Bagaimana untuk Buang Cgg.peakexc.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Halaman Cgg.peakexc.com terus muncul semasa anda melayari internet? Menyediakan beberapa berita buruk. Kewujudan Laman ini adalah tanda bahawa komputer telah menyusup oleh nasib. Sebaik sahaja ia menyerang, ia menjangkit semua pelayar yang engkau pada PC anda. Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge, Internet Explorer, Opera, Safari – tiada atur cara adalah imun. Selepas parasit siber menetapkan sendiri, ia beralih untuk menjana pelbagai iklan yang mengganggu dalam bentuk pop-up, banner, mesej amaran yang berkelip dan walaupun di-iklan teks. Matlamat di sini adalah untuk mencipta keuntungan melalui kaedah PPC (Pay Per klik).

Untuk menjayakan misinya, perosak siber akan memantau aktiviti dalam talian anda dan mencuri data seperti sejarah penyemakan dan hasil carian, supaya ia boleh lebih baik menyuaikan kandungan digalakkan dan menyediakan iklan yang anda akan lebih cenderung untuk klik. Iklan lebih banyak parasit yang memaparkan, lebih baik peluang itu untuk mendapatkan hasil. Dan dengan jumlah iklan datang masalah yang lebih besar – normal sebaliknya anda dan selamat pengalaman menyemak lalu terjejas, serta maklumat peribadi dan juga kewangan.

Adware adalah parasit sneaky kecil yang bergantung kepada naif anda. Ia tidak boleh hack jalan dan mendapat capaian ke komputer anda sahaja. Ia memerlukan bantuan anda untuk berbuat demikian. Selalunya, pengguna tanpa disedari membiarkan perisian berniat jahat yang seterusnya meranapkan oleh membuka e-mel spam dan lampiran, serta memasang perisian percuma yang rendang. Cara-cara lain biasa mendapatkan nasib pada PC anda termasuk permintaan palsu Kemaskini, fail torrent dan pautan yang meragukan dan iklan. Sentiasa beri perhatian yang cermat terhadap apa yang anda klik pada. Berfikir dua kali sebelum anda klik pada ‘I Agree’ butang tersebut.

Penjenayah siber bergantung kepada kecuaian anda untuk mendapatkan akses ke mesin siber anda dan mencuri data berharga anda. Selalunya apa yang berlaku apabila pengguna memuat turun pakej perisian dari internet adalah, bahawa mereka berada dalam tergesa-gesa untuk melengkapkan proses pemasangan dan memilih untuk dipasang yang pantas. Kesilapan besar. Dengan cara ini, anda tidak punya cara untuk mengetahui sekiranya ada perisian tambahan termasuk yang tidak dinyatakan dengan betul.

Perisian berniat jahat mengambil kira apa-apa kesalahan untuk menceroboh. Sebaliknya, kami amat mengesyorkan memilih adat atau mod lanjutan dalam Pendeta Persediaan, agar mudah melihat jika terdapat apa-apa pepasangan pilihan. Jika tiada, hanya Buang mereka dan bergerak dengan proses pemasangan.

Nasib membawa apa-apa tetapi masalah sebaik sahaja ia mendapat pada PC anda. Harga tidak akan sama. Privasi talian anda akan tidak lagi wujud, bukan untuk menyebut Apakah neraka pengalaman berada di internet akan menjadi. Serangan iklan mungkin tidak kelihatan amat berbahaya, tetapi dalam jangka panjang, ia boleh melakukan beberapa kerosakan yang serius. Semakin lama anda membenarkan parasit ini untuk menginap, lebih banyak masa anda memberi ia selesai dengan pelan yang berniat jahat. Ia tidak akan menjadi panjang sehingga pelayar anda berhenti berfungsi dengan betul dan kelajuan internet anda jatuh.

Apatah lagi, penggodam boleh mengeksploitasi kelemahan ini, supaya mereka boleh mendapatkan maklumat peribadi seperti tetapi tidak terhad kepada kata laluan, ID log masuk, alamat IP, akaun bank dan nombor kad kredit. Anda tidak mahu itu berlaku kepada anda, betul? Kami cadangkan anda ikuti nasihat kami dan membuang malware menjengkelkan ini daripada komputer anda secepat mungkin!

Buang Cgg.peakexc.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Cgg.peakexc.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *