkan adverts itu membawa kepada halaman yang selamat. Perisian yang berniat jahat ini tidak diprogramkan untuk mengesahkan kandungan digalakkan ia akan dipaparkan di skrin anda. Anda mungkin mendapatkan diarahkan untuk curiga dan bahkan berbahaya-Laman web pihak ketiga, jika anda tidak cukup berhati-hati.

Cara yang paling biasa untuk seorang pelayar hijacker untuk menjangkiti komputer anda adalah melalui mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, fail-fail torrent, pautan dijangkiti dan iklan, pakej perisian dan palsu Kemaskini permohonan. Sentiasa beri perhatian kepada apa yang anda klik pada masa dalam talian. Membuta tuli tidak percaya rawak pop-up, terutamanya jika mereka mendakwa diri mereka sebagai pengemaskinian penting. Jika anda perlu mengemaskini satu program pada komputer anda, bergantung kepada sumber rasmi dan berlesen sahaja.

Kami amat mengesyorkan tinggal jauh dari e-mel spam, kerana malware diketahui sering dapat diedarkan dengan cara ini. Apabila memasang perisian pada komputer anda, ia adalah sentiasa terbaik untuk memilih mod lanjutan Custom/ di Pendeta Persediaan. Dengan berbuat demikian, jika terdapat apa-apa program bonus yang tersembunyi atau apps, mereka akan kelihatan untuk anda untuk membuang pilihan, supaya mereka tidak dipasang di komputer anda.

Perampas pelayar dengan mudah boleh mengambil alih penyemak imbas anda. Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari, Opera, Microsoft Edge, Internet Explorer – tiada aplikasi adalah imun terhadap kesan jahat. Dari saat hijacker dalam panggilan pelayar anda dengan ‘rumah’, ia akan mula berleluasa yang menimbulkan kekacauan. Penyemak imbas anda akan mula kemalangan dan pembekuan pada setiap hari, kerana iklan-iklan yang berat ia dibuat untuk memaparkan oleh parasit ini. Lambat laun, ia akan berhenti menjawab sama sekali.

Perampas juga menimbulkan risiko yang besar untuk maklumat peribadi dan kewangan, yang boleh dengan mudah jatuh ke tangan crooks jika anda tidak bertindak terhadap ancaman ini sebaik sahaja anda mengesan pada peranti anda. Lagi lama anda menangguhkan penghapusan, kerosakan lebih banyak perisian yang berniat jahat akan dapat melakukan. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk menyingkirkan hijacker pelayar ini, kami boleh membantu anda dengan tugas ini. Apa yang anda perlu lakukan hanyalah ikut arahan kami di bawah.

Buang Crtmatix.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Crtmatix.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *