Bagaimana untuk Buang Cobalten.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Cobalten.com. Panduan Cobalten.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Adakah anda sentiasa mendapat diarahkan ke laman web Cobalten.com? Jika anda berbuat demikian, ia kelihatan seperti komputer telah menyusup dengan hijacker pelayar. Ini bermakna bahawa anda mungkin akan mengalami kesukaran menghadapi sesi Pelayaran yang biasa. Ini adalah kerana kebolehan dengan hijacker untuk menghasilkan kandungan iklan yang menjengkelkan. Perubahan tidak berhenti di situ. Anda akan dapati bahawa laman web, Laman tab baru dan pembekal carian pilihan anda telah telah ditukar dengan tapak yang sama – Cobalten.com.

Apatah lagi, kerana parasit ini berniat jahat boleh mendapatkan data web anda seperti menyemak imbas sejarah, tabiat dan pertanyaan carian, anda akan mendapati sukar untuk mengabaikan tetimbul dijana, iklan, tawaran eksklusif, tawaran istimewa dan jualan, berkelip mesej, dan sebagainya. Ini adalah kerana mereka akan khusus disasarkan, sesuai dengan keutamaan web anda. Tujuannya adalah agar anda klik pada mereka, untuk menjana pendapatan melalui kaedah membayar per klik.

Perampas pelayar dipasarkan secara meluas. Anda boleh mendapat jangkitan dengan mereka dengan membuka e-mel spam dan lampiran, melalui perisian pakej percuma, palsu permintaan Kemaskini fail torrent, pautan meragukan dan pop-up, dan sebagainya. Ia adalah penting bahawa pengguna mendapatkan kemas kini perisian mereka dari sumber yang boleh dipercayai dan berlesen sahaja. Jangan hanya membuta tuli mempercayai rawak kemas kini yang timbul yang cuba untuk membuat anda klik pada pautan yang mencurigakan.

Selain itu, apabila memuat turun kandungan daripada internet, kami mengesyorkan memilih mod adat atau lebih maju dalam Pendeta Persediaan. Ini memberikan anda kawalan penuh ke atas proses dan boleh melihat kandungan penuh perisian telah dimuat turun. Kemudian, anda dengan mudah boleh buang mana-mana program atau aplikasi yang anda anggap tidak perlu atau tidak pernah bertujuan untuk memuat turun di tempat pertama.

Manakala perampas pelayar tidak dianggap sangat berbahaya, itu tidak bermakna bahawa mereka harus boleh dipertikaikan lagi. Pasti, sebilangan besar syarikat iklan mungkin tidak kelihatan seperti satu ancaman yang sebenar, tetapi kelihatan boleh deceiving. Kandungan diiklankan sedemikian boleh mengubah laluan anda kepada sumber berpotensi dijangkiti yang boleh membuka backdoors untuk virus-virus lain seperti Trojan, cecacing atau spyware juga! Bukan itu sahaja, tetapi anda juga boleh satu klik jauh dari memberi penggodam capaian kepada maklumat peribadi seperti tetapi tidak terhad kepada kata laluan, akaun bank, Kad nombor, alamat IP, Login ID, dan lain-lain

menyimpan data peribadi anda dari semakin terjejas dan kembali kepada pengalaman pelayaran yang damai dan bebas menambah dengan serta-merta mengeluarkan hijacker pelayar ini yang mengganggu. Kita boleh membawa anda melalui satu set arahan yang terperinci. Baru saja membaca seluruh artikel ini untuk mengetahui bagaimana anda boleh menghilangkan hijacker ini mengganggu.

Buang Cobalten.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Cobalten.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *