Bagaimana untuk Buang Autohotkey Trojan | Dikemaskini

Trojans

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Autohotkey Trojan. Panduan Autohotkey Trojan penyingkiran ini berfungsi untuk semua versi Windows.

Bagi mereka yang kurang arif dengan Autohotkey, ia adalah Bahasa pengaturcaraan skrip yang digunakan untuk kawalan papan kekunci dan tetikus. Kerana ia sering mendapat misflagged sebagai kuda Trojan oleh perisian AV, penggodam melihat satu peluang besar untuk mengeksploitasi kemungkinan virus baru ini dan dengan demikian di Autohotkey Trojan telah dilahirkan. Apa yang dibuat adalah bahawa ia penyata ke dalam komputer awda dan membobrokkan sistem. Ia bukan sahaja menjejaskan internet dan kelajuan prestasi tetapi juga menyebabkan aplikasi dan program-program untuk kemalangan. Yang lebih buruk ialah, anda tidak punya cara untuk mengetahui apakah jenis data peribadi ia boleh mendapatkan.

Kuda Trojan dikenali untuk memantau aktiviti mangsa dan boleh juga Perisik mereka melalui mikrofon atau kamera PC mereka. Menakutkan, hak? jangan risau. Kami boleh membantu anda untuk menyingkirkan virus ini. Hanya terus membaca artikel ini untuk mengetahui bagaimana anda boleh mengalihnya keluar dari komputer anda.

Terdapat banyak cara untuk mengesan perisian jahat ini untuk seterusnya meranapkan komputer anda. Kaedah pengagihan tersebut termasuk tetapi tidak terhad kepada spam emel dan lampiran, pakej perisian bebas, meminta kemas kini yang palsu, serta iklan yang diragui, pop-up dan pautan. Pengguna dinasihatkan untuk mendapatkan kemas kini perisian mereka hanya dari Syarikat rasmi dan berlesen perisian yang mereka percayai.

Apabila memuat turun kandungan percuma dari internet, kami mengesyorkan memilih mod yang lebih maju atau adat pemasangan, untuk mendapatkan kawalan penuh ke atas apa sebenarnya sedang dipasang pada komputer anda. Jika anda perhatikan sebarang atur cara yang biasa atau aplikasi yang anda anggap mencurigakan atau tidak pernah bertujuan untuk memuat turun di tempat yang pertama, anda dengan mudah boleh buang mereka.

Kerana sifat diam-diam. virus jenis ini, ia akan menjadi sukar untuk orang ramai untuk melihat bahawa komputer mereka yang telah dijangkiti oleh virus kuda Trojan. Mereka juga adalah pelbagai fungsi, bermakna jika mereka seterusnya meranapkan komputer, mereka yang mampu membuka backdoors untuk virus-virus lain seperti cacing, ransomware, pelayar perampas, dan sebagainya yang boleh sebagai mudah mendapatkan tangan mereka pada maklumat peribadi seperti kata laluan, log masuk kelayakan, nombor kad kredit, IP alamat, akaun bank, serta dokumen-dokumen, laksana filer dan gambar. Data tersebut kemudiannya akan dikongsi dengan lain-lain pihak ketiga untuk keuntungan.

Jika anda tidak mahu ini berlaku kepada anda-anda perlu bertindak segera! Tindakan segera yang perlu untuk berjaya virus ini sebelum ia boleh menyebabkan banyak kerosakan pada komputer anda. Dalam artikel ini kami telah dimasukkan arahan bagaimana untuk menghapuskan ancaman ini Trojan dan mendapatkan data peribadi anda.

Buang Autohotkey Trojan

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Autohotkey Trojan dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *