Bagaimana untuk Buang “App Of The Day” (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan “App Of The Day”. Panduan “App Of The Day” penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Anda yang sentiasa dihujani dengan pelbagai iklan pop timbul, didaftar sebagai “App Of The Day”? “App Of The Day” tidak muncul sebagai tab baru dalam pelayar web anda? Jika ya, berita yang tidak baik. Mesin anda kini tidak lagi bebas-jangkitan. Ia menyorokkan parasit jahat yang telah berjaya slither dalam dan yang sedang membuat kacau-bilau. Inilah nasib yang. Seperti yang anda tahu, nasib jangkitan tidak boleh dibandingkan dengan ransomware dan Trojan apabila ia datang kepada tahap bahaya. Walau bagaimanapun, tidak fikir perosak ini mengundang pelbagai persoalan. Terdapat tiada perkara seperti virus berbahaya. Terdapat hanya kurang berbahaya daripada yang lain.
Nasib itu adalah salah seorang daripada mereka supaya menganggap diri anda bertuah.

Program ini juga agak mudah untuk keluarkan. Namun, mengabaikan risiko didatangkannya kerana selalu ada risiko. Walaupun perosak tidak boleh ditanggalkan dan kurang berbahaya berbanding yang lain, ini tidak bermakna ia tidak boleh menyebabkan anda membahayakan. Ia boleh dan akan. Terutamanya jika ia menghabiskan masa yang cukup atas kapal. Pastikan ini tidak berlaku. Sebaik sahaja anda mengesan tetimbul “App Of The Day”, mula mencari tempat bersembunyi di nasib dan apabila anda menemuinya, keluarkan ia dengan serta-merta. Jangkitan ini menyebabkan apa-apa masalah dan sakit kepala yang akan menjadi lebih dan lebih sebagai Pas masa. Menyelamatkan diri Tan masalah dengan menyingkirkan adware yang sekarang.

Atur cara ini injects semua pelayar anda sebelum ini dipercayai dengan iklan yang tidak terkira banyaknya. Mereka semua dijangkiti. Apabila anda membuat keputusan untuk pergi ke dalam talian, anda dapatkan dihujani dengan runtuhan salji dan iklan. Mengapa? Ianya bukan kerana nasib yang ingin mempertingkatkan pengalaman membeli-belah dalam talian anda, pastikan anda itu. Jangkitan yang matlamatnya adalah untuk menjana pay per klik hasil bagi pemilik. Itulah sebabnya mengapa ia banjir anda dengan iklan. Setiap kali anda klik pada salah satu, crooks yang dibayar. Mereka lebih baik dibayar setiap kali anda mendapatkan diarahkan ke halaman rendang kelihatan. Anda pada dasarnya akan menjadi penaja mereka. Bukan itu sahaja, walaupun. Anda sentiasa terdedah kepada risiko perisian berniat jahat.

Nasib di “App Of The Day” adalah satu lubang besar di keselamatan anda. Ia bombards anda dengan iklan yang sangat tidak boleh dipercayai dan link, Tempahan yang ada telah dikompromi memberi jangkitan. Satu klik adalah semua yang diperlukan untuk anda untuk memuat turun lebih banyak serangga perosak dan memburukkan lagi masalah anda sudah cukup buruk. Jangan lupa bahawa anda sudah pun mempunyai jangkitan perlu dibimbangkan. Perkara terakhir yang anda perlukan adalah lebih banyak virus. Menyingkirkan orang anda kini mempunyai ASAP. Ia bukan sahaja memusnahkan aktiviti dalam talian anda dan mendedahkan anda kepada malware risiko, tetapi ia juga jeopardizes privasi anda dengan menggunakan penyemak imbas anda untuk mengintip anda dan mengumpul data yang sensitif. Memotong dengan penginapan yang paling pendek sebaik mungkin. Jika tidak, ia tidak akan lama sebelum anda menyesal. Menggunakan panduan pemindahan kami di akhir artikel ini dan Bersihkan Mesin anda selama-lamanya.

Nasib itu tidak muncul daripada blue. Ia dipasang. Kerana ia memerlukan kebenaran pengguna terakhir dengan ansuran, perosak meminta untuknya tetapi dengan cara yang sneakiest. Jika ia menunjukkan dengan besar, tanda neon yang menyatakan “Jahat nasib”, sudah tentu, anda akan nafikan akses. Itulah sebabnya mengapa ia berubah menjadi rumit taktik sebaliknya. Sebagai contoh, ia Sembunyi di sebalik freeware/ pakej shareware, halaman links/ yang rosak, mesej e-mel spam, tetap tidak dikenal pasti, program palsu, pengemaskinian sistem, dan lain-lain. Jika anda tidak membayar perhatian, setiap satu daripada kaedah-kaedah ini akan bekerja. Menjadi lebih berwaspada dan berhati-hati tentang apa yang anda klik pada dan apa yang anda katakan ya kepada. Jangan membuat kerja hacker mudah terganggu dan tergesa-gesa. Adakah wajar anda dan pastikan komputer selamat.

Buang “App Of The Day”

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan “App Of The Day” dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *