Bagaimana untuk Buang AtoZManuals (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove AtoZManuals

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan AtoZManuals. Panduan AtoZManuals penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Seperti namanya, AtoZManuals adalah alat yang menyediakan manual. Ia menempatkan sebuah Arkib manual untuk beribu-ribu produk. Di samping itu, pihak utiliti mempunyai fungsi carian. Dengan AtoZManuals, anda boleh mencari maklumat di web dan mendapatkan garis panduan tentang bagaimana untuk mengeksploitasi pelbagai produk. Program ini mungkin kelihatan baik, tetapi realiti adalah jauh berbeza. Penyelidik Keselamatan telah menemui bahawa ia menjalankan tugas tanpa kebenaran tentang latar belakang. Khususnya, ia menukar seting DNS, memaparkan iklan dan mengesan sesi Pelayaran. Disebabkan aktivitinya yang rendang, AtoZManuals telah dikategorikan sebagai hijacker yang. Kita akan menjelaskan lebih lanjut mengenai perkara ini dalam artikel ini.

AtoZManuals mengeksploitasi pelayar web, menjadikannya sebuah pajak gadai dalam skim yang. Program rahsia ini boleh menjejaskan kebanyakan pelanggan pelayaran, termasuk Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Safari dan Opera. Anda akan mengetahui bagaimana hijacker itu telah berubah seting pelayar web anda. Perubahan akan menjadi jelas. Anda akan menemui bahawa enjin carian lalai dan laman web anda telah diset semula. Ini dilakukan untuk memberikan hijacker dengan keupayaan untuk memanipulasi keputusan carian. Ia akan memasukkan laman-laman web yang disokong di tengah-tengah keputusan tulen untuk pertanyaan anda. Ini adalah cara pertama untuk program furtive untuk mengarahkan perhatian anda kepada kandungan yang ditaja.

Pendekatan lain pengiklanan adalah lebih langsung. AtoZManuals memuatkan iklan dalam tetingkap pelayar baru dan membenam mereka menjadi mangsa surfs melalui laman web. Manakala anda akan mengurus perniagaan sendiri, melayari web, program yang mengganggu akan akan mengganggu anda. Ia akan membuka tetingkap iklan di atas halaman yang sedang awda tayang. Anda akan mula perasan bahawa semua laman web yang anda layari melalui mempunyai iklan yang tertanam di dalamnya. Hijacker yang bertanggungjawab untuk mereka semua. Alat yang rendang tumpuan tawar-menawar yang membeli-belah tawaran untuk menarik orang ramai untuk iklan. Ia akan menunjukkan kepada anda tawaran eksklusif untuk pakaian, aksesori, perabot, teknologi peranti, unsur-unsur hiasan, peralatan sukan, peralatan berkebun, mainan dan lain-lain.

Remove AtoZManuals
The AtoZManuals Virus

Anda mungkin akan mendapat satu tanggapan yang palsu. AtoZManuals tidak berfungsi dalam memihak kepada anda. Program penyangak hanya berkesan untuk manfaat syarikat pemaju. Apabila pengguna mengikuti pautan disokong, mereka akan dibayar jumlah tertentu. Teknik monetizing ini dipanggil sistem pay per klik. Pencipta hijacker tersebut tidak kira status platform mereka link ke. Ini dinyatakan dalam perjanjian lesen pengguna akhir (EULA) di laman web rasmi alat ini, atozmanuals .com. Syarikat di belakang perisian dipanggil Mindspark interaktif Network, Inc. Ia adalah berasaskan di Yonkers, New York. Jika anda membaca dasar privasi, anda akan menemui bahawa furtive program sesi Pelayaran mengesan dan mengumpul maklumat mengenai pengguna. Ia boleh menjual data peribadi anda di darknet ini.

Jika anda pernah lawati laman web rasmi AtoZManuals, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana dengan hijacker telah dipasang ke komputer anda. Anda boleh memperoleh alat secara sukarela. Terdapat pautan muat turun di laman web. Walau bagaimanapun, pengagihan berlaku melalui cara tidak langsung bagi sebahagian besar. Melalui kaedah yang disukai penyertaan. Teknik ini adalah popular kerana dengan kadar kejayaan yang tinggi. Orang biasanya menghilangkan membaca terma dan syarat program-program yang mereka memasang komputer mereka. Ini adalah di mana perisian yang terselindung seperti AtoZManuals disenaraikan. Muat turun klien akan menawarkan ia sebagai alat bonus. Untuk menyekatnya daripada mendapat dipasang, anda akan mempunyai untuk menukar seting secara manual. Ambil perhatian bahawa perisian percuma, shareware dan rompak utiliti dibayar sering digunakan untuk menganjurkan program-program yang tidak diingini.

Kita semua menerima e-mel spam lebih biasa daripada apa yang kami mahu. Kadang-kadang, ia adalah mungkin untuk kesilapan mesej palsu sebagai sebenar. Artis penipuan boleh masterful pada merangka Surat-surat yang meyakinkan. Seperti dalam semua bidang yang lain, ia memerlukan kemahiran untuk merangka mesej Akuan. Penghantar boleh walaupun salinan template dan logo sebuah entiti yang mempunyai reputasi yang baik kepada orang-orang bodoh. Cara terbaik untuk bukti kebolehpercayaan Surat ini dengan menyemak alamat e-mel. Anda boleh merujuk ke laman web rasmi bagi entiti-entiti yang sepadan. Cara terpantas untuk mendapat jangkitan dengan AtoZManuals adalah dengan mendarat di atas sebuah laman web yang rosak. Memandu-oleh pepasangan berlaku semasa memasukkan domain terjejas. Web dipenuhi dengan ancaman tersembunyi, jadi berhati-hati.

Buang AtoZManuals

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar AtoZManuals daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Mulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan AtoZManuals dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *