Bagaimana untuk Buang Cloud Start New Tab (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Cloud Start New Tab

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Cloud Start New Tab. Panduan Cloud Start New Tab penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Cloud Start New Tab adalah sebuah alat yang berkaitan dengan perisian berniat jahat. Kehadirannya pada penyemak imbas anda adalah tanda buruk. Tanda-tanda bahawa hijacker pelayar telah menyerang pelayar anda. Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge, Safari – parasit ini alat ganti tiada pelayar web. Misinya adalah untuk menjana seberapa banyak iklan sebanyak mungkin dan membuat pengguna klik pada mereka.

Untuk berjaya dalam tugas ini, dengan hijacker akan memantau aktiviti web mangsa, serta mendapatkan apa-apa data web sebelumnya seperti menyemak imbas sejarah, tabiat dan pertanyaan carian. Ini akan membolehkan perosak siber untuk menyesuaikan iklan itu, supaya ia lebih menarik kepada pengguna. Matlamat di sini adalah untuk mencipta pendapatan PPC (Pay Per klik). Satu lagi akibat daripada pelayar yang diceroboh adalah penggantian pengguna laman web, Laman tab baru dan enjin carian pilihan. Di tempat mereka, awan memulakan laman akan menunjukkan sebaliknya.

Perampas pelayar berselindung di sebalik spam emel dan lampiran, tetap, pautan rendang, pakej perisian percuma dan iklan, permintaan Kemaskini palsu, dan sebagainya. Dalam usaha untuk tinggal dilindungi semasa dalam talian, kami cadangkan anda beri perhatian apa yang anda klik pada. Sentiasa membaca terma dan syarat, dan pastikan untuk membaca antara garisan.

Remove Cloud Start New Tab
The Cloud Start New Tab Virus

Apabila memuat turun perisian dari internet, kami amat mengesyorkan memilih Custom/ mod lanjutan dalam Pendeta Persediaan. Ini akan memberi anda kekuatan untuk melihat kandungan penuh apa yang anda berada kira-kira untuk pasang pada PC anda. Jika anda melihat apa-apa perisian tambahan, padam program atau aplikasi tersebut. Perkara dengan perisian yang tersembunyi adalah, lebih sering daripada tidak, mereka yang benar-benar perisian berniat jahat yang terselindung.

Perampas pelayar adalah parasit jahat yang menimbulkan bahaya kepada Keselamatan dan privasi dalam talian anda. Tidak membuat kesilapan, mereka tidak berbahaya. Di sebalik iklan yang dihasilkan boleh mengintai ancaman yang boleh membahayakan PC anda. Anda mungkin satu klik jauh dari tanpa disedari memberi penggodam capaian kepada sistem komputer anda.

Penjenayah siber bergantung kepada kecuaian anda. Tidak melakukan kesilapan ini. Sedang tekun adalah sangat penting. Jika anda tidak mahu maklumat peribadi seperti tetapi tidak terhad kepada kata laluan, alamat IP, akaun bank, Kad nombor, Login ID, dan lain-lain jatuh ke tangan penjenayah siber atau lain-lain tidak boleh dipercayai pihak ketiga, anda perlu mengalih keluar perisian berniat jahat ini seberapa segera sebanyak mungkin. Lebih banyak masa anda membazir masa lebih teruk ia akan mendapat.

Pelayar anda akhirnya akan berhenti berfungsi biasanya, disebabkan oleh jumlah iklan yang dibuang mengikut cara yang yang besar. Untuk kembali kepada pengalaman pelayaran yang biasa, kami cadangkan anda mengikuti arahan kami terperinci di bawah tentang bagaimana untuk menyingkirkan hijacker pelayar ini yang mengganggu.

Buang Cloud Start New Tab

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Cloud Start New Tab dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *