Bagaimana untuk Buang Chromesearch.win (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Chromesearch.win

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Chromesearch.win. Panduan Chromesearch.win penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Jika Chromesearch.win telah menggantikan anda Laman web dan enjin carian tanpa kebenaran anda, anda berada dalam kesulitan. Laman web ini menimbulkan sebagai Laman Utama pelayar Chrome yang sah tetapi sebenarnya tidak. Anda tidak dapat mencari Google LLC. Nama dalam Terms of Use mahupun dalam dasar privasi. Chromesearch.win adalah tapak web yang menyamar. Anda berurusan dengan hijacker pelayar dan Google tiada kena mengena dengannya. Jangan biarkan diri anda tertipu. Sebaik sahaja anda lihat tapak sial di tempat yang anda sebelumnya Laman web dan enjin carian, bertindak.

Menerima bahawa PC anda menyorokkan a hijacker dan mengambil langkah-langkah serta-merta terhadapnya. Perampas Jangan membuat bagi penyewa yang menyenangkan. Sebaliknya. Mereka adalah tetamu yang dahsyat. Apa yang mereka lakukan adalah meddle dalam seting anda, membuat perubahan yang tidak diizinkan dan membuat kacau-bilau besar. Yang anda terjebak dengan adalah tidak berbeza. Itulah mengapa ia mesti dikeluarkan ASAP. Semakin lama ia kekal, lebih banyak masalah yang menyebabkan. Perlu diingat bahawa sesetengah dari kerosakan jangkitan punca petanda mungkin dapat dipulihkan. Adakah diri anda memihak dan menghilangkan peluang penceroboh yang pertama ini yang anda dapat. Tidak memberi masa yang cukup untuk membebaskan diri dari kawalan dan merosakkan pengalaman menyemak lalu awda. Sebaik sahaja anda mengesan, melakukan yang terbaik untuk menghapuskannya.

Dengan hijacker bertukar aktiviti-aktiviti dalam talian anda menjadi mimpi ngeri yang lengkap. Setiap masa anda begitu banyak seperti sentuhan salah satu daripada penyemak imbas anda, anda diganggu. Perosak dilencongkan ke anda ke halaman rendang sepanjang masa. Ia juga bombards anda dengan Tan dipersoalkan iklan pada setiap hari. Dalam erti kata lain, ia berkesan dirobohkan pelayaran anda. Anda tidak dapat melayari laman web keamanan lagi, apatah lagi mencari apa yang anda lookign bagi. Walau bagaimanapun, apa yang anda dapati, adalah akses cepat ke perisian berniat jahat. Mempercayai apa-apa yang anda lihat kerana hijacker itu kerana kemungkinan, ia adalah berbahaya dan jika anda klik anda secara automatik memuat turun lebih banyak jangkitan. Perosak ini menempatkan anda pada risiko berterusan perisian berniat jahat. Ada lagi, walaupun.

Remove Chromesearch.win
The Chromesearch.win Virus

Privasi anda adalah berisiko juga. Dengan hijacker spies kepada kamu dan memantau setiap langkah dalam talian yang anda membuat. Ia mengumpul data sensitif dan apabila difikirkan, ia telah cukup, ia menghantar ia. Kepada siapa? Orang-orang yang diterbitkan itu, sudah tentu. Beberapa orang yang tidak dikenali dengan agenda yang sangat diragui mempunyai akses kepada maklumat peribadi anda. Tidak perlu untuk menjelaskan mengapa ini adalah merbahaya, ada? Penggodam adalah orang terakhir di bumi yang anda boleh percaya dengan privasi anda. Mereka akan tidak teragak-agak untuk menggunakannya untuk tujuan jahat mereka atau menjual kepada pihak ketiga. Walau apa pun, anda akan satu kehilangan. Melainkan jika anda melakukan sesuatu untuk mengelakkan perkara ini daripada berlaku. Keluarkan hijacker itu dengan serta-merta. Untuk berbuat demikian secara manual, ikut panduan pemindahan kami di penghujung artikel ini.

Bagaimana pula anda dijangkiti dengan hijacker di Chromesearch.win? Well, salah satu kaedah yang paling biasa digunakan penyusupan dipanggil penyertaan percuma. Adakah anda kerap memuat turun aplikasi percuma dari web dan jika Ya, Adakah anda memilih pengesetan Lanjutan atau tetapan Standard. Jika anda memilih yang kedua, mengubah tabiat anda. Tetapan Standard adalah automatik sepenuhnya. Sebaik sahaja mereka mula, anda kehilangan kawalan. Jika terdapat sesetengah atur cara Selain itu dilampirkan dalam berkas mereka akan dipasang tanpa kebenaran anda jelas.

Pengesetan lanjutan, di sisi lain, membolehkan anda untuk melihat semua tambahan serta membuang pilihan mereka sebelum anda selesai pemasangan. Dalam erti kata lain, anda masih boleh memasang atur cara yang anda mahu tanpa berniat jahat “bonus” yang datang bersama-sama dengan ia pada asalnya. Berbuat demikian. Tambahan ini tidak adalah sesuatu yang anda mahu pada sistem anda. Crooks cuba dupe anda. Haruslah lebih berhati-hati apa yang anda bersetuju dan Jangan biarkan mereka mendapat jalan mereka.

Buang Chromesearch.win

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Chromesearch.win dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *