Bagaimana untuk Buang Brainfinds.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Brainfinds.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Brainfinds.com. Panduan Brainfinds.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Brainfinds.com adalah sebuah pembekal Cari alternatif. Laman web ini akan membantu meningkatkan hasil carian anda. Hakikatnya, ia tidak akan membantu. Brainfinds.com membawa hasil yang lebih teruk daripada enjin carian terkemuka, seperti Google, Yahoo, Bing, dan MSN. Ini adalah bukan kerana ia kurang berkesan. Ada sebab lain. Domain adalah dikaitkan dengan hijacker yang. Program rahsia mengganggu kefungsian penyemak imbas web. Ia mengedit Seting DNS yang membolehkan ia untuk mengedit hasil carian namun ia bertujuan untuk. Aktiviti lain dengan hijacker Brainfinds.com tahu menjalankan pemantauan. Alat yang rendang akan terus menjejaki anak anda sesi penyemakan dan rekod maklumat anda.

Sebelum kami menangani tahap risiko keselamatan apa-apa lagi, kami akan menerangkan bagaimana hijacker Brainfinds.com yang menembusi komputer. Terdapat beberapa cara di mana program yang jahat boleh mendapat kemasukan ke mesin anda. Dalam sesetengah kes, mangsa yang masih sedar untuk proses. Pertama, terdapat kaedah perisian pengikata. Ini melibatkan klien muat turun dalam bentuk atur cara. Perisian percuma, shareware dan rompak utiliti dibayar boleh digunakan untuk tujuan ini. Hijacker yang digabungkan dengan laksana daripada tuan rumah dan disenaraikan dalam terma dan syarat-syarat sebagai alat bonus. Jika anda tidak membacanya, anda akan tahu bahawa terdapat satu lagi program yang dijadualkan untuk dipasang. Terdapat salah tanggapan umum bahawa membaca pengguna akhir perjanjian lesen (EULA) adalah sia-sia yang adalah mengapa vektor ini begitu berjaya.

Cara lain untuk mengedarkan hijacker Brainfinds.com yang termasuk e-mel spam dan memandu-oleh pepasangan. Mesej palsu adalah kejadian biasa bagi agenda kebanyakan rakyat hari ini. Jika anda mempunyai akaun e-mel, peluang yang anda akan menerima e-mel sarap hari masuk dan hari keluar. Sebahagian daripada mereka adalah buruk bertulis dan mudah untuk mengelaskan seperti itu. Orang lain, Walau bagaimanapun, boleh diletakkan bersama-sama juga. Mungkin pendekatan terbaik untuk menyesatkan orang adalah dengan menulis bagi pihak sebuah entiti yang mempunyai reputasi yang baik yang mereka akan mempercayai, seperti pos negara, sebuah firma kurier, bank, rangkaian sosial, Cawangan kerajaan atau organ penguatkuasaan undang-undang yang. Ia mungkin sukar untuk memberitahu sama ada e-mel yang diberi boleh dipercayai oleh kandungannya, tetapi hubungan ini adalah satu petunjuk yang mudah. Semak alamat e-mel dan anda akan tahu dengan pasti. Anda boleh rujuk Laman web rasmi entiti tersebut.

Remove Brainfinds.com
The Brainfinds.com Virus

Apabila ia telah dibayar ke dalam sistem, hijacker Brainfinds.com yang akan mula melakukan apa ia telah dicipta untuk melakukan. Program rahsia ini alat monetizing. Ia menjadikan wang mudah bagi pemilik. Ia membawa kandungan disokong untuk perhatian rakyat. Apabila mereka mengakses kandungan ini, orang-orang di sebalik hijacker yang dibayar untuk usaha mereka untuk menggalakkan. Terdapat beberapa cara untuk membawa pengguna ke laman web yang ditaja. Yang pertama adalah sukarela. Program yang terselindung Selit disokong halaman antara keputusan yang tulen terhadap pertanyaan dimasukkan. Mereka mungkin tidak relevan untuk carian sepadan. Selain daripada membuang masa anda, pihak Brainfinds.com boleh mendapatkan anda menghadapi sebarang masalah. Hasil carian yang palsu boleh membawa anda ke laman web malware penuaian yang.

Ancaman sama adalah jelas dengan iklan anda akan dipaparkan. Hijacker Brainfinds.com yang menghasilkan iklan yang mengandungi tawaran membeli-belah. Mereka datang dalam pelbagai bentuk dan saiz, termasuk pop timbul, pop-bawah, banner, kotak kupon, hadiah percuma, pautan dalam teks, perbandingan, peralihan, sebaris, terapung, Ruang-antara, dan konteks iklan. Mereka akan muncul di atas tetingkap pelayar dan explorer anda aktif dan mengganggu kerja anda. Jika anda tidak mengesyaki bahawa mereka adalah satu penipuan, anda boleh kesilapan mereka bagi saranan baik membeli-belah. Ciri-ciri program rendang murah yang menawarkan untuk pelbagai barangan, pakaian, teknologi peranti, aksesori, peralatan sukan, perabot, hiasan, peralatan berkebun, mainan dan lain-lain lagi. Diperhatikan bahawa punca di sebalik iklan tidak disahkan dipercayai.

Manakala anda akan terganggu oleh gangguan yang berterusan, dengan hijacker Brainfinds.com akan mengintip anda. Program jahat mempunyai keupayaan untuk memeras maklumat daripada pelayar web, termasuk sejarah melayari, tracking cookie, ketukan kekunci, IP alamat, lokasi geografi, Poskod, residensi, akaun e-mel, nombor telefon, nama pengguna dan kata laluan. Gathered input akan diasingkan mengikut Katalog dan dijual pada darkweb tersebut. Butiran sensitif boleh jatuh ke tangan penjenayah siber. Pihak pemilik dengan hijacker Brainfinds.com Jangan tanya pengguna kebenaran untuk sesi mereka mengesan dan mengumpul maklumat kepada mereka.

Buang Brainfinds.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Mulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Brainfinds.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *