Bagaimana untuk Buang Chrome_patch.hta (Chrome/ Firefox)

PUP

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Chrome_patch.hta. Panduan pemindahan Chrome_patch.hta ini berfungsi untuk semua versi Windows.

Chrome_patch.HTA telah diklasifikasikan sebagai program yang berpotensi tidak diingini yang tujuan utama adalah untuk mempromosikan nasib. Jika program ini sudah ada di dalam komputer anda, ia akan muncul setiap kali anda cuba untuk menggunakan pelayar web anda dan sistem anda akan tersekat dengan nasib. Selain itu, Chrome_patch.hta akan memperlahankan kelajuan Internet anda, mengganggu sesi Pelayaran anda dan menyebabkan sistem yang kerap crushes, sekali gus mengekalkan Chrome_patch.hta pada PC anda pasti tidak digalakkan.

Perlu diingat bahawa jika anda melihat Chrome_patch.hta, ia adalah sentiasa atas sebab-sebab. Ia bermakna bahawa terdapat perisian yang berniat jahat pada PC anda yang membuat anda melihat nasib ini, dan ianya mampu menyebabkan banyak masalah. Satu-satunya cara untuk mengelak daripada berurusan dengan isu-isu ini adalah untuk mengesan dan menghapuskan Chrome_patch.hta daripada komputer anda serta merta.

Ia mungkin kelihatan pelik, tetapi dalam kebanyakan kes pengguna komputer adalah orang-orang yang memasang Chrome_patch.hta pada sistem mereka sendiri. Begitu juga untuk aplikasi perisian iklan lain, Chrome_patch.hta yang begitu bijak bahawa ia boleh membuat anda muat turun tanpa menyedarinya. Kebiasaannya, nasib yang memasuki PC freeware lain yang diberkas dan mengekalkan kehadirannya secara rahsia sehingga pelbagai adverts mula menunjukkan pada monitor anda. Malah, ini bukanlah luar biasa sekali kerana freeware biasanya bergerak yang diikat dengan perisian berniat jahat kerana ini adalah bersebelahan paling mudah menghala ke sistem.

Terdapat beberapa cara lain yang menggunakan Chrome_patch.hta untuk seterusnya meranapkan PC anda. Ini termasuk bersembunyi di belakang lampiran e-mel spam, pautan rosak dan laman web, atau hanya menyamar sebagai satu sistem yang palsu atau Kemaskini program. Sebagai contoh, hanya apabila anda yakin bahawa anda sedang mengemaskini aplikasi pada komputer anda, ia ternyata bahawa anda benar-benar memberikan lampu hijau kepada nasib sebaliknya. Jadi, jika anda mahu untuk mengelakkan unwillingly memasang adware pada sistem, anda harus sangat berhati-hati dan ingat tergesa-gesa itu, naif, dan gangguan pasti tidak akan membantu anda semua.

Jika Chrome_patch.hta telah dipasang pada PC anda, pelayar web anda akan mendapat dibanjiri dengan nada iklan komersil yang sia-sia. Ambil perhatian bahawa jika anda klik pada mana-mana daripada mereka, anda akan berakhir dengan memasang perisian berniat jahat yang lebih tidak diingini pada sistem. Di samping itu, seperti dalam pop-up akan muncul setiap kali anda cuba untuk menyemak imbas web, mereka yang berupaya menyebabkan pelbagai jenis masalah. Seperti telah disebutkan, antara isu-isu ini akan melambatkan kelajuan Internet anda, mengalami kemalangan kerap sistem dan mengganggu aktiviti pelayaran anda. Oleh itu, perkara yang terbaik yang anda boleh lakukan adalah untuk membuang Chrome_patch.hta daripada komputer anda dengan serta-merta.

Dalam setiap kes, isu paling teruk anda akan perlu berurusan dengan jika Chrome_patch.hta telah dijangkiti komputer, merupakan kebolehan nasib itu untuk mencuri data peribadi dan kewangan anda. Sebaik sahaja Chrome_patch.hta memasuki PC, ia mula pemantauan aktiviti dan Katalog anda melayari setiap langkah anda dalam talian. Sebaik sahaja nasib yang telah mengumpulkan maklumat mengenai anda yang cukup, ia berkongsi dengan pihak ketiga yang tidak diketahui yang menyokong program ini, dan mereka boleh menggunakannya untuk tujuan yang berniat jahat. Untuk itu sebab anda perlu bukan sahaja menghapuskan Chrome_patch.hta daripada komputer anda, tetapi juga memasang program keselamatan yang boleh dipercayai untuk melindungi daripada perisian berniat jahat pada setiap masa.

Buang Chrome_patch.HTA

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Chrome_patch.hta dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *